Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -


forum.posilovani.net / Osobní deníky / čo by som mal zmeniť?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
beky

Člen
# Zasláno: 18 Čvc 2009 13:53


Takze som chalan mám 24 rokov pracujem ako kuchar. Vazim okolo 70-72 kg.. vyska no to ani neviem ale myslim si ze cez 178 viac urcite nie..No moj ciel v posilovani niejaky moc nemám proste celkovo ma to baví a som rád ze sa niecomu venujem ale kedˇuž tak chcem mať pekné vyrysovane telo, pribrať aspoň 75-80 kg a na Bench press dať cez 100 kg na seriie.. teraz dam 70 kg...


Cvicim Uz asi tak od vojny čoje asi 4 roky ale nie v kuse.. s prestavkamy a dosť velkymi ale teraz cvičim už asi 3 mesiac s tale a posledný mesiac som našiel super stranku ako pribrať a ako cvičiť tak som si povedal že to vyskušam... no a na začiatku som mal problem zo 60 kg a teraz dám v pohode 70 myslim na bench press takže za 1 mesiac som šiel hore o 10 kg.. tak a tuje moj trenink je to tiež z jedneho fora...

tu je stranka.. http://www.f-sport.cz/print.php?id=20


pribarať sami nepodarilo zatial ak aj hej tak len par gramov...


moj jedalniček:


tak to je už trošku horšie.. preto že ak si kuchar a pracuješ z jedlom tak maš obrovsky problem sa prekonavať jesť si zober že celý den robíš z jedlom dychaš tie vypari z jedal tak 2 krát nemaš chuť jesť preto som bol vždy ja chudi.. no ale snažim sa preknavať


každy deň je iny pretože mam velký vyber jedal.. ale večšinou toje takto..


ranajky.. 2 jogurty (každy deň ina značka jogurtu) + asi 50-100gramov vločiek nevažim to
desiata: jeden rožok s tatarskou 1 vajce na tvrdo a syr to len tak posipem.. cely rožok má cez 100 gramov
po hodine a pol: špaghety s mletim mäsom s kukuricou a smotanou toje taka zmes to maso je bračove
po 2 hodinach asi: kuraci steak ale malý nič velke raža asi tak 1 kopka niekedy dve a asi 50 gramov hranoliek alebo americke zemiaky plus mrkvovy šalat ale fakt tosom už uplne že full niekedy to ani nedojem
potom asi po 2-3 hodinkach to čo je doma od polievky po halušky važne každy den niečo ine..
potom spanok ak mám čas a potom posilka toje tak od 18 hodin tak do 19:15
ked pridem tak niečo len prekusnem a večer ked idem spať tak si dam tvaroch
ps: cvičim pondelok, streda, piatok.. a keď mam volno tak nesedim doma chodim hravať hokejbal alebo kolieskove korčule...
tetsuo

Člen
# Zasláno: 19 Čvc 2009 15:13


S tim jidelnickem...
Idealni je pro tebe poridit si gainer a pit ho behem dne, treba pul hodiny pres ruznymi jidly.
Mel bys jinak zvysit prijem zeleniny (hlavne na presnidavku a veceri, jidlo pred spanim) a ovoce (rano).
Cim jsi hubenejsi, tim vic potrebujes vlakniny, aby se ti trochu zpomalil metabolismus a to, co jis, se mohlo zacit vyuzivat na stavbu tkani a nespalovalo se naprazdno.

Trenink z f-sportu neni uplne vhodny pro hubene typy lidi. Ti by se meli zamerit mnohem vic na treninky teleho tela v jednom treninku.
Vzdy
a) neco na spodni cast tela - drep, mrtvy tah, vypady, good mornings
b) tlaky na vrsek - bench, kliky, tlaky ve stoje
c) pritahovy cvic na vrsek - shyby, kladky, pritahy cinky ve stoje
d) neco na stred tela - woodchop, ab wheel apod.

Ruzne kombinovat, kazdy den se zamerit vetsim mnozstvim serii na neco jineho, mozne jsou i izolovane doplnky na ruce a lytka.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
tetsuo

Člen
# Zasláno: 19 Čvc 2009 15:14


Na zlepseni benche proste musis benchovat vickrat tydne. 1x to nestaci.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 20 Čvc 2009 08:09


tak dik že nietko reagoval nato čo som napisal.. inač kde by som našiel vhodny trening.. ale aj sam by som si urobil len nieviem či by bol dobrý pre mňa preto tu hladam nejake info ale aj radu...

to jedlo v pohode viem zvyši prijem zeleniny kedže som kuchar... idem si precitat o com je gainer.. lebo predtym so bral už aj kreatin a tak ale nikdy som ho nedobral a skoncil v kosi... a som trosku toho nazoru ze nemusim doseba davat nejake sracky doplnky keď to možem ziskat z jedla ale fakt idem si precitat o com toje a mozno to vyskusam...
a kolko krat tyzdene bysom mal cvicit?
beky

Člen
# Zasláno: 20 Čvc 2009 08:23


no ten gainer ok viem čo obsahuje a čo v nom je ale je ich dos vela takže keď už tak aký.. ale som si prečital že je to pre rychlý narast svalovej hmoty ale nieje pravda že čo rychlo naberem tak to aj rychlo stratim?? nieviem...
tetsuo

Člen
# Zasláno: 20 Čvc 2009 11:29


Gainery se delaji z ruznych typu cukru a skrobu a ruznych typu susenych, koncentrovanych, filtrovanych a natravenych bilkovin (mleko, syrovatka, tvarohovina, vajecne bilky, zelatina, soja, psenice, ryze, krevni plazma...), a obcas se k nim pridavaji i zdrave oleje nebo lecitin.
Nejchemictejsi na tom jsou umela sladidla, coz je na urovni normalnich slazenych limonad, napr.

