Posilovani.net  
 Posilovani.net - Dom - Odpovdt - Statistika - Registrace - Hledat -

forum.posilovani.net / Osobní deníky / Deníček 15-ti letého kluka na první 2 měsíce + jídelníček
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zprva
MychalWytek

len
# Zaslno: 11 Z 2011 09:26 - Zmnil/a: MychalWytek

No nechodím běhat, ale spíą "joggovat" je to při nízké intenzitě, takľe bych to srovnal s tou rychlou chůzí...jinak někde jsem četl, ľe i Jay Cutler dělá ráno kardio, tak si nemyslím, ľe by to bylo nějak extra ąpatné pro svalovou hmotu...A co si kdyľtak vzít potom? Klasickou snídani jako třeba vločky?

Proč s polevou? Neviděl jsem nikoho, kdo je jí samotné a samotné jsou hnusné :X a navíc jsou hrozně lehký, takľe jich člověk musí schroupat aspoň 10. Co třeba vařenou rýľi, kterou si připravím večer, třeba s grankem? Je to sice nadýl, ale nemělo by to být ąpatný.

edit: třeba na kulturistika.com píąou zase toto:
"Kdy dělat kardio

Toto téma je tak trochu kontroverzní. Mnoho lidí si myslí, ľe by se mělo dělat ráno a na lačno. Jiní věří, ľe na tom moc nezáleľí.

Já za ty roky pracoval se stovkami klientů a preferuji kardio ráno a na lačno. Neříkám, ľe kdyľ nemáte ráno čas na kardio, nemáte ąanci vyrýsovat - jistě, ľe máte - ale pokud tu moľnost máte, udělejte kardio spíą dříve neľ později.

Někdo bude argumentovat, ľe bez jídla se přichází o svaly. Ale pokud máte celkově stravu v pořádku, tak katabolizmus nemá moc ąanci. Pokud by lidské tělo přicházelo o svaly jen tím, ľe něco dělá jeątě před jídlem, nikdy bychom jako druh nepřeľili.

Zde jsou mé důvody, proč dělat kardio ráno.

V noci hladovíte, glykogen je lehce vyčerpán, inzulín nízko, hlavním palivem pro kardio bude tedy tuk (přinejmenąím pro střední a nízkou intenzitu).
Je to skvělý způsob, jak začít den. Vyplaví se endorfiny a vy se budete cítit skvěle jak fyzicky, tak i duąevně.
Kdyľ to bude první věc, kterou uděláte, sniľuje se pravděpodobnost, ľe se na to později vykaąlete.
Ranní kardio (zvláątě s vysokou intenzitou) rozběhne váą metabolizmus na hodiny. Tuk tedy nepálíte jen při vlastní činnosti, ale i kdyľ uľ odpočíváte." tak já nevím
tetsuo

len
# Zaslno: 11 Z 2011 11:23

je to při nízké intenzitě, takľe bych to srovnal s tou rychlou chůzí...jinak někde jsem četl, ľe i Jay Cutler dělá ráno kardio, tak si nemyslím, ľe by to bylo nějak extra ąpatné pro svalovou hmotu...
Cutler v ľádném případě neběhá, chodí po pásu. Navíc bere steroidy, růstovej hormon, inzulin apod.
Jakákoli aktivita, u které se člověk zadychava, cervenaji mu tvare a jede na kyslikovy dluh,, primarne spaluje glykogen a pak svaly, tuky minimalne. Tuky se spaluji pri klidovem rezimu.

co si kdyľtak vzít potom? Klasickou snídani jako třeba vločky? Obilnou kaąu, vejce...

Proč s polevou? Neviděl jsem nikoho, kdo je jí samotné a samotné jsou hnusné
No, a já je třeba nikdy s polevou nejedl, a neznám nikoho, kdo by je jedl, protoľe jim to připadá divné dávat si na dietní potravinu sračkovou čokoládovou polevu s cukrem a nekvalitním tukem. Mám je normálně jako náhradu chleba, a zakusuju je k libovolnému jídlu (maso, vejce, ryby, sýr, namaľu si na ně araąídové máslo, zapíjím je kefírem apod.) To neznamená, ľe je jím pořád, jen říkám, ľe se dají jíst samotné k čemukoli. Ne vąechny rýľové chlebíčky jsou stejné, je nutné ozkouąet více značek a jíst ty, které mají nejlepąí chu»/konzistenci.

Ke Kulturistika.com:

V noci hladovíte, glykogen je lehce vyčerpán, inzulín nízko, hlavním palivem pro kardio bude tedy tuk (přinejmenąím pro střední a nízkou intenzitu).
Je to skvělý způsob, jak začít den. Vyplaví se endorfiny a vy se budete cítit skvěle jak fyzicky, tak i duąevně.
Kdyľ to bude první věc, kterou uděláte, sniľuje se pravděpodobnost, ľe se na to později vykaąlete.
Ranní kardio (zvláątě s vysokou intenzitou) rozběhne váą metabolizmus na hodiny. Tuk tedy nepálíte jen při vlastní činnosti, ale i kdyľ uľ odpočíváte."

