Autor |
Zpráva |
Sedlis
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 09:17
Ahoj, chtěl bych se vás prosím zeptat ohledně hubnutí. V současné době řeším tepovou frekvenci pro hubnutí. Hlavní otázka je jestli to má vůbec nějaký vliv ?
Už nějakou dobu jezdím na cross trenažeru a jezdím svým tempem (pořádný záběr, aby ze mě teklo, po dobu 1 až 1 půl hodiny 5x týdně )
Ale teď jsem našel nějaké info o tepové frekvenci pro hubnutí, posílení kondice apd.
Neříkám, že nehubnu, ale zase jestli by se to hubnutí nedalo dělat efektivněji, abych nepálil jen cukry ale i tuky. V poslední době se snažím jezdit ve své tepové frekvenci pro hubnutí, ale zdá se mi, že šlapu jak šnek a ani se moc nezpotím jako dřív. Nemáte někdo s tím nějaké zkušeností ? Díky za rady
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 09:30
co střídat inervaly? minutu naplno a 30sec pomalu.. stačí valit 15-20minutek a budeš pálit efektivněji..
*** KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOBY, KDO NECHCE, HLEDÁ DŮVODY ***
|
Sedlis
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 09:34
Můžu to zkusit, ale nevím nejsem odborník , ale zkusit se má asi všechno 
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 09:39
no pálí se při tom rychleji a efektivněji
jinak klasické kardio stačí 45-60min v takové tepovce,abys zvládal mluvit... já na přesný čísla moc nejsem..každý to má jinak..
|
Sedlis
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 09:53
Oki, zkusím tak hoďku v tepovce a pak to tam aspoň na tu půl hoďky osolím . Díky za info vyzkouším 
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 10:10
pokud chceš zkusit to střídání intervalů..stačí jen to..nic dalšího dávat nemusíš jinak lze taky dělat to, že se vrhneš do posilování a jako bonus pro hubnutí si dáš 45-60minutek kardia.. po posilování..protože..
čím víc svalů.. tím líp hubneš.. svaly to mají tak trochu na svědomí
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 10:19
Jedna faktická....během HIITu se nic nepálí...pouze se tuk uvolňuje do krve....pálí se až následně. Neplatí tedy, čím delší intrevaly, tím lepší..platí..čím intenzivnější intervaly, tím lepší, protože dojde k vyššímu deficitu kyslíku, který má z a následek vyšší spalování mastných kyselin...
42let @ 195cm @ 125kg
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 10:27
já osobně jsem měla nejlepší výsledky u obráceného intervalového tréninku..3-4min na maximum 30 sec klidově... cvičení trvalo 45-60minut.. u klasického hiitu takové výsledky nemám..
|
Sedlis
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 10:40
Asi tak, sto lidí sto chutí, chce zjistit co tělu dělá dobře 
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 10:48
přesně tak..každé tělo funguje jinak ;)
|
stanhenkl
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 12:43
já buším do boxovaciho pytle stylem 30/30/30. 30s lehce, 30s s běháním na místě, 30s veškerou silou. Výsledky si myslím že dobrý. Střídám to se švihadlem. Za sebe bych dororučil určitě měnit tempo. Jak? To záleží na každém. U každého je to jiné. Zkoušet, zkoušet, zkoušet. Držím palce. Ať se daří.
neexistuje lepší cesta jakou bojovat se slabostí než je síla
|
maxipesfik
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 20:28
bušit do pytle? po silovce misto kardia? šlo by to?
|
stanhenkl
Člen
|
# Zasláno: 11 Bře 2014 20:44
Já to tak dělám. Za tímto účelem jsem si ten pytel pořídil . Po silovce je to docela náročný. Vše opakuji po dobu cca 10 minut, dám 2 minuty pauzu a jedu znovu. Celé cvičení trvá 30 minut. Množstvím potu po prvních 10- ti minutách bych napustil Vranovskou přehradu . Myslím, že střídat to se švihadlem je, aspoň pro mě, dostačující. Neříkám že je to metoda která působí na každého, ale sám za sebe trdím že funguje. Občas švihadlo a pytel vyměním za bazén. Sem vodní živel od narození 
neexistuje lepší cesta jakou bojovat se slabostí než je síla
|