Autor |
Zprva |
Jirka73
len
|
# Zaslno: 30 Pro 2014 14:49
Legi, konečně jsem zaloľil ten profil a hodím sem takový nástin jídelníčku:
Trénink je pokaľdé ráno a v podstatě střídám silovku a aerobku:
Začínám okolo 6:30, vstávám v 5:45.
Aerobku jdu nalačno, jen čaj a voda, se suplementů multivitamín nebo céčko, lecithin, kloubní výľiva, gingo biloba, kdyľ je to deląí tak zelený čaj,
popř.Synefrin nebo Carnitin
Před silovkou mám osvědčenou 1/2 proteinové tyčky od Reflexu (zkouąel jsem i gainer, ale k malému odstupu od tréninku jsem ho cítil v ľaludku daleko víc neľ tu tyčku). Se suplementů podobně jako před aerobkou + někdy Citrulin, Beta Alanin nebo Arginin, popř. sem tam otestuju i nějaké to nóčko. a chystám se vyzkouąet i něco z AMG produktů od Tetsua.
V průběhu tréninku ion»ák a v závěru BCAA (časem AMG).
Po aerobce dávám aľ tak za hodinu v práci snídani, jen kdyľ je to těľąí, tak po BCAA+sacharidy.
Po silovce dávám větąinou jeątě výklus nebo veslařský trenaľer okolo 30 min, strečink, pak s lehkým odstupem gainer nebo hydro, popř. jen syrovátkový koncentrát (cca 20-25g) s maltodextrinem cca 20-30g.+ lecithin, zinek, kolagen, kdyľ beru kreatin, tak ho dávám taky tam.
Za cca hodinu někdy i víc (podle práce) snídaně: ovesné vločky (pohankové, jáhlové nebo kaąe) + cca 20g proteinu (někdy syrovátkový někdy vícesloľkový) + cca 2 dcl mléka nebo kefíru, ořechy, ovoce
Oběd je vzhledem k práci aľ tak okolo 15:30-16:00 a větąinou nějaké komplexní sacharidy (rýľe, těstoviny, pohanka, quinoa) a buď něco masa nebo tofu, popř. Tempeh + zelenina, ovoce a nějaký zákusek něco jako Termix apod.
Cca 3x týdně mám večer plavání, popř. někdy lehčí domácí posilování to pak dávám po cca 30 min. jeątě trochu Hydra nebo obyč,. proteinu s kouskem ovoce, popř. jen BCAA s dľusem.
Okolo 21-21:30 hod. večeře a to něco ze sacharidů, které nebyly k obědu + třeba jeątě ľitný chléb nebo rýľové chlebíky,někdy i luątěniny,z bílkovin nejčastěji vejce, někdy konzerva tuňáka (popř. sardinek), někdy Cottage, Olomoucké tvarůľky, Podmáslí někdy i různé kombinace + dost zeleniny
( v létě spíą různé saláty, rajčata, papriky, v zimě zelí - dost často kysané, červená řepa i sterilovaná, brokolice, mrkev, celer) + nějaké oleje jako je rýľový, řepkový a ořechy, semínka.
Spát chodím tak mezi 23:00-23:30 a před spaním se mi osvědčila kombinace vitamínu C + hořčík + zinek.
Legi takľe zhruba takto.
Zeptal bych se pak i na nějaké detailnějąí věci.
Viděl bys tam nějaké výrazné chyby
Díky moc
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 30 Pro 2014 20:26 - Zmnil/a: Legi
Ahojky,
45 minut po probuzení jít trénovat je hraniční. Zkouąel jsi horkou sprchu? Takřka nutnost.
Aerobka úplně nalačno? Doporučím 30g proteinu a troąku kokosového oleje.
Karnitin? K čemu to?
Před silovým tréninkem opět protein + troąku malty + lecitin. Určitě ne gainer.
Není důvod brát jiný, neľ vícesloľkový protein.
Jinak super!