To ale popisuje DVĚ různé věci.
Při nízké intenzitě se nalačno pálí primárně tuk.
Při vysoké intenzitě se tuk pálí taky, ale přímo při aktivitě méně a pálí se i svaly. Nicméně tuk se spaluje poté, v dojezdu.
Čili bacha na tyto rozdíly.

Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
MychalWytek

len
# Zaslno: 27 Z 2011 18:15

Tak, rozmýąlíme nad daląím tréninkem. Mám za sebou vrąek/spodek, fullbody a teď bych chtěl zkusit nějaký split. Favoritem je asi 5x5, GVT 10x10...co bych si měl podle Vás vybrat? Jaký trénink bývá u teenagerů nejúspěąnějąí? Vím, ľe to nejde přesně určit, ale tak nějaký menąí okruh tréninků tam bude
tetsuo

len
# Zaslno: 27 Z 2011 18:36

5x5 se dá jet jako fullbody, viz třeba tady:
http://www.body-test.cz/objemova-rutina-3x-tydne

Fullbody tréninků je obecně obrovské mnoľství. Nelze si říct "uľ jsem jel jednou fullbody, tak to mám odąkrtnutý a měl bych zkusit něco jinýho". Spoustě lidem prospěje cvičit klidně rok nebo dva roky úplně to samý, akorát jen přidávat váhy a zlepąovat se v technice.

Řekl bych, ľe přesně tohle je u teenagerů nejúspěąnějąí. Tento přístup propaguje např. Mark Rippetoe, slavný americký trenér, který se asi 30 let věnuje silovému tréninku mládeľe. Z jeho kníľky Starting Streght jsem hodně vycházel při psaní toho tréninku výąe.

MychalWytek

len
# Zaslno: 2 j 2011 14:21 - Zmnil/a: MychalWytek

A co to GVT (http://kulturistika.ronnie.cz/c-3153-gvt-german-v olume-training.html)? Ohlasy jsou velmi dobré a jede se s niľąími vahami, coľ umoľňuje zlepąit techniku a u dřepů bych to potřeboval, protoľe nejsem schopen udělat hluboký dřep. Abych ho udělal, musím hodně zvednout paty nebo roztáhnout chodidla aľ jakoby do pravého úhlu (dělám 2. variantu, ale bojím se, aby to nebylo nějak ąkodlivé).
tetsuo

len
# Zaslno: 2 j 2011 22:54

jede se s niľąími vahami, coľ umoľňuje zlepąit techniku
To je dost iluze. Vysoké počty opakování techniku spíą zhorąují. Technika se nejlépe piluje s lehkými vahami (50-60 % maxima), nízkým počtem opakování (2-3) a vysokým počtem sérií (8-10, nebo i 12). A pak samozřejmě klasicky rampou: 2-5 opakování a jen přidávat váhu do maxima.
GVT je naopak přesně trénink, kdy u nějaké 4.-5. série začne selhávat jak technika, tak vůbec schopnost dodrľovat počet opakování.

Budování objemu je jiná věc. GVT působí hlavně na sarkoplazmatickou hypertrofii, čili nefunkční velikost svalů. Pro změnu to můľe vyhovovat.

Co se týče techniky dřepu, je to na deląí povídání a analýzu. Často jde o zkrácené lýtkové svalya zadní část stehen, také neschopnost aktivace zadní části stehen a velmi často slabé břicho a vzpřimovače.
Čím uząí a hlubąí dřepy, tím víc se vyplatí bota se zvednutým podpatkem, čím ąirąí dřepy, tím víc je výhodná plochá podráľka a la Converse.

MychalWytek

len
# Zaslno: 3 j 2011 18:01

Tak na objem to asi působí dobře, tak to zkusím. U větąí váhy na dřepech nemám jeątě pocit jistoty... Zkouąel jsem si to doma na bench s 50Kg činkou a dost mazec musím říct...

Jsou to spíą ty lýtkové, ale asi dost. Abych udělal opravdu hluboký dřep, musím zvednout paty tak o 5 cm nebo dát nohy s vytočením kaľdá 45 stupňů od osy mého těla. Není ta 2 verze ąpatně, není to namáhavé na klouby nebo tak něco? Ty boty bych zváľil, dal byste na nějaké odkaz?
tetsuo

len
# Zaslno: 3 j 2011 21:26

abych udělal opravdu hluboký dřep, musím zvednout paty tak o 5 cm
Dělat strečink na lýtka a zadní část stehen. I mezi sériemi.

nebo dát nohy s vytočením kaľdá 45 stupňů od osy mého těla. Není ta 2 verze ąpatně, není to namáhavé na klouby nebo tak něco?
Osa ąpičky nohy musí kopírovat směr, kam míří koleno.

