Autor |
Zpráva |
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 17 Čvc 2013 13:50
Legi asi si to nepročítal,ale máš zkušenosti s Pharmou 6HR? Je možné,že by mi tam nějaká látka mohla být tak ozónová ?
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 17 Čvc 2013 14:15
Osobní zkušenost nemám. Nemusí to být nutně z tohoto proteinu. Když to řeknu takhle banálně, důvodů k větrům může být spousty. Příliš bílkovin, málo zeleniny, hodně zeleniny, luštěniny, prostě vždy když se nestráví vše a začne to pracovat v tlustém střevu. BTW, jistý objem plynů je zcela normální a má je každý. 
48let @ 195cm @ 135kg
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 17 Čvc 2013 14:45
No právě toto byla "specifická vůně" takže to zatím dávám za vinu proteinu,uvidím co zítra....momentálně se snažím ty bílkoviny omezit na hranici nějakých 1,6,tak uvidím jak mi bude....a ta zelenina taky dělá svoje bohužel 
|
dobespavel
Člen
|
# Zasláno: 18 Čvc 2013 22:04
tadeafc: Předpokládám, že jdeš studovat na Báňskou, co se týče posiloven, tak na silovo-objemový trénink jsou dostačující a hlavně za rozumný peníz
Pokud budeš potom chtít bližší info, tak v září napiš 
22 let
181 cm
84 kg
Prosím o tykání
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 19 Čvc 2013 07:17
to dobespavel: mm teď nevím,na co reaguješ?my se s lili bavili jen tak o té škole.....a máš pravdu,jdu na Báňskou,ale pouze na dálkovou(každý pátek!) takže po posilce se tam nějak nesháním.
Ale díky za info 
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 25 Čvc 2013 19:52
Proč si všichni lidé, co necvičí, myslí, že když budu cvičit a posilovat, tak budu vypadat jako kulturistka? Drží se toho tak 90 % mých kamarádu..
*** KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOBY, KDO NECHCE, HLEDÁ DŮVODY ***
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 25 Čvc 2013 20:19
To je zajímavý dotaz. Osobně jsem vypozoroval asi toto. Je to směs závisti, hlouposti a obdivu. 
48let @ 195cm @ 135kg
|
dobespavel
Člen
|
# Zasláno: 25 Čvc 2013 21:43
To je tak že mnozí mají o cvičení zkreslené představy a názory, stupidní poznámky a nedej bože se dokonce snaží dávat hodně přiblblé rady 
22 let
181 cm
84 kg
Prosím o tykání
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 25 Čvc 2013 21:49
děkuji za odpovědi, plně s nimi souhlasím
u vás, coby chlapů, je to "normální" když začne najednou cvičit holka..nedejbože žena po dětech..je to divný... proč bych měla cvičit, když jsem matka.. :D žena po dětech přeci nemuže už vypadat dobře.. ale já jim dokážu, že může nechci být obtloustlá hospodyňka s dětmi na pískovišti
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 29 Čvc 2013 07:03
tak sem včera dostal strašnou chuť na sladké,a jediné co sme měli doma,tak byli "cereální" křupky.Jmenuje se to Jeníkův lup.Dlouho sem neměl tak něco dobrého !..kdyby to nebyl samej cukr,tak z toho teď nejsem špatný 
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 29 Čvc 2013 18:12
Dnes jsem měl v kanclu asi 30 stupňů. Kupodivu jsem to přežil.
Včera a dnes off, nejsem sebevrah. Už někdo vypněte to topení!
48let @ 195cm @ 135kg
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 29 Čvc 2013 20:59
Jo Legi, to mi povídej..máme doma 30-33..podkorvní byt..plechová střecha... ted se začala bouřkou krásně ochlazovat..nicméne já teda včera cvičila v osm večer na balkone a dnes jsem běhala, tesne před bouřkou..
Tade: to je od mixit ne?