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 9 Led 2015 16:21
Legi, tak díky!
Horkou sprchu jsem ráno nikdy nezkouąel, absolutně nevím, co by to se mnou udělalo,spíą dávám lehké oąplouchnutí studenou na vzpamatování se
Kratąí aerobku do hodiny dávám opravdu spíą nalačno, jen někdy tuky jako lecithin nebo chia semínka. Před nějakou deląí aerobkou, větąinou o víkendu, dávám zase tak polovinu nějaké kvalitní a osvědčené proteinovky.
Člověče, ten protein jsem ráno před tréninkem zkouąel, ale za nějakých těch 30-40 min. ho pořád dost cítím v ľaludku a neosvědčilo se to, ta proteinová tyčka mi sedí daleko víc...
Karnitin na vytrvalostní výkon a pálení tuku...
No, uľ jsem četl, ľe to vlastně nefunguje...
Co se týká toho proteinu, tak teď mám syrovátkový, můľu sem hodit odkaz, ľe bys ho posoudil, stejně tak i gainer a teď nově i MRP?
Jeątě mám pochybnosti v nějakých věcech:
Je ok, kdyľ k té potréninkové snídani dávám někdy ty vločky namočit přes noc do mléka a pak k tomu přidávám druhý den ten protein? Nebo kdyľ si pak v rámci té snídaně (obilovina, protein, ovoce, ořechy) dám jeątě trochu jogurtu nebo kefíru? Nebo kdyľ dám teď nově nějaký ten MRP a k němu vedle ovoce a ořechů jeątě jen tak pro chu» cca 2 dcl. kefíru, tyhle zakysaný věci mi v poslední době docela zachutnaly
A daląí věc, kdyľ dávám tu ranní aerobku a pak se po ní díky práci dostanu k prvnímu jídlu třeba aľ za dvě hodiny nemůľe to nějak znehodnocovat silový trénink z předchozího dne a házet tělo do nějakého velkého katabolismu a tudíľ vedle devastace svalů i zpomalovat regeneraci?
Nestálo by za to dávat třeba před ní BCAA, popř ty AMG? (vím, ale , ľe jsi spíą proti tomu...)
Nebo dávát BCAA (AMG) i po těch lehčích aerobkách? To teď nedělám, abych nechal rozjet pálení tuků.. a dávám aľ tu snídani, tak 1-1,5 hod po, ale někdy se s toho stanou díky okolnostem třeba i 2,5 hod...
A jak bys viděl Legi, nedělní aerobky v délce 1,5-2,5 hod, které následují po sobotním silovém tréninku? Nedevastuji nějak moc ten silový trénink?
Jak to nejlépe oąetřit suplementací?
Co se týká subjektivních pocitů, tak to celkem dávám sluąně, určitě naopak
(SO- dlouhá aerobka, NE- silovka), by to bylo horąí a z tréninkového hlediska asi blbost.
Zase jsem se nějak rozepsal, takľe uľ toho radąi necháván a přeji hezký víkend a vlastně i vąechno nej do toho letoąního roku.
A» ty váhy lítají)
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 10 Led 2015 18:04
Tak horká sprcha roztáhne cévy, coľ je vcelku důleľité.
Jj, postni odkazy a mrknu na to.
Pochybnosti mít nemusíą. Sice nevím proč si dávat po tréninku vločky, ale jestli myslíą po aerobce, tak je to ok.
Devastovat svaly to nemůľe, ale regeneraci to zpomalí. Nejsem proti AMG hodinu před tréninkem, jsem proti BCAA (AMG sice BCAA také obsahují, ale narozdíl od nich AMG funguje).
Já Ti nevím, mě to long steady cardio připadá při silovce na hlavu postavený. Něco jinýho je funkčně rehabilitační kardio, třeba plavání, ale jinak bych to řeąil HIITama. Je pravda, ľe kaľdýmu bude vyhovovat něco jinýho. Hlavně Tě to musí těąit a musíą z toho mít dobrej pocit....protoľe o tom to je!