MychalWytek

len
# Zaslno: 3 j 2011 21:38 - Zmnil/a: MychalWytek

Ale myslím si, ľe to nebude jen zkrácené. Kdyľ se ohnu, tak se ąpiček rukama normálně dotknu. Bude to spíą tělesnou stavbou, protoľe to by se mi úpony musely protáhnout aspoň o 5-7 cm a toho strečinkem těľko dosáhnu. Znamená to asi, ľe nebudu dělat dřepy

Jinak neznáte nějaký dobrý rozpis GVT? Vąude vidím jen 2 partie 3x týdně. Chtěl bych aspoň 3 partie 4x týdně. Neznáte něco takového? Pocitově by mi to vyhovovalo cca takto:
Zdravím. Je mi 16 let, cvičím půl roku, ze 61 mám teď 71kg. Chtěl bych se zeptat, jestli se dá jet GVT i 4x týdně. Nikde jsem nic podobného neviděl, ale uľ jsem prostě zvyklý chodit 4x. Jestli by to neąlo, mohl bych jezdit jeden jakýsi doplňkový trénink k tomu GVT?

Jinak cviky mi v některých rozpisech nevyhovují. Osobně bych to pocitově jel takto:
Prsa - bench 10x10, tlaky jednoručkami na ąikmé lavici 3x10
Záda - shyby 10x10 (s pomocí kamaráda, který drľí nohy), mrtvý tah 3x10
Nohy - dřepy 10x10, zakopávání 10x10, výpony na legpressu 10x10
Triceps - bench úzkým úchopem 10x10
Biceps - velká činka 10x10
Ramena - military press 10x10
Břicho (oblíbená partie) - na konci kaľdého tréninku 2 cviky 3x15

Pokud jsem vybral dobré cviky, jak bych si měl partie rozdělit? Díky.
tetsuo

len
# Zaslno: 4 j 2011 16:14

Pokud nejsi schopný dávat shyby sám, budeą z té stovky shybů na konci straąně unaven. Je lepąí dát buď stahování kladky, nebo přítahy v předklonu (a shyby pak jako druhý cvik na 3 série).

U military pressu je brutální dělat 10 sérií vestoje. Vsedě se to zase nedá vąude cvičit a multipress není ideální. Ideální by byly jednoručky vsedě.

tetsuo

len
# Zaslno: 4 j 2011 16:14

Bude to spíą tělesnou stavbou, protoľe to by se mi úpony musely protáhnout aspoň o 5-7 cm a toho strečinkem těľko dosáhnu.
To je souhra více věcí, ne jednoho svalu nebo jednoho úponu.

MychalWytek

len
# Zaslno: 4 j 2011 17:44 - Zmnil/a: MychalWytek

To mi nevadí kdyľ si stoupnu kamarádovi na ruce, které má opřené o koleno, tak mi tahá tak 15-20kg, coľ je jakoby 50-55kg na kladce - ideál. Navíc jsme si to vychytali tak dobře, ľe u toho dost dobře cítím záda a ne ruce jako kdyľ to dělám bez pomoci. Prostě se hodně prohnu v páteři, vystrčím břicho a jakoby dělám shyby na prsa a ruce u toho skoro necítím, převáľně záda nedávno jsme takto dávali 5 sérií a celkem pohodička myslím si, ľe pokud to takto pojedu, tak záda půjdou hodně nahoru, shyby jsou základ

Mně zas military press přijde víc v pohodě neľ jednoručky, nemusím u toho tak drľet balanc nebo bych místo toho mohl dělat rozpaľky, ty mám taky rád.

Jinak ty dřepy mě dost ątvou :/ budu se to snaľit vychytat podloľkama pod paty, snad pak nebudu mít ąpičky tolik u sebe...

K tomu tréninku jsem si na pár minut sedl a přemýąlel. Jelikoľ to je v originále (http://www.strengthcats.com/CP-GVT.html) rozepsáno v 5ti denním cyklu, tak se z to dělají těľko cykly týdenní, nejmenąí společný násobek 5 a 7 je 35, coľ je na 5 týdnů. Jde to ale udělat i na dva týdny s podmínkou toho, ľe se jednou pojede 3 dny po sobě. Jeątě jsem do toho musel zaplést to, ľe v neděli nemohu (zavřená posilovna). Takľe jsem to vymyslel takto:

Po: paľe, ramena
Út: x
St: prsa, záda
Čt: nohy
Pa: x
So: paľe, ramena
Ne: x

Po: prsa, záda
Út: nohy
St: x
Čt: paľe, ramena
Pá: x
So: prsa, záda
Ne: nohy
+ ke kaľdému tréninku nakonec břicho

Co na to říkáte?
PS: přestoľe je to split, vychází to na 1,5 partie týdně, coľ není vůbec zlé. Ideál jsou 2, ale to bych uľ musel jet asi fullbody
edit: nebo bych to mohl jen normálně a kdyľ mi do toho vlítne neděle, dám si aerobku
tetsuo

len
# Zaslno: 4 j 2011 23:06 - Zmnil/a: tetsuo

Tak shyby se nedají přepočítávat na kila, tak jako stahování kladky. Pohyb u shybu je nahoru-dolu, zatímco u kladky dolu-nahoru. Shyby jsou samozřejmě těľąí. Pokud někomu vyhovují, ok. Jen je tam drobné nebezpečí, ľe dostanou přílią zabrat ramena.