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 30 Čvc 2013 08:01
Haha....to nám s klimou v kanclu je dobře
Ale cvičení doma je hnus,musím začínat až v 8 a i tak je to hnus,naštěstí ráno je to pohoda
Jani nevím vůbec,já to do sebe házel,že ani netuším od koho to bylo 
|
quakmen
Člen
|
# Zasláno: 31 Čvc 2013 13:17
tadeafc
přemýšlím že si koupím PhD
http://eshop.aktin.cz/proteiny/pharma-blend-6-hr-p hd-2270g , ale bojím se zdá bude dobrý. jaké máš další poznatky. já jsem se vrátil k Matrixu 5.0
a netrápí mě žádné nadýmání. ale bojím se zdá bude také tak kvalitní, ale líbí se mi že PhD má sladidlo jen sukralózu.
jaké máš nové poznatky
|
quakmen
Člen
|
# Zasláno: 31 Čvc 2013 13:24
jinak teď mam protein Smartlabs Quad Core a povedl se jim. mam banán a dobrý a rozpustnost lepší než Combat a Matrix 5.0
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 31 Čvc 2013 19:28
poznatky zatím žádné nějak extra,užívám ho 4x týdně (po posilce) a zatím to beru chvilku,takže výsledky nějaké extra nevidím...
co se týče nadýmání,nenadýmá....ale máš po něm specifický "smrad"
Smartlabs sem chtěl,uvidím po tomto jak na tom budu
jinak mám chuť banán,a je to lahoda...pokud si měl někdy nutrend(obzvláště banán) tak se to nedá srovnat,mnohem lepší,a nesmrdí tak chemikáliemi
|
quakmen
Člen
|
# Zasláno: 31 Čvc 2013 21:44
tadeafc
smrad jako tělesný a nebo smrad občasných větrů.
|
quakmen
Člen
|
# Zasláno: 31 Čvc 2013 21:51
Legi
prosím tě o kolik je horší využitelnost u toho PhD
http://eshop.aktin.cz/proteiny/pharma-blend-6-hr-p hd-2270g
a Matrixu 5.0 děkuji ti
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 07:18
větry ;)
prva sem myslel,že to bylo ze stravy,ale následní užívání mi to potvrdilo
pokud bych se chystal na rande,tak rozhodně bych si ten protein nedával na večer 
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 09:40 - Změnil/a: tadeafc
ask to legi :
Jaký je rozdíl mezi užitím proteinu po tréninku (ihned) a užití proteinu po 30-60min po tréninku,ovšem bez gaineru?
Pokud si ho dám hned,tak předpokládám,že velká část se ho přemění na doplnění svalového glykogenu,tzn. to kvůli čemu ho piji,nedostanu
Ovšem pokud bych si ho dal až po nějaké době,předpokládám,že tělo se bude snažit doplnit glykogen z tuku (alespoň v nějaké míře) a protein pak bude sloužit k tomu,k čemu je určený...
Am I right?
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 09:41
to Jane:
nene je to BonaVita 
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 12:49
to quakmen:
to bude velmi podobné, ale Pharma bude o chlup lepší.
tadeafc:
Unfortunately not. Po tak krátké chvíli ten rozdíl bude minimální, protein se přemění asi ze dvou třetin na cukry tak i tak. Když nechceš brát gainer, alternativa na doplnění glykogenu je příjem cca. 10g Glutaminu, který je schopen tuto práci udělat. Je to ovšem drahý doplňování. 
48let @ 195cm @ 135kg
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 13:01
Hmm.
Já právě občas dám jen mléko,glukopur a maltodextrin.Jen nevím jestli mi to k něčemu vůbec je.
Dřív sem dával protein hned,tedka s ním čekám,ale nevidím moc změny.
Jinak ještě k vícesložkovýmu proteinu,má nějaký vliv na to to,že ještě po tom proteinu přijímám další bílkoviny? (Maso či vajíčka pouze)
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 15:22
Já právě občas dám jen mléko,glukopur a maltodextrin.Jen nevím jestli mi to k něčemu vůbec je.
Glukopur a malta je základem většiny gainerů, tam problém není. Spíš to mléko není nejvhodnější, protože obsahuje většinu pomalých bílkovin, ale po tréninku potřebuješ hlavně ty rychlé. Můj tip, přidej si do gaineru 10g toho vícesložkovýho proteinu. Po tréninku potřebuje tělo velmi málo bílkovin. Bílkoviny můžeš začít ládovat až hodinu po tréninku.