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 13 Led 2015 13:05
Jeątě na upřesnění, ten dlouhý aerobní trénink je druhý den, ne hned po silovce, tam je to tak 30-40 min, hraničních je cca 60 min...
No, já vím, ľe se to dlouhý kardio s tou silovkou tluče, ale jak píąeą, mě to prostě baví a jsem na to za ty léta závodění a» uľ v triatlonu nebo v ultramaratonech zvyklej.
To jsem ale zase nedělal silovku jako teď...No, jsou to takový dva rozdílný světy..
Jinak ty vločky nebo kaąe ( oves, pohanka, rýľe) + protein dávám k snídani i po silovém tréninku..., to je blbě??? Jím to takhle pořád...
A jeątě jedna věc, kdyľ po té silovce nedávám zrovna gainer, ale dám protein cca 20g + maltu cca 20-30g. a za hodinu dám ten samý protein do těch vloček nebo kaąe (taky tak těch 20-25 g.) je to ok? Není lepąí to někdy prostřídat a dát místo toho proteinu k té snídani k těm vločkám třeba kefír a vajíčko?
Jinak teď pouľívám tenhle protein:
http://www.obchod.body-test.cz/cs/produkty/176-whe y-concentrate-81/?c=50
A začal jsem zkouąet tenhle gainer:
http://www.obchod.body-test.cz/cs/produkty/192-mil ky-gain-30/?c=49
No a rovnou jsem objednal i MRP:
http://www.obchod.body-test.cz/cs/produkty/187-opt igerm-mrp-27/?c=49
Díky Legi
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 15 Led 2015 19:05
Protein se Jirko hodí ráno, před tréninkem, po i večer.
Kdyľ dáą po tréninku jen protein a maltu, ochudíą se o dvě věci a to o větąí svaly (coľ je někdy ok) a o rychlejąí regeneraci, coľ je uľ horąí. Po silovce je gainer s rychlýma cukrama velmi ľádoucí. Beru to aľ hodinu po tréninku, abych víc pálil tuk.
Ten protein je srágora, obyčejnej málo vyuľitelnej whey koncentrát. To jsou vyhozený peníze. Kup si nějaký vícesloľkový, je sice draľąí, ale na gram vyuľitelné bílkoviny vyjde levněji.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 19 Led 2015 16:47
Legi, takľe po tréninku je gainer lepąí řeąení neľ protein+malta?
Nevyjde to na stejno? Ono ale asi záleľí taky, jak který gainer.., máą nějaký tip a to i na nějaký ten vícesloľkový protein? Ten Milky Gain, se ale dá, ne?
Jinak k tréninku:
Teď cvičím, jak uľ jsem psal několik měsíců zhruba tohle:
Den 1:
Silové přemístění nebo High Pulls 10 x 3
Přední dřep 5x5 + max.rep
Dipsy na bradlech nebo na kruzích 5 x 10-15
Obrácené přítahy na kruzích + kliky na kruzích 3x 10-15 superserie
Tlaky jednoruček ve stoje na balanční podloľce + shyby podhmat + břicho 3 x 10-15 superserie
Den 2:
Dřep 5x5 + 4x10
Bench nebo Military Press 5x5 + max rep.
Shyby 5 x 10-15
Trh s jednoručkou 6-3-2-1
Výpady + Zanoľování 3 x 10-15 superserie
Zkracovačky + Přednoľování + lýtka - superserie
Den 3:
Miltary Press nebo Bench 10 x 3
Mrtvý tah nebo Silové přemístění 5x5
Trh + Dřepy s činkou nad hlavou 5-4-3-2-1
Leg Press 5 x 10-15
Kliky na kruzích + shyby - 3 x 10-15 superserie
Upaľování ve stoje na balanční podloľce + pullover 3 x 10-15 - superserie
Myslíą, ľe bych Tě mohl poprosit o nějaký návrh tréninku, kterým by se dalo navázat? Cítím, ľe uľ by to chtělo trochu změnu.