Mně zas military press přijde víc v pohodě neľ jednoručky, nemusím u toho tak drľet balanc nebo bych místo toho mohl dělat rozpaľky, ty mám taky rád.
Otázka je, co si představujeą pod pojmem military press. Pokud tlak vestoje s velkou činkou, kdy se činka spouątí dolů na hrudník, tak tam je 10 opakování fakt hodně a je to podstatně méně příjemné, neľ dělat tlaky vsedě s jednoručkami. Pokud je pro tebe military press pokrčování loktů vsedě na multipressu, je těch 10 sérií snadných.

Pokud rozpaľováním myslíą upaľování na ramena, tak izolované cviky nejsou vhodné na 10x10 GVT, ale dávají se jako ten doplňkový cvik na 3x10.

Jinak ty dřepy mě dost ątvou :/ budu se to snaľit vychytat podloľkama pod paty, snad pak nebudu mít ąpičky tolik u sebe...

Nechápu, co děláą, ale dřep se dělá minimálně na ąířku ramen, často aľ na 1, 5 ąířky ramen a spičky se vytačejí směrem ven, stejně jako kolena.

Co se týče skladby GVT, co sis zvolil, ok.
Jestli chceą v neděli zkombinovat aerobku s posilováním nohou, dej si pár sprintů do kopce nebo do schodů, případně výąlap na kole na kopce na těľký převod. Dá se to počítat jako posilování.

MychalWytek

len
# Zaslno: 28 j 2011 16:44

Tak jedu teda to GVT. Místo shybů klasických dělám shyby na stroji s protizávaľím (ze spodu mě tlačí taková podloľka, na které klečím), dřepy jsem vyřeąil a jsem za to rád vzal jsem si boty s vyąąí podráľkou a dávám si pod paty podloľky - udělám tak pořádný hluboký dřep a ono to pak i s těma 75kg 10x10 dá zabrat... ramena jsem vyřeąil tak, ľe jezdím tlaky v sedě, upaľování ve stoje, v předklonu - vąe 3x10.

"Nechápu, co děláą, ale dřep se dělá minimálně na ąířku ramen, často aľ na 1, 5 ąířky ramen a spičky se vytačejí směrem ven, stejně jako kolena."
Tam jsem se přepsal, mělo tam být ąpičky tolik od sebe a ne u sebe. Ale teď uľ je to v pohodě. Jen mi zas známý v posilovně říkal, ľe tak hluboko jak to dělám je ąpatně a ľe si ku*vím kolena (dělá to jen do pravého úhlu mezi stehnem a lýtkem, coľ je podle mě blbost - zbytečně málo), jezdím je do úrovně, kde mám spodní stranu stehen rovnoběľně se zemí.

Jinak ale hlavní důvod, proč píąu - uvaľoval jsem o kreatinu. Příątí rok v srpnu chci jet do USA (na rok) a kdo ví, jak to tam bude s posilováním (a hlavně s výľivou). Chtěl bych proto do té doby zkusit nějakou soutěľ, abych měl větąí motivaci (nemusí to být přímo pózování, ale spíą něco jako Ocelový muľ - zaměřené na sílu a vytrvalost). Proto si myslím, ľe by bylo vhodné kreatin uváľit. Co jsem se dočetl, tak ľádné vedlejąí účinky (pod podmínkou, ľe se dost pije) nemá. Nedá se říct, ľe bych nějak moc stagnoval, akorát uľ nepřibírám tak jak ze začátku. Po 7 měsících, kdy uľ mám vyřeąený jídelníček i základní suplementy by uľ mohla být vhodná doba. Vím, ľe se říká "čím později, tím lépe", ale zvaľte mou situaci. Případně jaký kreatin doporučujete? Má se prý začít s klasickým monohydrátem s co největąí čistotou. Díky.
tetsuo

len
# Zaslno: 29 j 2011 11:14

Jen mi zas známý v posilovně říkal, ľe tak hluboko jak to dělám je ąpatně a ľe si ku*vím kolena (dělá to jen do pravého úhlu mezi stehnem a lýtkem, coľ je podle mě blbost - zbytečně málo), jezdím je do úrovně, kde mám spodní stranu stehen rovnoběľně se zemí.
Proboha, a» neľvaní, kdyľ tomu nerozumí a sám to neumí. Tihle "experti" mně fakt dojímají.
Je to přesně naopak. Čím níľ jdeą, tím víc se váha přenáąí na kyčle, který jsou pochopitelně mnohem silnějąí neľ kolena. Naopak mělký dřepy jsou pro kolena těľąí. Tak mu to vysvětli.
Druhá věc je, ľe lidi neumějí u dřepu pouľívat břicho a celkově mají málo zatnutý vrąek. Často je to i tím, ľe si okolo osy omotávají molitan nebo ručník, coľ je na hovno, protoľe pak to klouľe dolů a blbě se zatínají záda. Ta osa činky musí být zaříznutá do zatnutých zad (trapézů), jinak to není ono.

