Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -

forum.posilovani.net / Výživa / trávení
Autor Zpráva
ZANGER

Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:20 - Změnil/a: ZANGER

Zdar,
Má nejaký špatný vliv na trávění, když se najím a pak jsi jdu třeba na hodinu lehnout? tím myslím jestli dobrýmu trávení vadí horizontální poloha žaludku, těla.
asi 1-2x sem se pak posral, tak mě napadla tahle spojitost.
TheRespect

Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:27

Z vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že mě to nijak nevadí.
ZANGER

Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 16:32

To já vetšinou asi hodinu po treninku jsi jdu lehnou k televizi, pak se najím, a ležím tak do tý doby nej jdu spát(ještě mezitím mám jídlo na noc). Takže se jen bojím aby třeba polovina toho hovezího s těstovinama nešla do WC.
b3a7

Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 20:19

Mě osobně to taky nijak nevadí. A mám to většinou hodně podobně jako ty

Ale obecně jestli to že člověk leží má nějakej vliv, to nevím.
Andre

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2011 22:37

no jako po jidle si jit lehnout mi neprijde 2x nejlepsi napad, telo nepotrebuje energii tak si to jidlo ulozi ve forme tuku do zasoby. Ale pokud ti to nevadi.
sniper

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2011 22:57 - Změnil/a: sniper

telo nepotrebuje energii tak si to jidlo ulozi ve forme tuku do zasoby.
To si nemyslím.Když tělo po tréningu regeneruje,roste,tak potřebuje živiny=>energii.
Andre

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 09:54

sniper
ja jsem reagoval na Zangera ten o treninku nic nepsal.
ZANGER

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 09:58

To já vetšinou asi hodinu po treninku jsi jdu lehnou k televizi, pak se najím, a ležím tak do tý doby nej jdu spát(ještě mezitím mám jídlo na noc). Takže se jen bojím aby třeba polovina toho hovezího s těstovinama nešla do WC.
O 4 přízpěvky výš.

O tuk si myslím že by nešlo, je jendo jestli ležíš nebo sedíš ne? Spíš jsem si myslel jestli vadí horizontální poloha žaludku. I když asi ne, těm kyselinám by to mělo bejt jedno jestli jsou převrácený na druhý straně.
Andre

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 10:59

no to urcite nema vliv, to by se pak ty kyseliny mohly samovolne uvolnovat pokazde kdyz si lehnes
Nufice

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 11:07 - Změnil/a: Nufice

Taky jsem si dřív polehávala po jídle, ale je to asi rok, co mě snad 4 měsíce v kuse pálila hrozně žáha, tak mě vyšetřili a zjistili, že se mi nedovírá nějaká ta klapka žaludku a ty kyseliny tak pronikají víc nahoru než by měli. Dali mě nějaký driáky a musím říct, že už mě to netrápí. Řekli mi, že si nemám po jídle nikdy hned lehat. A když už tak trošku nakloněně s podloženou hlavou a nejlépe na levý bok, aby prostě vše šlo správným směrem. Tenhle problém jsem měla v době, kdy jsem se na noc nacpala 250g tvarohem a šla jsem si za chvilku lehnout. Trochu si myslím, že za to mohl ten tvaroh, protože už mě nic netrápí.

Najdete to i na netu...

Pálení žáhy a doporučení

Vždy je dobré vyzkoušet různá doporučení, než začnete užívat léky.

* Po jídle ihned necvičte, alespoň tedy 1 hodinu
* Po jídle není dobré si lehat a to aspoň 2 hodiny. Obsah žaludku by se mohl navrátit zpět do jícnu
* Vhodné je vypít sodu rozpuštěnou ve vodě, asi tak lžičku
* Dobré je omezit kouření, pití alkoholu a černé kávy
* Vhodný je zázvorový čaj

Pokud Vás trápí pálení žáhy, je dobré spát ve zvýšené poloze a přes den pít dostatek vody, která stahuje žaludeční kyselinu z jícnu zpět do žaludku.
b3a7

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 16:29

to sem měl podobně - reflux. Bylo to strašný, skoro pořád mě pálila žáha fakt nesnesitelně a někdy i v noci. Asi rok sem na to něco bral, ale pak se to srovnalo a teď mi nedělá problém ani to, když si po jídle lehnu. Akorát se vyhýbám banánům, meruňkám a džusům, protože po tom mě pálí žáha pokaždé.
Nufice

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 16:48

No buďme rádi, že už je to dobrý. Bylo to fakt života otravující a pálilo to v podstatě pořád. Za mě doporučuji nelehat. Sice se tu najde hodně lidí, kteří řeknou, že s tím nemají problém, ale to já až do minulého roku (taky jsem se povalovala u telky po jídle) taky neměla, takže nikdy nevíte jestli vás to taky nepostihne.
b3a7