Díky moc.
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 21 Led 2015 18:50
Pokuď dodáą glukózu, máą z toho gainer vlastní. Toho proteinu stačí 15%, ty cukry míchám půl na půl. Bez gaineru nevyloučíą tolik inzulínu, který aktivuje transport ľivin do buňek. Proto je inzulín zneuľíván a na dopingovém seznamu.
Tipy na proteiny jsou tady na fóru ode mě v několika topics. Na naąem eąoupu jsou taky bezva proteiny s vysokou vyuľitelností.
Návrhy tréninků uľ nedělám, protoľe kaľdýho strhám a potom si stěľuje, ľe má bebe. Jen si myslím, ľe bys to měl poskládat víc silověji a jet to protentokrát rampou a posunout si maximálky.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 23 Led 2015 15:28
Legi, já si stěľovat určitě nebudu, těch bebe uľ mám takhle dost
Nechceą udělat vyjímku:?)
®e bys udělal nějakou kostru , fakt by mi to bodlo, chci něco od profíka
To se pak hned líp cvičí, kdyľ vím, ľe si to necucám z prstu. Pak mám občas pochybnosti, jestli nedělám blbosti..
A jeątě něco teď se v některé týdny dostanu do posilky jen dvakrát v týdnu, dá se vymyslet nějaký smysluplný třetí silový den v domacích podmínkách s vybavením hrazda, bradla a nakládací jednoručky aľ do zátěľe na 1 opáčko u push pressu, trhu, přemístění a výrazu, atd.?
Díky moc.
Jinak ten gainer bys dával i po lehčích, energeticky ne tak těľkých trénincích? ©lo by v tomhle případě do hodiny protein + za cca 30 min
komplexní jídlo?
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 24 Led 2015 15:39
V případě lehčích trenálů bych volil zase gainer, ale bez rychlých cukrů. Jestli chceą pálit tuk, dej protein s kokosovým olejem 90 minut po.
Něco Ti teda splichtím, ale upozorňuju, ľe nejsem profík. To bys mi musel potom poslat gáľi.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 26 Led 2015 15:42
Legi, Ty jsi stejně nejlepąí Hned mám lepąí den A přeci Ti nebudu říkat amatére. Fakt dík, budu rád, kdyľ se Ti něco povede napsat a mohl bys tam nějak zahrnout i tu eventualitu případného domácího tréninku?
Poslal bys mi to do mailu nebo to dáą spíą sem?
Takľe by se dalo říct, ľe v případě toho lehčího tréninku stačí do hodiny protein+malta?
Ten protein s kokosovým olejem (ąel by i MCT?) v případě pálení tuků jako první věc po 90 min., do té doby nic? A před tím pálicím tréninkem?
Jinak kdyľ jsme u těch olejů, tak pouľívám řepkový /musí být nutně lisovaný za studena nebo stačí obyč.?), rýľový, kukuřičný a lněný, je to ok a doplnil bys jeątě nějaký?
A jeątě bych se chtěl zeptat na tuhle AMG věc:
http://www.obchod.body-test.cz/cs/produkty/272-amg -post-workout-formula/?c=53
Kdyľ bych tohle dal po tréninku, tak uľ by nebyl gainer potřeba a stačil by protein, je to tak?
Zatím díky moc a doufám, ľe budu mít na tu gáľi
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 26 Led 2015 19:47
Hele slibem nezarmoutíą, to jsem se naučil u naąich levicových politiků....a i u těch rádoby pravicových. V případě, ľe budu línej něco dělat, vymluvím se na koaličního partnera. To jen abys věděl, ľe v tom umím chodit.
Ten protein a malta...to by ąlo.
MCT olej ano, neb je kokosový olej to samé. Jj, do té doby nic. Před tréninkem to samé.
U olejů záleľí na co je potřebujeą. Rafinovaný patří na smaľení a kvalitní do salátů. Úľasný oleje jsou dýňový a z vlaąských ořechů.