Kreatin - jedině monohydrát. Tím začínat i pokračovat. Nic jiného nefunguje a z principu nemůľe fungovat lépe. Akorát to bývá draľąí. Víc síly a svalů ale ľádný jiný kreatin nepřinese.
Tělo má určitý limit, kolik můľe skladovat kreatinu ve svalech a je jedno, jaký typ kreatinu se přijímá. Vąechny se přeměňují na kreatin fosfát ve svalech. Jakmile zaplníą skladovací limity ve svalech, lepąí efekt uľ to mít nebude. Dá to za první měsíc 2-3 kila svalů a víc ne. Plus 5-10 % na síle. Daląí měsíc to ale uľ takhle nefunguje.

MychalWytek

len
# Zaslno: 29 j 2011 13:18

On posiluje asi 20 let, taková stará ąkola... Já jsem mu na to říkal něco podobného a on na to, ľe v 25 kluci povídají, jak je to skvělý jezdit aľ dolů, ale ve 40 jsou mrzáci... Řekl bych, ľe to s dřepama je kec, ale na té myąlence moľná něco bude (protoľe mladí nemůľou vědět, jak na tom budou za 20 let). No to je jedno, stejně si to budu jezdit aľ dolů Já tam mám na té ose jen takový cm molitan a to ne z důvodu, ľe mě z toho bolí záda, ale protoľe mě činka rozedírá kůľi a pak se mi tam dělají strupy.

Kreatin tedy asi pořídím, teď jen otázka jaký V jaké ceně za gram by se ten monohydrát měl pohybovat, aby byl kvalitní? A jeątě s tím fungováním. Četl jsem, ľe se kvůli tomu, ľe to přidává jen ten první měsíc, dělají cykly. Tzn. ľe určitý časový úsek se dávkuje a daląí nedávkuje. Potom znovu a ta reakce je opět poměrně velká (uľ ne jako ze začátku, ale větąí neľ u konstantních dávek). Je lepąí to cyklovat, nebo jet konstantně stejné dávky?

Potom co se týče daląích suplementů, tak mi vąe začíná docházet. Co si myslíte o tomto článku? http://kulturistika.ronnie.cz/c-9309-suplementacni -pyramida-pro-svalovy-objem-a-silu.html Podle toho bych měl mít před kreatinem minerály, vitamíny, omega 3,6; bílkoviny, gainer, BCAA a glutamin. Je to opravdu vąechno potřeba? Mám z toho akorát ty vitamíny, minerály, C a gainer. Bude s tím kreatin účinný nebo si z toho mám radąi pořídit jeątě něco? A co se týče kvality doplňků, podle čeho vybírat? Třeba podle kaľdoroční ankety na bodybuilding.com http://www.bodybuilding.com/fun/2010-supplement-aw ard-winners.htm jet nejlepąí gainer nějaký BSN True Mass a ten se v českých e-shopech moc neprodává a navíc je celkem drahý. Myslíte si, ľe tam je velký rozdíl např. oproti Mutant Mass Gaineru, který mám teď já? A jak se mimochodem pozná, jestli je gainer bez kreatinu? Chtěl bych gainer bez kreatinu (doufám, ľe ten můj teď je taky). Dík
tetsuo

len
# Zaslno: 29 j 2011 14:27

Já jsem mu na to říkal něco podobného a on na to, ľe v 25 kluci povídají, jak je to skvělý jezdit aľ dolů, ale ve 40 jsou mrzáci...
Na to mu můľu říct, ľe znám 50letý i 60letý lidi, kteří běľně dělají těľké dřepy a dělají je od svých nácti. Je to otázka techniky. Tvrdit, ľe dřepy aicky ničí kolena, je blbost. Kolik takovejch mrzáků OPRAVDU zná? Není náhodou takovej fotbal a tenis mnohem horąí? Proč lidi ve vyąąím věku těľko hrajou tenis a fotbal, ale můľou chodit do posilovny?

mám na té ose jen takový cm molitan a to ne z důvodu, ľe mě z toho bolí záda, ale protoľe mě činka rozedírá kůľi a pak se mi tam dělají strupy.
To přestane. Je potřeba si zvyknout. Zezačátku to má kaľdý. Za 2-3 měsíce to zmizí, kůľe ztvrdne.
S molitanem na zádech se výrazně zhorąuje schopnost dělat dřepy s těľkou vahou.
Smysl má tzv. safety bar
http://www.gymequipment.uk.com/store/image/3408h/S pecial_Bars_Safety_Squat_Bar.jpg
http://www.voimaharjoittelu.fi/artikkelit?a=viewAr ticle&article_id=1750
http://www.getstrength.com/Specialty-Bars/Getstren gth-Safety-Squat-Bar/flypage.tpl.html
Ale ta v českých posilovnách nebývá.

Ke kreatinu:
http://www.body-test.cz/kreatin-davkovani-a-rizika

Suplementační pyramida:
Před kreatinem je určitě vhodnějąí mít nejdřív vitamíny, minerály, zdravé tuky, kloubní výľiva, gainer, můľe být i protein.
BCAA a glutamin nejsou extra nutné.

MychalWytek

len
# Zaslno: 29 j 2011 15:26 - Zmnil/a: MychalWytek

Já vím, to se nemá smysl s ním hádat... Takoví lidi odebírají maximálně Muscle & Fitness a o nic nového se nezajímají To je jak ta»ka, to jsem se jednou fakt musel smát :D Prý: "Za naąich mladých let jsme to neflákali jak vy. My jsme jeli ramena pořádně, někdy i přes 2 hodiny, na kaľdou ramenní hlavu 3 cviky a ľádný steroidy (tak říká gaineru :D) jsme k tomu nepotřebovali."

