martyx
len
|
# Zaslno: 30 Led 2015 16:41 - Zmnil/a: martyx
Zdravím vąechny,
konečně jsem se odváľil a také na popud "Legiho" zaloľit deník a poprosit kdo má chvilí a čas pomoci. Chtěl bych začít cvičit, společně s tím upravit i jídelníček a dokopat se k tomu, začít se sebou něco dělat, proto se na Vás obracím touto cestou na více zkuąené, kteří jiľ mnohé zaľili a vyzkouąeli, odmakali si hodiny a hodiny potu, dřiny, někteří i litre krve a slz. Nechtěl jsem si zaplatit nějakého trenéra z důvodu jak finančních tak si myslím ľe tady u nás, to můľe být třeba nějaký "lojza" který nemusí být tak dobrý. Přece jenom tady víc hlav, víc ví. Takľe mě čeká dlouhá a strastiplná cesta a hodiny a hodiny četby, spousta informací, výdajů peněz apod. Jsem zkrátka v tomhle směru taková "panna" a spoustu termínům nebudu třeba rozumět. Předem upozorním, ľe financí moc není, jsem jeątě na ąkole, takľe přivýdělky, takľe bych chtěl začít prvně doma nějaký měsíc a pak chodit do posilky pokud to pujde. Jsem typen endomorf, měřím 167cm a nynějąí váha je 65kg, BMI relativně v normě, více foto: ľádnej sval:D jinak jak jsem malý tak na mě jde vidět kaľdé deko..
http://img16.rajce.idnes.cz/d1602/10/10961/1096125 3_634709e43426f384cfe7374940335c30/images/DSC_0648 .jpg?ver=0
Cílem je shodit a vytvarovat břicho, tam se mě to fakt ukládá, a nabrat v horních partiích.
Doma bych chtěl začít cvičit, pořídil jsem si hrazdu, mám jednoručky, ąvihadlo..
Takľe jsem si představoval třikrát týdně cvičit následující:
na zahřátí 10min běh, k tomu případně 5min ąvihadlo, nebo mne taky napadá 2x mírný výběh v paneláku do 12. patra a zpět.
Dále:
dřepy s jednoručkami 3x10
předpaľování 3x10
shyby na hrazdě 3x max
kliky 3x 20
zkracovačky 3x30
extenze s jednoručkou 3x10
výpony na lýtka 3x12
Budu rád za názor zda to není málo, případně moc, co je ąpatně apod.
Mého ododlání se sebou něco dělat souvisí i strava,
zde budu asi bojovat více, jelikoľ nemám pravidelný oběd, větąinou aľ dojdu domů kolem 3. Co jsem zatím načetl a spočítal, měl bych denně do sebe dostat 100g bílkovin, 300g sacharidů. Nemám problém jíst 6x denně,a jím takřka vąe aľ na tučné maso, vysočinu a křen
Takľe bych zde navrhnul můj jídelníček a budu rád taktéľ za rady, bohuľel jsem si zatím nevypočítal mnoľství a příjem hodnot, to budou daląí hodiny četby:V kaľdé závorce jsou alternativy
snídaně 6.00 -7.00 - 3ks míchané vejce, pečivo...(ovesné vločky, bílý jogurt)...(pečivo, ąunka, eidam 20%)
svačinka 9.00 - ovoce( větąinou 2ks - jablko/banán/ pomeranč)
svačinka 12.00 - pečivo + cottage( ąunka/sýr)
oběd 15.00 v pracovních dnech - větąinou maso + příloha, jednou týdně bych
chtěl se naučit jíst rybu
večeře 18.00 - 19.00 - větąinou to samé co oběd, menąí mnoľství, případně rajčata s mozzarellou light, vajíčka, tuňák konzerva apod.
večeře 2: tvaroh ( vejce)/(tvarůľky)
Trénovat budu třikrat týdně, větąinou někdy v čase 16.00 - 19.00,
vľdy po tréninku zařadit co jsem načetl sacharid, takľe nějaké ovoce a 1-2hod si dát bílkoviny coľ by měla vycházet ta večeře 2.
Co si o tom myslíte, určitě tam jsou silné nedostatky, proto jsem rád za vąe.
Děkuji
|
martyx
len
|
# Zaslno: 30 Led 2015 17:56
Ty jídla docela vím ľe jsou docela blbý, zkusím se co nejvíc jíst ve 12, o víkendu s tím problém není, ale v těch pracovních dnech je to horąí, aspon zkusím vľdy dát ve 12 rýľi nebo samotné nudle u čínanu, lepąí jak nic si myslím...díky moc, zkusím teda jeątě do toho zařadit jeden cvik na nohy, jinak mohu takto začít, co se týče jídelníčku i těch serií a opakování?
|
martyx
len
|
# Zaslno: 31 Led 2015 09:55 - Zmnil/a: martyx
Jeątě se zeptám ohledně nějakých doplňku, zatím studuji, ľe se to dá zvládnout i bez nich zezačátku, a určitě finančně to bude náročnějąí, ted jsem se dostal k sacharidům a posilování, před treninkem dát sacharidy cca 1-2hod(rýľe,brambory) a po treninku naplnit svaly zpět glykogenem, i kdyľ to ovoce nechvalí přílią, tudíľ po treninku banány s tvarohem muľou být?
|
martyx
len
|
# Zaslno: 31 Led 2015 18:55
Dobre jdu zase studovat,a po jakem gaineru se podivat samozřejmě co nejlepsi cena/kvalita,je toho nepreberne mnozstvi a hlavne klamave reklamy..jinak jako endomorf znamena tak 30g po kazdem treninku?po treninku tedy.nemusim proteinak,staci vydatny jidlo na vecer,vejce,maso?tvaroh teda nezrat?zacinam v tom mit hokej,jedni chvali tvaroh a banany,a pak ze tvaroh zase ne,uuf
|