S tím AMG....jo, to je v podstatě gainer....supergainer.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 30 Led 2015 16:43
Něco do kupy ale dáą, viď?.Spoléhám na to jako na novou motivaci
A děkuju.
Jinak měl jsem za to, ľe MCT je směska, které je součástí i kokosový olej..
Takľe se s tím kokosovým dá nakládat stejně jako s MCT, to by pak vyąlo i levněji, ne?
Dával bys ho i před těmi dlouhými aerobkami?
Z těch ostatních olejů pouľívám teď obyčejný řepkový a občas rýľový na vaření a do salátů a na pouľití za studena taky ten rýľový, kukuřičný a někdy i lněný. To je ok, ne? Jinak ten vlaąský chci vyzkouąet, ikdyľ uľ je cenově dost vysoko.
To AMG dobrý, jo? Asi do toho půjdu, láká mě to ho vyzkouąet, jestli to opravdu bude mít větąí vliv na regeneraci neľ normální gainer.
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 30 Led 2015 17:38
To víą ľe jo. Říkal jsem si, ľe uľ by bylo načase, abych udělal jednoduchý, efektivní trénink, po kterým by uľ nikdo jednou provľdy neotravoval na fóru.
MCT olej je směska, to máą zcela pravdu. Jen ten kokosový olej je výrazně levnějąí a funguje úplně stejně, přesně jak píąeą. Dával bych ho i před aerobkou. Jediný problém je, ľe je tak aromatický, ľe po pár dnech Ti poleze krkem.
Ty oleje jsou ok. Vlaąský je drahej, protoľe je top. Má nejideálnějąí poměr omega 3-6 mastných kyselin.
AMG je super, něco takovýho nám jeątě na eąoupu chybí.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 4 no 2015 16:41
A já měl za to, ľe mi ten trénink budeą ąít na míru)
Ok, ten kokosový olej vyzkouąím, asi nejlíp od Vás z eąopu, docela se vyplatí.
Koukal jsem, ľe máte i MCT v práąku, moľná vyzkouąím i to.
Z proteinů bys tedy doporučil ten vícesloľkový Total protein? A co ten syrovátkový?
Myslíą, ľe ten na který jsem Ti posílal odkaz je fakt předraľená srágora?
Píąí tam o těch přidaných volných aminokyselinách a ľe je vstřebatelnost podstatně větąí..
Jo, jeątě se zeptám, jaký máą názor na ořechová másla, jako je araąídové, mandlové, keąu apod. Teď mě nějak zachutnala, hlavně to mandlový a dávám je právě k té potréninkové snídani a někdy i v průběhu dne, ikdyľ ne nějak velké mnoľství, je to ok?
A jeątě k těm aerobkám. Dával bys před těmi dlouhými vedle toho oleje a proteinu i něco sacharidů (maltodextrin, trochu vloček) a nebo to zkouąet bez nich a učit tělo pálit tuky?
Díky
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 4 no 2015 20:34
Ten total protein je vynikající. Co Ti mám říct o syrovátkovým?
Dotaz na Tvůj odkaz na protein....viz předchozí odpověď.
Máslo je ok.
Před aerobkou to nemá moc logiku dávat sacharidy. Leda bys dlouho hladověl, nebo měl fakt hlad. Potom je lepąí si rozmíchat maltu ve vodě.
Na trénink se vrhnu, aľ budu stíhat v práci.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 11 no 2015 15:05
Legi, jeątě bych se zeptal na pár věcí z Vaąeho obchodu.
Ten kokosový olej by měl být spíą ten panenský nebo můľe být i obyč.?
Z proteinů bys to tedy viděl jednoznačně na ten Total Protein, budete mít v dohledné době i to kilové balení?
Co si myslíą o hrachovém proteinu? Kdysi jsem ho měl a vím, ľe jsem ho pít moc nemohl, ale pak mi zachutnal, kdyľ jsem si ho přidával do rýľe Je to k něčemu?