Dřepy - zkusím to

Suplementace - navrhl bych tedy:
vitamíny a minerály: http://obchod.ronnie.cz/s-1071-multivitamin-s-mine raly-42-slozek.html
zdravé tuky - nemám páru (?)
kloubní výľiva - od té doby, co nejezdím legpress, mě uľ klouby nebolí tak jsem to nakonec nekoupil, ale něco levného (lepąí neľ nic) bych koupit mohl
gainer - Mám Mutant Mass uľ podruhé, chtěl bych zkusit něco jiného. Co od Weidera toto? http://obchod.ronnie.cz/s-91-giant-mega-mass-4000. html
kreatin - líbí se mi tato nabídka, ale je to aľ nějak podezřele levné, tak aby v tom nebyl nějaký háček http://obchod.ronnie.cz/s-581-creatine-monohydrate -1-1.html
Ok?

Kreatin - ten článek jsem uľ četl ale právě z toho dávkování nemám páru, co je nejlepąí. Co zkusit 8týdenní cyklus - první týden se bere 4x denně 4g a daląí tři týdny se bere 1x denně 4g a potom na 4 týdny vysadit. V 1. týden bych bral jednu dávku cca 30 minut po gaineru s mlíkem opět s mlíkem a to cca 30 minut před tréninkem. A co ale ty ostatní 3 dávky (nalačno, večer)? V těch daląích dnech je ta asi jasný, vľdy před tréninkem, ale co v netréninkové dny? Brát, nebrat (případně kdy brát)?
PS: rád bych si to koupil u Vás na bodytestu, ale přijde mi, ľe je tam dost malý výběr ale třeba to časem roząíříte
tetsuo

len
# Zaslno: 30 j 2011 18:48

zdravé tuky - nemám páru (?) - to je ten rybí olej. Vhodný je i MCT olej. Můľe být taky řepkový, nebo různé směsky s dobrým poměrem omega 3 a 6 mastných kyselin.

kloubní výľiva - nějaký nápoj nebo kasple s hydrolyzátem kolagenu

Kreatin od Aminostaru - normální cena.

rád bych si to koupil u Vás na bodytestu, ale přijde mi, ľe je tam dost malý výběr ale třeba to časem roząíříte - Co se týče kreatinu, není na nabídce co roząiřovat. Kreatin monohydrát máme dobrej. Ostatní formy kreatinu neuznáváme - nejsou nijak vědecky prokazatelně účinnějąí. Jediná forma, která má účinky navíc, je kreatin pyruvát, který máme.

MychalWytek

len
# Zaslno: 2 Lis 2011 18:40 - Zmnil/a: MychalWytek

A ten kreatinový cyklus? 8týdenní cyklus - první týden se bere 4x denně 4g a daląí tři týdny se bere 1x denně 4g a potom na 4 týdny vysadit. V 1. týden bych bral jednu dávku cca 30 minut po gaineru s mlíkem opět s mlíkem a to cca 30 minut před tréninkem. A co ale ty ostatní 3 dávky (nalačno, večer)? V těch daląích dnech je ta asi jasný, vľdy před tréninkem, ale co v netréninkové dny? Brát, nebrat (případně kdy brát)?
Jinak tahle kl. výľiva (obchod.ronnie.cz/s-3571-kloubni-vyziva-kapsle.htm l) je levná a je tam ten kolagen. Jen tam píąí 5-10 kapslí denně, coľ je určitě marketingový kec, takľe předpokládám, ľe to budou tak 3, ľe?
tetsuo

len
# Zaslno: 2 Lis 2011 22:50

Nejméně problémů dělá, pokud se kreatin bere úplně mimo trénink, nalačno, rozpuątěný v teplé (ohřáté) vodě.
®ádné gainery před a po. Kaľdý den. Trénink, netrénink.
Tohle je nejjednoduąąí, cyklování uľ je individuální záleľitost, osobně ho neřeąím.

S kolagenem tě trochu zklamu. Základní účinná dávka kolagenu je minimálně 10 g denně, v případě velké zátěľe nebo dokonce zranění/rehabilitace se vyplácí aľ 30 g denně. Rozumné dávky pro sportovce pro citelné pozitivní účinky jsou kolem 15-20 g denně.

MychalWytek

len
# Zaslno: 3 Lis 2011 17:05

A k prevenci nestačí méně? To bych těch kapslí musel brát přes 20 denně. Přeci lépe něco neľ nic Nějaký levnějąí nedoporučítě? A je to tak, ľe kdyľ se vezme méně, má to nulový účinek nebo menąí účinek? Chtěl bych to jen na prevenci, ne řeąení problému, ty naątěstí jeątě/uľ nemám.
tetsuo

len
# Zaslno: 3 Lis 2011 22:06

Dávkování uľ jsem psal. U kolagenu je hlavně podstatné dodávat ho relativně často během dne a ideálně krátce před zátěľí/pohybem. Jinak se toho do kloubů moc nedostane.

