hannahtatou
len
|
# Zaslno: 17 Pro 2010 13:32
Ahoj,
mám problém, o kterém bych se s vámi ráda poradila.
Třetí týden cvičím trénink pro pokročilé od Tetsua. Celkově cvičím zhruba dva roky, smysluplnějąí trénink rok. Neľ jsem začala s Tetsuovým tréninkem, měla jsem zhruba pětiměsíční pauzu kvůli flegmóně v lokti a pak mně rozháněli slepák.
A teď k mému problému. Ve středu jsem začala cvičit třetí týden tréninku. Vąechno ąlo krásně, ale kdyľ jsem přecházela z Gunthar rows na kliky na bradlech, začala mě z ničeho nic docela výrazně bolet ramena. Trénink jsem přes bolest dokončila a doufala, ľe bolest zmizí.
Nezmizela, a tak jsem si včera dala volno. Dnes se to zdálo lepąí, proto jsem ąla cvičit. Nicméně bolest se dostavila v posilovně. V tréninku mě to omezuje tak z patnácti procent, cvičit se s tím dá, ale není to stoprocentní.
Dřív jsem závodně plavala a měla problémy s odvápněnými rameny, ale to byla úplně jiná bolest. Řezavá, tahle je spíą taková tupá - utahaná. Bolí to zezadu - konec hřebene lopatky, ramení kloub. Navíc mám občas takový ten pocit, jako by mi paľní kost vypadávala z rameního kloubu.
Rozcvičuju se pravidelně, pokaľdé i shoulder mobility. Po cvičení pětiminutový HIIT a protaľení celého těla. Z vitamínů beru B - Komplex (ráno, večer), C (ráno, poledne, večer), E (ráno), vápník (0,5 g ráno), zinek (135 mg ve třech dávkách), MSM (ráno a po cvičení), lecithin (12-15 g ve třech dávkách) a glutamin (ráno, před a po cvičení). Hydrolyzát kolagenu mám čistý, je hnusný, takľe si budu pořizovat jeden z těch míchaných, co tu doporučuje Tetsuo.
Nenapadá vás, čím by ta bolest mohla být způsobená a jak se jí zbavit? Odpočinek, menąí váhy, jiná suplementace? Konzultace s doktorem? Budu vděčná za jakýkoliv podnět, protoľe ta bolest je fakt otravná a kazí mi radost z cvičení.
Díky a hezký den vąem!
|
hannahtatou
len
|
# Zaslno: 21 Pro 2010 19:43
O víkendu jsem si dala dva dny volna, aby si ramena trochu odpočala. I kdyľ jsem to včera jeątě trochu cítila, ąla jsem to do posilovny vyzkouąet. Jak radil Tetsuo, ubrala jsem trochu váhy u tlaků a výsledek se dostavil. Bolest se nezvětąila, spíą postupně odchází. Dnes v posilce uľ naprosto bez problémů. Navíc mám s těmi niľąími váhami pocit, ľe ty cviky jedu kvalitněji a ľe mi jsou v konečném důsledku prospěąnějąí, neľ překonávání maximálních limitů. Takľe vąem zůčastněným děkuju.
|