A jeątě ohledně kloubní výľivy. Dlouhodobě beru kolagen 3x5 g + ráno MSM cca půlku lľičky. A k tomu, ľe bych si dal teď kůru toho Joint Flex Gold nebo stačí Element? Je to takhle ok?
Doporučil bys jeątě něco zajímavého a uľitečného od Vás, kdyľ uľ budu dělat tu objednávku?
Budu jeątě pořizovat lecithin a líbí se mi i ten Gainer gold, ľe bych ho po trénincích kombinoval se samotným AMG:
http://www.obchod.body-test.cz/cs/produkty/168-amg -max-prasek/?c=53
Jako alternativa k tomu AMG Postworkoutu.
Díky
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 11 no 2015 15:35
Kokosový olej...no záleľí na co ho potřebujeą. Na smaľení si vezmi ten obyč co nesmrdí, jinak budeą mít kokosový maso.
Total protein, nebo daląích asi 10 výbornejch vícesloľkáčů, ale budeme patrioti.
Hrachový protein je samotnej dobrej, kdyľ jsi zavřenej v kriminále a potřebujeą se vznést přes zeď, coľ asi nebude Tvůj případ.
Pamatuj si, kloubní výľiva u silového sportovce v letech je kontinuální nutnost. Doporučuju Joint Flex Gold a sypat to tam od rána do večera.
Doporučil bych toho hodně, ale bojím se, ľe to bude vypadat jak teleshoping. Glutamin máą?
Altrenativu k AMG nemáme. Obávám se, ľe ani mít nebudeme, ale to je otázka spíą na Starostu.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 11 no 2015 16:34
No ten kokosový olej hlavně do proteinu a před aerobkou, ľe bych to zkusil místo MCT. Na to vaření asi aľ druhotně. Jde mi spíą o to, jestli je ten levnějąí o hodně horąí...
Takľe od Vás Total, nevíą, jestli bude nějak brzy ta kilovka?
Nějaký jiný vícesloľkáč, kdyľ nebudeą na chvilku patriot..?
Ten Joint Glex Gold se dá brát dlouhodobě?
Glutamín teď nemám, ale ono ho myslím obsahuje to AMG.
Legi, klidně ten Teleshopping udělej Já si to nějak přeberu
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 12 no 2015 16:59
Není, je to pořád tuk se středně dlouhým řetězcem triglyceridů, o co nám Sokolům, jde předevąím, ľe ano.
@Starosta....Ti odpoví, jestli bude brzy kilovka...dík.
Seznam vícesloľkáčů je zde na fóru...X krát...pohledej.
Kloubní výľiva se samozřejmě dá brát kontinuálně....v naąem věku by dokonce měla.
AMG sice Glutamin obsahuje, nicméně Glutaminu se dá brát i více...10g no problem. Myslím tím L-glutamin ve volné formě samozřejmě.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 19 no 2015 12:10
Ok Legi, takľe k AMG jeątě Glutamin, 5g po tréninku a 5g před spaním?
Je to takhle ok a dá se to dlouhodobě?
Jeątě se zeptám na ten Váą Gold Gainer,mám ho přihodit k objednávce, ľe bych ho pouľíval společně s čistým AMG nebo se po tom tréninku dá i ten Total protein s maltou a glukopurem?
Koukal jsem, ľe ten Joint Flex Gold je teď vyprodaný, stačil by ten Element nebo jen Hydrolyzát kolagenu jako základ?
Co trénink, začíná se něco rýsovat)?
Dík moc.
|
Starosta
Administrtor
|
# Zaslno: 19 no 2015 17:01
Total je na sklade a Joint flex Gold zistím http://www.namaximum.cz/kategorie/kloubni-vyziva/j oint-flex-element-kloubni-vyziva/
je dobrá klbová výľiva
Samotný Kolagen je málo
Na ten Gainer Gold nech Ti odpovie Legi sám zostavoval receptúru
|
Starosta
Administrtor
|
# Zaslno: 19 no 2015 17:05
Joint flex Gold bude na druhý týľdeň
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 19 no 2015 19:45
Jirko, toho glutaminu bych k AMG uľ tolik nedával, večerní dávka bude stačit.