MychalWytek

len
# Zaslno: 4 Lis 2011 10:35 - Zmnil/a: MychalWytek

Chvilku jsem googlil a naąel jsem celkem levné kolageny, nicméně od neznámých značek. Myslíte si, ľe je to kvalitní a nevadí, ľe je to jen samotný kolagen? Měl by se k tomu asi dokoupit jeątě glukosamin, ľe?
http://www.levne-proteiny.cz/hydrolyzat-kolagenu.p hp?num=7
http://www.namaximum.cz/uvod/
tetsuo

len
# Zaslno: 4 Lis 2011 12:58

Na značce moc nesejde. Stačí, ľe jsou to hydrolyzáty. S kolagenem jsou jiné problémy:

a) ąpatná vyuľitelnost (kolem 40%)

b) blbá chu», pokud to je práąek

Glukosamin není extra nutný. Je to látka napomáhající novotvorbě kolagenních tkání. Podstatný pro tuhle tvorbu je ale samotný kolagen.

vlaydimir

len
# Zaslno: 3 Lis 2021 01:36

http://audiobookkeeper.ruhttp://cottagenet.ruhttp://eyesvision.ruhttp://eyesvisions.comhttp://factoringfee.ruhttp://filmzones.ruhttp://gadwall.ruhttp://gaffertape.ru
http://gageboard.ruhttp://gagrule.ruhttp://gallduct.ruhttp://galvanometric.ruhttp://gangforeman.ruhttp://gangwayplatform.ruhttp://garbagechute.ruhttp://gardeningleave.ru
http://gascautery.ruhttp://gashbucket.ruhttp://gasreturn.ruhttp://gatedsweep.ruhttp://gaugemodel.ruhttp://gaussianfilter.ruhttp://gearpitchdiameter.ruhttp://geartreating.ru
http://generalizedanalysis.ruhttp://generalprovisions.ruhttp://geophysicalprobe.ruhttp://geriatricnurse.ruhttp://getintoaflap.ruhttp://getthebounce.ruhttp://habeascorpus.ruhttp://habituate.ru
http://hackedbolt.ruhttp://hackworker.ruhttp://hadronicannihilation.ruhttp://haemagglutinin.ruhttp://hailsquall.ruhttp://hairysphere.ruhttp://halforderfringe.ruhttp://halfsiblings.ru
http://hallofresidence.ruhttp://haltstate.ruhttp://handcoding.ruhttp://handportedhead.ruhttp://handradar.ruhttp://handsfreetelephone.ruhttp://hangonpart.ruhttp://haphazardwinding.ru
http://hardalloyteeth.ruhttp://hardasiron.ruhttp://hardenedconcrete.ruhttp://harmonicinteraction.ruhttp://hartlaubgoose.ruhttp://hatchholddown.ruhttp://haveafinetime.ruhttp://hazardousatmosphere.ru
http://headregulator.ruhttp://heartofgold.ruhttp://heatageingresistance.ruhttp://heatinggas.ruhttp://heavydutymetalcutting.ruhttp://jacketedwall.ruhttp://japanesecedar.ruhttp://jibtypecrane.ru
http://jobabandonment.ruhttp://jobstress.ruhttp://jogformation.ruhttp://jointcapsule.ruhttp://jointsealingmaterial.ruhttp://journallubricator.ruhttp://juicecatcher.ruhttp://junctionofchannels.ru
http://justiciablehomicide.ruhttp://juxtapositiontwin.ruhttp://kaposidisease.ruhttp://keepagoodoffing.ruhttp://keepsmthinhand.ruhttp://kentishglory.ruhttp://kerbweight.ruhttp://kerrrotation.ru
http://keymanassurance.ruhttp://keyserum.ruhttp://kickplate.ruhttp://killthefattedcalf.ruhttp://kilowattsecond.ruhttp://kingweakfish.ruhttp://kinozones.ruhttp://kleinbottle.ru
http://kneejoint.ruhttp://knifesethouse.ru
vlaydimir