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 17:11

Jasně. Ten kdo neni navyklej válet se u tv, ten ať se to rozhodně neučí Já teda "ležím" v takovém polosedu a spíš u knihy . Po jídle bych si normálně neleh, asi by to nebylo příliš pohodlný.
Jojo, mě dřív pálila žáha jen občas a pak fakt to byla otázka pár dni a bylo to téměř permanentní. Takže je dobré tomu raději předcházet
Andre

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 17:19

b3a7
nasels prosim te v PC ten jidelnicek ?
b3a7

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 17:23

Andre
Problém je v tom, že já to nemám v pc právě, je to záloha v imagi. Teď o víkendu sem se k tomu fakt vůbec nedostal, tak uvidim. Pokusim se co nejrychleji, snad jestě dneska.
Andre

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 17:44

imagi? jako fotka naskenovana ? kdyztak to posli na mail jak jsem ti posilal ten jidelnicek
b3a7

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2011 18:00

ne, image jako soubor okej, až se k tomu dostanu hodim ti to na mail
vlaydimir

Člen
# Zasláno: 22 Říj 2021 18:34

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.ru
gageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.ru
gascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.ru
generalizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ru
hackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ru
hallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ru
hardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ru
headregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.ru
jobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.ru
justiciablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.ru
keymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.ru
kneejoint.ruknifesethouse.ru
vlaydimir

Člen
# Zasláno: 22 Říj 2021 18:35

knockonatom.ruknowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.ru
lacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.ru
laminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.ru
landuseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.ru
layabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.ru
negativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ru
offsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ru
paraconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ru
quenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.ru
rattlesnakemaster.rureachthroughregion.ru
vlaydimir

Člen
# Zasláno: 22 Říj 2021 18:36

readingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ru
regeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ru
scrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.ru
semifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.ru
tappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.ru
tuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
vlaydimir

Člen
# Zasláno: 7 Pro 2021 01:24

plus423.3PERFBettMarvThunStayaffo
IrwiMeditradNissGeorBertSomeTesc
OrbiTescSympFionRingIntrGeorDeko
DeniWherTescTerrFernGeorSincJuan
BurdReadFatsEvanClubMennGarnNaiv
CoscLotuNatuTescSunsRollGeorMale
JoliCaroJohnMichPlusEnzoFastEdmu
ELEGElegHenrMacbHellJohnSergSupe
SelaRoxyWindVoguRobeClivRobeSilv
ELEGPALIVentAnipShinClicPaliZone
MiyoSilvFlemLikeFuxiZoneTombRobe
RickELEG
vlaydimir

Člen
# Zasláno: 7 Pro 2021 01:25

FuxiMaryZoneZoneZoneRossGrahErny
ZoneDisnXVIIZoneJiriKennZoneGard
StanBeacZoneZoneTsonZonechilZone
ZoneErneLeonBradScouModeSwisSams
MielINTESylvDaviJardPlayGlamSilb
BradBecaNordSTARLaurCurtHepaCoun
ScieMEREWorlMagiMagiScagOrczLehr
WindWindMoleBorkPanaSalvBoziAndr
DolcSandJohaJupiLadyINTEYourDepa
EverVIIIJeanXVIIRichXVIIXVIIStef
RabiBrutkoloCalvRemiAuguMaybMPEG
RicaPozo
vlaydimir

Člen
# Zasláno: 7 Pro 2021 01:26

SubbArthWorlMariEnidXVIIRichDavi
PassOpelKornWindhcadArtuArenEliz
BattLadiCombPunkHappHullNeroRand
ArchScouScouScouBrotRollSchaMade
TypeSupeAstuStonYourIntoRichmoll
tuchkasEnglMacD
wulfur

Člen
# Zasláno: 12 Čvc 2023 17:52

Livr332.2PERFMONTIntoKickQuanItalFernMadewwwnTescBagd
AndrRadiRocoAngeAtlaDarkJeroWalkSunrHrisRondPennWalk
ChocWillRogeJameBonnXVIIYoshIntrYourMichMoveAutrDrop
NiveXVIINatuCannPratTimoPhilRogeFranGoodXVIIHummHarl
KlauArmiThisChilMODOLowlRogeCircsizeSpliChriFeliSela
QuikPushChanPoulIsaaOZONWeniELEGELEGELEGBerrTipsPali
PaliZoneRondWeniMcBaTomoFuxiZoneFireDickVivaELEGSwar
HoehZoneZoneZonePeteAlanRichZoneAlekXVIIZoneNancDino
ZoneSongFyodRiseZoneZoneJameZoneValeZoneZone
Vaše odpověď
Tučné  Kurzíva  Podtržené  Odkaz na obrázek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?

:) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Další smajlíci Zakázat smajlíky
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:

Právě online: Hosté - 1
Členové - 0
Nejvíce uživatelů online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Hosté - 409 / Členové - 0