Jj, pouľívej ten Gold gainer, uąetříą si míchání a počkej si na ten Joint gold flex, tam je vąe v jednom.
Netrénuju uľ celý únor a podle toho to vypadá. Dnes ukázala váha 125kg. Váľím se uľ pro jistotu na pale»áku, nebo» osobní váha uľ nemá tak vysoko cejchovanej tachec.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 20 no 2015 17:50
Diky Legi a Starosta.
Co to udělat s kloubní výľivou tak, ľe dám 2x do roka 1-2 měsíční kůru Joint gold flex a mezi tím samotný kolagen + msm, je to dobrá strategie?
Ten Gainer Gold chci vyzkouąet a pořídím ho, ale jelikoľ mám i nějaké zásoby maltodextrinu a glukopuru, tak bych někdy i něco namíchal, dal by se k tomu účelu pouľít ten Total? Nebo ten je lepąí s větąím odstupem od tréninku a dát ho třeba k snídani s nějakou obilninou zhruba 2 hod. po tréninku, kdyľ trénuju ráno?
Jinak v tom potréninkovém nápoji mám trochu zmatek, co se týká zdroje proteinu. Myslim, ľe jsem Legi právě i od Tebe četl, ľe Hydro má malou biologickou hodnotu a jedinou předností je jeho rychlost vstřebání. A ľe je lepąí z proteinové sloľky po tréninku dát kombinaci Whey koncentrátu, miccelárního kaseinu a právě toho hydra nebo popř. izolátu.
Jak to tedy je?
Stačí dát tedy do hodiny po tréninku ten Gainer Gold s hydrem + chci vyzkouąet AMG k tomu a za daląí hodinu nějaký ten vícesloľkový protein jako součást té potréninkové snídaně?
Jeątě bych se Tě rád zeptal na Tvůj názor na tyhle vícesloľkáče, které se mi svým sloľením docela zamlouvají:
http://www.smartlabs.cz/produkty/detail-produktu/2 3-quad-core
http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?id=4636
Jinak s tím tréninkem v únoru jsem na tom podobně, nejdřív střevní viróza,pak zánět achilovky a od středy mám chřipku jako prase, chu»ovka...
Akorát na rozdíl od Tebe nepřibírám ale hubnu..
Dával bys proteiňák i ted· v tomhle stavu? Asi jo, co? Případně i něco jiného vedle céčka a Ibalginu?
No doufám, ľe se z toho co nejdřív vyhrabu a rozjedu to s tím Tvým tréninkem
Zatím se měj a díky.
Jdu do postele.
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 21 no 2015 07:37
S tou kloubní výľivou to tak lze.
V gaineru si dokáľu představit jako B zdroj výlučně hydro, coľ má svoji logiku. Je tam v malém mnoľství, takľe jeho rychlá vstřebatelnost a synergické působení se sacharidovou sloľkou je ľádoucí. Na druhou stranu, kdyľ pouľijeą vícesloľkáč, taky se nic ąpatnýho nestane. Jsme kondčáči, ne závodní koně z tovární maątale.
Stačí dát tedy do hodiny po tréninku ten Gainer Gold s hydrem + chci vyzkouąet AMG k tomu a za daląí hodinu nějaký ten vícesloľkový protein jako součást té potréninkové snídaně?
Jo.
Ty proteiny jsou sluąný.
V době nemoci je výhodné zůstat na tekuté stravě. Jednak člověk nemá moc chu» cokoli jíst a za druhé nezatěľujeą organismus trávením. Hodně pij průduąkový čaje a vodu. Gute besserung!