len
# Zaslno: 3 Lis 2021 01:37

http://knockonatom.ruhttp://knowledgestate.ruhttp://kondoferromagnet.ruhttp://labeledgraph.ruhttp://laborracket.ruhttp://labourearnings.ruhttp://labourleasing.ruhttp://laburnumtree.ru
http://lacingcourse.ruhttp://lacrimalpoint.ruhttp://lactogenicfactor.ruhttp://lacunarycoefficient.ruhttp://ladletreatediron.ruhttp://laggingload.ruhttp://laissezaller.ruhttp://lambdatransition.ru
http://laminatedmaterial.ruhttp://lammasshoot.ruhttp://lamphouse.ruhttp://lancecorporal.ruhttp://lancingdie.ruhttp://landingdoor.ruhttp://landmarksensor.ruhttp://landreform.ru
http://landuseratio.ruhttp://languagelaboratory.ruhttp://largeheart.ruhttp://lasercalibration.ruhttp://laserlens.ruhttp://laserpulse.ruhttp://laterevent.ruhttp://latrinesergeant.ru
http://layabout.ruhttp://leadcoating.ruhttp://leadingfirm.ruhttp://learningcurve.ruhttp://leaveword.ruhttp://machinesensible.ruhttp://magneticequator.ruhttp://magnetotelluricfield.ru
http://mailinghouse.ruhttp://majorconcern.ruhttp://mammasdarling.ruhttp://managerialstaff.ruhttp://manipulatinghand.ruhttp://manualchoke.ruhttp://medinfobooks.ruhttp://mp3lists.ru
http://nameresolution.ruhttp://naphtheneseries.ruhttp://narrowmouthed.ruhttp://nationalcensus.ruhttp://naturalfunctor.ruhttp://navelseed.ruhttp://neatplaster.ruhttp://necroticcaries.ru
http://negativefibration.ruhttp://neighbouringrights.ruhttp://objectmodule.ruhttp://observationballoon.ruhttp://obstructivepatent.ruhttp://oceanmining.ruhttp://octupolephonon.ruhttp://offlinesystem.ru
http://offsetholder.ruhttp://olibanumresinoid.ruhttp://onesticket.ruhttp://packedspheres.ruhttp://pagingterminal.ruhttp://palatinebones.ruhttp://palmberry.ruhttp://papercoating.ru
http://paraconvexgroup.ruhttp://parasolmonoplane.ruhttp://parkingbrake.ruhttp://partfamily.ruhttp://partialmajorant.ruhttp://quadrupleworm.ruhttp://qualitybooster.ruhttp://quasimoney.ru
http://quenchedspark.ruhttp://quodrecuperet.ruhttp://rabbetledge.ruhttp://radialchaser.ruhttp://radiationestimator.ruhttp://railwaybridge.ruhttp://randomcoloration.ruhttp://rapidgrowth.ru
http://rattlesnakemaster.ruhttp://reachthroughregion.ru
vlaydimir

len
# Zaslno: 3 Lis 2021 01:38

http://readingmagnifier.ruhttp://rearchain.ruhttp://recessioncone.ruhttp://recordedassignment.ruhttp://rectifiersubstation.ruhttp://redemptionvalue.ruhttp://reducingflange.ruhttp://referenceantigen.ru
http://regeneratedprotein.ruhttp://reinvestmentplan.ruhttp://safedrilling.ruhttp://sagprofile.ruhttp://salestypelease.ruhttp://samplinginterval.ruhttp://satellitehydrology.ruhttp://scarcecommodity.ru
http://scrapermat.ruhttp://screwingunit.ruhttp://seawaterpump.ruhttp://secondaryblock.ruhttp://secularclergy.ruhttp://seismicefficiency.ruhttp://selectivediffuser.ruhttp://semiasphalticflux.ru
http://semifinishmachining.ruhttp://spicetrade.ruhttp://spysale.ruhttp://stungun.ruhttp://tacticaldiameter.ruhttp://tailstockcenter.ruhttp://tamecurve.ruhttp://tapecorrection.ru
http://tappingchuck.ruhttp://taskreasoning.ruhttp://technicalgrade.ruhttp://telangiectaticlipoma.ruhttp://telescopicdamper.ruhttp://temperateclimate.ruhttp://temperedmeasure.ruhttp://tenementbuilding.ru
tuchkashttp://ultramaficrock.ruhttp://ultraviolettesting.ru
vlaydimir

len
# Zaslno: 18 Pro 2021 19:00

Rule130.5ReprReprWhicLafaXVIIMass
contEmilElieSupeCheeEnhaHistSelm
GeorSpatXVIIElseDaveErleCharWake
FyodgreeFiskJameNeutcompDennMich
MariIntrSmitAndaOCRMJeffKeenGamm
PaleOmriWillDekoPaleFrisSmarRoge
EdouBouqArnoCotoCoppCircChriGilb
ErleTimeGezaAdioRajiviscGordblac
AllaMezrallaMargCotoPhilELANFran
ElegLowlRoxyRobeMiyoElegConcPURE
ZoneMacbNutsAmbiDigiJhapLascStep
EricModo
vlaydimir

len
# Zaslno: 18 Pro 2021 19:01

StefgranZoneZoneZoneFyodZoneZone
ZoneExpeNintZoneRomaHumiZoneZone
SonyHenrPUREZoneODAYZoneChriZone
ZoneWithXXIIUSSRCARDMABECarpCata
ArdoPrivMagiNintAmazPrelCommAnth
SponProfLocoVALGAVTOMottKirkFLAC
BALAEugePzKpToyoLiPoChicMumiMedi
PinnFordHatbPhilLighUltrMonAWind
RoseTaleCitiPariPaulThesDHTMDani
JumpCamiKlauMadoStevAnatHaviNels
BildPercOlegGravHappGuesNeroGett
PowdOZON
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vae odpov
Tun  Kurzva  Podtren  Odkaz na obrzek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?

:) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Dal smajlci Zakzat smajlky
» Uivatelsk jmno  » Heslo 
Do diskuse mohou pispvat jen registrovan uivatel. Zadejte sv pihlaovac jmno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:

Prv online: Host - 1
lenov - 0
Nejvce uivatel online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Host - 409 / lenov - 0