Autor |
Zpráva |
ZANGER
Člen
|
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:20 - Změnil/a: ZANGER
Zdar,
Má nejaký špatný vliv na trávění, když se najím a pak jsi jdu třeba na hodinu lehnout? tím myslím jestli dobrýmu trávení vadí horizontální poloha žaludku, těla.
asi 1-2x sem se pak posral, tak mě napadla tahle spojitost.
|
TheRespect
Člen
|
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:27
Z vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že mě to nijak nevadí.
|
ZANGER
Člen
|
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:32
To já vetšinou asi hodinu po treninku jsi jdu lehnou k televizi, pak se najím, a ležím tak do tý doby nej jdu spát(ještě mezitím mám jídlo na noc). Takže se jen bojím aby třeba polovina toho hovezího s těstovinama nešla do WC.
|
b3a7
Člen
|
# Zasláno: 10 Úno 2011 20:19
Mě osobně to taky nijak nevadí. A mám to většinou hodně podobně jako ty
Ale obecně jestli to že člověk leží má nějakej vliv, to nevím.
|
Andre
Člen
|
# Zasláno: 12 Úno 2011 22:37
no jako po jidle si jit lehnout mi neprijde 2x nejlepsi napad, telo nepotrebuje energii tak si to jidlo ulozi ve forme tuku do zasoby. Ale pokud ti to nevadi.
|
sniper
Člen
|
# Zasláno: 12 Úno 2011 22:57 - Změnil/a: sniper
telo nepotrebuje energii tak si to jidlo ulozi ve forme tuku do zasoby.
To si nemyslím.Když tělo po tréningu regeneruje,roste,tak potřebuje živiny=>energii.
|
Andre
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 09:54
sniper
ja jsem reagoval na Zangera ten o treninku nic nepsal.
|
ZANGER
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 09:58
To já vetšinou asi hodinu po treninku jsi jdu lehnou k televizi, pak se najím, a ležím tak do tý doby nej jdu spát(ještě mezitím mám jídlo na noc). Takže se jen bojím aby třeba polovina toho hovezího s těstovinama nešla do WC.
O 4 přízpěvky výš.
O tuk si myslím že by nešlo, je jendo jestli ležíš nebo sedíš ne? Spíš jsem si myslel jestli vadí horizontální poloha žaludku. I když asi ne, těm kyselinám by to mělo bejt jedno jestli jsou převrácený na druhý straně.
|
Andre
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 10:59
no to urcite nema vliv, to by se pak ty kyseliny mohly samovolne uvolnovat pokazde kdyz si lehnes
|
Nufice
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 11:07 - Změnil/a: Nufice
Taky jsem si dřív polehávala po jídle, ale je to asi rok, co mě snad 4 měsíce v kuse pálila hrozně žáha, tak mě vyšetřili a zjistili, že se mi nedovírá nějaká ta klapka žaludku a ty kyseliny tak pronikají víc nahoru než by měli. Dali mě nějaký driáky a musím říct, že už mě to netrápí. Řekli mi, že si nemám po jídle nikdy hned lehat. A když už tak trošku nakloněně s podloženou hlavou a nejlépe na levý bok, aby prostě vše šlo správným směrem. Tenhle problém jsem měla v době, kdy jsem se na noc nacpala 250g tvarohem a šla jsem si za chvilku lehnout. Trochu si myslím, že za to mohl ten tvaroh, protože už mě nic netrápí.
Najdete to i na netu...
Pálení žáhy a doporučení
Vždy je dobré vyzkoušet různá doporučení, než začnete užívat léky.
* Po jídle ihned necvičte, alespoň tedy 1 hodinu
* Po jídle není dobré si lehat a to aspoň 2 hodiny. Obsah žaludku by se mohl navrátit zpět do jícnu
* Vhodné je vypít sodu rozpuštěnou ve vodě, asi tak lžičku
* Dobré je omezit kouření, pití alkoholu a černé kávy
* Vhodný je zázvorový čaj
Pokud Vás trápí pálení žáhy, je dobré spát ve zvýšené poloze a přes den pít dostatek vody, která stahuje žaludeční kyselinu z jícnu zpět do žaludku.
|
b3a7
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 16:29
to sem měl podobně - reflux. Bylo to strašný, skoro pořád mě pálila žáha fakt nesnesitelně a někdy i v noci. Asi rok sem na to něco bral, ale pak se to srovnalo a teď mi nedělá problém ani to, když si po jídle lehnu. Akorát se vyhýbám banánům, meruňkám a džusům, protože po tom mě pálí žáha pokaždé.
|
Nufice
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 16:48
No buďme rádi, že už je to dobrý. Bylo to fakt života otravující a pálilo to v podstatě pořád. Za mě doporučuji nelehat. Sice se tu najde hodně lidí, kteří řeknou, že s tím nemají problém, ale to já až do minulého roku (taky jsem se povalovala u telky po jídle) taky neměla, takže nikdy nevíte jestli vás to taky nepostihne. 
|
b3a7
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 17:11
Jasně. Ten kdo neni navyklej válet se u tv, ten ať se to rozhodně neučí Já teda "ležím" v takovém polosedu a spíš u knihy . Po jídle bych si normálně neleh, asi by to nebylo příliš pohodlný.
Jojo, mě dřív pálila žáha jen občas a pak fakt to byla otázka pár dni a bylo to téměř permanentní. Takže je dobré tomu raději předcházet 
|
Andre
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 17:19
b3a7
nasels prosim te v PC ten jidelnicek ?
|
b3a7
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 17:23
Andre
Problém je v tom, že já to nemám v pc právě, je to záloha v imagi. Teď o víkendu sem se k tomu fakt vůbec nedostal, tak uvidim. Pokusim se co nejrychleji, snad jestě dneska.
|
Andre
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 17:44
imagi? jako fotka naskenovana ? kdyztak to posli na mail jak jsem ti posilal ten jidelnicek
|
b3a7
Člen
|
# Zasláno: 13 Úno 2011 18:00
ne, image jako soubor okej, až se k tomu dostanu hodim ti to na mail
|
vlaydimir
Člen
|
# Zasláno: 22 Říj 2021 18:34
audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.ru
gageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.ru
gascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.ru
generalizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ru
hackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ru
hallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ru
hardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ru
headregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.ru
jobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.ru
justiciablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.ru
keymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.ru
kneejoint.ruknifesethouse.ru
|
vlaydimir
Člen
|
# Zasláno: 22 Říj 2021 18:35
knockonatom.ruknowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.ru
lacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.ru
laminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.ru
landuseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.ru
layabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.ru
negativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ru
offsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ru
paraconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ru
quenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.ru
rattlesnakemaster.rureachthroughregion.ru
|
vlaydimir
Člen
|
# Zasláno: 22 Říj 2021 18:36
readingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ru
regeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ru
scrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.ru
semifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.ru
tappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.ru
tuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
|
vlaydimir
Člen
|
# Zasláno: 7 Pro 2021 01:24
plus423.3PERFBettMarvThunStayaffo
IrwiMeditradNissGeorBertSomeTesc
OrbiTescSympFionRingIntrGeorDeko
DeniWherTescTerrFernGeorSincJuan
BurdReadFatsEvanClubMennGarnNaiv
CoscLotuNatuTescSunsRollGeorMale