Laney
Člen
|
# Zasláno: 21 Zář 2012 22:29
Zdravím,posiloval jsem rok a kvůli maturitě jsem ve fotku nebyl tři měsíce , od pondělízacinam znovu a chtěl jsem to nabombit naplno , takže mám nitrix,monohydrat,sacharidak,bcaa a glutamin . Je to dobrá kombinace ? Slyšeljsem že bž se nitrix a glutamin nemuseli kamarádit
|
tetsuo
Člen
|
# Zasláno: 22 Zář 2012 16:26
Nitrix má základ aminokyselinu arginin. Arginin se s glutaminem nijak netluče. Pouze, když je nedostatek glutaminu (neesenciální amk.) tak se vyrábí ze semiesenciálního argininu. To znamená, že arginin může chybět, když je málo glutaminu. Ale společnému užívání nic nebrání, naopak.
Arginin v čistém stavu je katabolický. Což je super před tréninkem, neboť jde o katabolický jev.
Proč brát arginin ráno, je dost divný nápad. Prokrvuje, to ano, ale proč ho brát, když se člověk chce dostat do anabolického stavu?
Naopak glutamin a BCAA jsou vhodné i ráno, protože mají anabolický i antikabolický efekt.
Na noc: může být glutamin
Co se týče kreatinu: lze ho brát s gainerem, ale jsou lidé, kterým to nedělá dobře na žaludek.
Ozkoušej si cvičit bez kreatinu (před a po tréninku) a pak s ním. Jestli ti kreatin způsobí žaludeční potíže, nebo trénink bude míň kvalitní (např. rychleji odejde energie), tak ho ber odděleně, nejlée úplně nalačno, dopoledne, tak 2 hodiny po snídani a hodinu před svačinou.
Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
|