Jinak ještě k vícesložkovýmu proteinu,má nějaký vliv na to to,že ještě po tom proteinu přijímám další bílkoviny? (Maso či vajíčka pouze)
Všechno se vším souvisí. Negativní vliv má pouze monotematická konzumace nějaké bílkoviny, např. pokuď bys příjímal pouze luštěniny, nebo whey protein, tak si zaděláš na big problem. Cílem každého člověka by měl být co nejvyváženější příjem bílkovin tak, aby nedocházelo k dysbalancím a využitelnost byla co nejvyšší. Tolik teorie. V praxi nikdo nebude vařit s aminogramem a kalkulačkou v ruce. Proto je základem vícesložkový protein a co nejpestřejší strava, aby se to "tak nějak" celý zprůměrovalo. Když tohle dodržuješ, není problém. Ti zkušenější vědí a umí si nastavit jídelníček tak, že dosáhnou o něco větší využitelnosti přijatých bílkovin, než ostatní, kteří to neřeší. Zde se 100% naplňuje slogan "feel the difference".
K tomu znovu podotýkám: bez správného střevního prostředí může člověk mít nejvyužitelnější protein na světě a nenaroste ani kdyby se rozkrájel.....na takovýhle malý nudličky (llll). Probiotické kultury se starají o zpracování, takže zelenina, zakysané mléčné výrobky atd. jsou nepostradatelné! BTW, vím, že jsem to psal již mockrát, ale budu to opakovat do skonání věkůůůůůůů. 
48let @ 195cm @ 135kg
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 18:53
To chápu tak nějak.Já jen jestli to pak nedělá nějakou nedobrotu,když střevo opět zatěžuji dalšími živinami.
Jinak pokud se rozhodnu jet bez gaineru chvilku,je teda uplně jedno jestli ten protein dám hned či v tom rozmezí 30-60 minut jo?
A ještě k tomu střevnímu prostředí,myslím,že se stravuji dostatečně kvalitně,co se týče těch probiotik,vlákniny,vitaminů...ale čemu by si přisoudil častou stolici?Přemýšlím,že vysadím na chvilku vločky,ale nevěřím,že to může být z nich.
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 19:37
To chápu tak nějak.Já jen jestli to pak nedělá nějakou nedobrotu,když střevo opět zatěžuji dalšími živinami.
Ihned po tréninku to není problém, protože než se natráví pevná strava, tekutá je již v krevním oběhu.
Jinak pokud se rozhodnu jet bez gaineru chvilku,je teda uplně jedno jestli ten protein dám hned či v tom rozmezí 30-60 minut jo?
Ano, jestli pojedeš bez gaineru, nemá smysl cvičit silově na objem, ale na hubnutí. V tomto případě dej protein až hodinu po.
Čemu říkáš častá stolice? Normální, nebo průjem?
48let @ 195cm @ 135kg
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 20:26
tede: častá.. třeba 2* denně je ok... máš dost vlákniny a pohyb dává dostatek pohybu střevum.. já jím mám ted častější, vrchem a spodem byla jsem a ještě budu chvilku pracovat v dětském centru a oni měli před týdnem nějakou střevní virozu, takže jsem to samozřejmě chytla.. navíc jsem si včera dávala běh do kopců, takže jsem přišla už domu s bloklou bránicí a divným pocitem v žaludku.. jak já nesnáším blití..
takže dnes rohlíky, banán, rýže a piju minerálku..ať to doplním
|
liliana
Člen
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 20:30
ale obecně mi přijde, že chlapi chodí častěji než ženy.. máte asi rychlejší metabolismus..
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 20:39
Jani, třeba u nás v rodině je to naopak. Já 1x, drahá polovička klidně 3x. Takže je to hodně individuální.
48let @ 195cm @ 135kg
|
tadeafc
Člen
|
# Zasláno: 1 Srp 2013 21:03
já chodím třeba aj 4x,ale není to žádnej výtvor
ale jinak to mám celkem přesně na hodiny kdy jdu...
snídám v půl 7 a do hodiny jdu na záchod,
svačina +- 9 a opět do hodiny na záchod,
oběd 11 a max v 1 už sedím opět na záchodě
a většinou kolem půl 3 se mi dostávají bolesti do břicha,kdy mám větry ,
jestli je to jen z toho,že sedím,nebo nějaké stravy netuším,každopádně co dojedu domů tak už na záchod nepáchnu .
|