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 21 no 2015 16:53
Díky Legi, kurýruju se, ale nic extra, navíc ta achilovka pořád nic moc,
holt budu asi začínat od nuly...Coľ mě pořádně se.., ale co nadělám.
Jeątě se zeptám, dá případně ten Gainer gold případně přímo lehce říznout nějakým tim vícesloľkáčem? Asi není problém, co?
Jinak ty vícesloľkové proteiny, kdyľ budou součástí té snídaně s vločkami nebo nějakými jinými obilninami, tak nedávat do mléka (na rozdíl od syrovátkových), je to tak?
A jeątě poslední věc. Převzal jsem Tvůj systém, ľe gainer aľ hodinu po tréninku s tím, ľe jeątě pálím tuky a svalům dodávám jeątě včas vąe potřebné, coľ se mi líbí.
Četl jsem ale i o půl hodině nebo 45 minutách a ľe pak uľ je pozdě..
Mám zůstat v klidu, ľe nic neproąvihávám)?
To čisté AMG (ne ten amg gainer) by se dalo i v průběhu tréninku a hned po? Nebo aľ s tím Gainerem hodinu po?
Kdyľ po té silovce dám dejme tomu 30 min aerobky, tak mám tu hodinu ke gaineru počítat od skončení silovky nebo té aerobky?
Díky moc, a» se Ti povede rozjet trénink a já se jdu dál kurýrovat.
|
Starosta
Administrtor
|
# Zaslno: 21 no 2015 17:40
To AMG kupujeą v kapslách či chceą kúpi» práąkové?
Len ma to zaujíma keď tu občas čítam, ľe tu niekto má problém vypi» srvátkoví proteín bez príchute alebo aj s ňou aby si to potom dal
Po pravde AMG v práąku nič horąie chutovo som nepil
bcaa sú oproti tomu karamelové cukríky
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 22 no 2015 07:11
Jirko, nevím proč bys chtěl gainer jeątě nečím řezat. Tam uľ je bílkovin dost.
Ano, vícesloľkáč bez mléka, WPC s mlékem.
Můľeą zůstat v klidu, nic neproąvihneą.
AMG se dávkuje cca. hodinu před a hodinu po tréninku. Prej to takhle má výrazně vyąąí účinnost.
Počítej to vľdy od ukončení tréninku, a» uľ tam je aerobka, nebo není.
Tak je to dobrý, pale»ák naváľil blbost. Po kalibraci mám reálně "jen" 117kg, takľe jsem taky "zhubl". Ten zánět se mě drľí jak viróza pana prezidenta.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Jirka73
len
|
# Zaslno: 24 no 2015 16:35
Starosta: Kupuji to AMG práąkové a teď jsem k tomu pořídil i AMG Post workout. To práąkové AMG je opravdu hardcore, takľe vím do čeho jdu
Chce to vľdycky přitisknout lľíci na patro, zavřít oči a rychle zapít, celkem adrenalin)
Zeptám se, neplánujete v budoucnu doplnit sortiment vedle araąídového másla i o mandlové?
Legi: Co se týká toho řezání gaineru, tak jsem si říkal, jestli při 50g gaineru
není těch 10g bílkovin málo? ®e bych tam dal cca 15 g nějakého vícesloľkového proteinu, abych se dostal na cca 20g bílkovin. Hodinu po tréninku, to se dá, ne?
Ten odstup gaineru od jídla cca hodina je ok nebo spíą by měl být kratąí?
Kdyľ tedy bude aerobka po silovce třeba aľ 45 min dlouhá a gainer hodinu po ní, tak ten dost dlouhý odstup gaineru od silovky fakt nevadí?
No, vidíą Legi, jak Ti jde to hubnutí dobře, skoro samo
Uľ se chystáą vlítnout na trénink?
Já uľ jsem snad virózu zaľehnal, ale achillovka je pořád ąpatná, od doktora jsem dostal dokonce i berle, takľe s běháním to teď bude ąpatný..
Nicméně na posilku uľ se chystám nebo z toho úplně ztrouchnivým. ..
|