Seznam dobrych gaineru viz nize.

Vyhody gaineru jsou zhruba tri
1) travi se mnohem rychleji nez jidlo, takze ziviny jdou rychleji do svalu
- je to vyhodne rano, a je to to nejlepsi, co muzes pit po treninku.

2) Tekutou vyzivu snaseji lepe lidi, co nemaji velkou chut k jidlu a obecne je problematicke pro ne si varit, prenaset jidlo, nebo ho jist (treba prave z duvodu, ze jsou naopak obklopeni jidlem jako kuchari nebo prodavaci v potravinach a presla je chut.)

3) v prepoctu jsou gainery levnejsi nez jidlo. Koupit si pytel, pixlu nebo kbelik neceho za treba 1500-2000 korun mozna vypada jako halda penez, ale kdyz si uvedomis, ze davka gaineru ma stejny obsah jako porce masa s kopcem ryze nebo testovin, tak je to samozrejme vyhodnejsi.
Jist normalni jidlo clovek neprestane nikdy, jen mu gainer pomuze nahnat ty kalorie navic, diky nimz zacne opravdu nabirat hmotu.

ale som si prečital �e je to pre rychlý narast svalovej hmoty ale nieje pravda �e čo rychlo naberem tak to aj rychlo stratim??
Kdyz jis porad stejne mnozstvi kalorii, tak svaly zustanou. Jednoducha matematika. To je samozrejme na rozhodnuti kazdeho, jestli se rozhodne si formu udrzovat cely zivot, nebo jestli pojede v nejakych naazovych vlnach.
Samozrejme, ze stejne jako gainer muze nahradit jidlo, muze jidlo nahradit gainer. Obvykle byva davkovat gainer 1-2x denne (rano, po treninku), ale pokud na cas prestanes cvicit, muzes proste jen 6x denne rozumne jist.
Dalsi vec je, ze pri delsi treninkove pauze se trochu zpomali metabolismus, cili bys pak mel jist mene.
Respektive, mene sacharidu a bilkovin porad stejne. Tam pak je mozne prejit z gaineru na protein, napr.
Pri pouzivani gaineru je ale naopak u vetsiny lidi zbytecne jeste pit cisty protein. Telo nepotrebuje bilkovin zas tak moc. Staci 1,5-2 g na kilo sve vahy denne.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
tetsuo

Člen
# Zasláno: 20 Čvc 2009 11:30


Gainery

Anabolic GF - http://nutri-exact.cz/cat_det.php?id=7

Mass Gain MCT – http://nutri-exact.cz/cat_det.php?id=26

AveMax GF Gainer – http://nutri-exact.cz/cat_det.php?id=17

Muscle Builder GF – http://nutri-exact.cz/cat_det.php?id=280

HP Vital Extra Gainer – http://nutri-exact.cz/cat_det.php?id=20

Mutant Mass Gainer – http://obchod.ronnie.cz/s-1235-mutant-mass-gainer. html

Goliath (Syntrax) – http://obchod.ronnie.cz/s-1733-goliath.html

Pharma Gain – http://obchod.ronnie.cz/s-2329-pharma-gain-bcaa-s. html

MVP Nutrition Power Mass - http://www.doplnky-vyzivy.cz/mvp-nutrition-power-m ass-2270g-banan/d-70221/

Ultimate nutrition Gainer Muscle Juice - http://www.doplnky-vyzivy.cz/ultimate-nutrition-ga iner-muscle-juice-475kg-banan/d-68963/

MuscleTech Mass Tech - http://www.doplnky-vyzivy.cz/muscletech-mass-tech- 2270g-cokolada/d-70068/

BSN True Mass - http://www.doplnky-vyzivy.cz/bsn-true-mass-2610g-c okolada/d-70235/

Vitargo Gainers Gold - http://obchod.ronnie.cz/s-738-vitargo-gainers-gold .html

Isoganer – http://obchod.ronnie.cz/s-1523-isogainer.html

QuickMass Gain - http://obchod.ronnie.cz/s-1146-quickmass-gain.html

SMARTLABS Oat Snack - http://www.eshop.osvalech.cz/?p=productsMore&iProd uct=26&sName=SMARTLABS-Oat-Snack-908kg

Mass Gainer 30 - http://www.weider.cz/detail.phtml?ZboziID=552&TypK at=Znacka&ZnackaID=6


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
tetsuo

Člen
# Zasláno: 20 Čvc 2009 11:32


Zakladni nalejvarna k treninkum

Zkus si precist tyhle clanky
http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=126
http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=197
http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=1727
http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=1093

A pak si vyber nejaky trenink, ktery neni split, ale fullbody nebo vrsek/spodek nebo "tlak/tah".

http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=402

http://www.ironfactor.cz/viewforum.php?f=5&sid=5a4 61322c14067b581e64f36a0f05e24

http://kulturistika.ronnie.cz/c-4840-maly-treninko vy-pruvodce-nejen-pro-zacatecniky-iii.html

Nenech se zmast tim, ze neco je tzv. pro zacatecniky. Pocita se celkove usili, ktere vlozis do treninku.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 21 Čvc 2009 20:30


Dakujem ti za velmi podrobny popis gaineru a trosku si ma presvecil a ked budem mat prachy tak skusim niejaky ten gainer kupit...

a dakujem aj za tie stranky je to toho dost vela... ale moc som este necital ale co som pozrel tie trening tak vela veci nerozumim napr toto Týden 1: 8 sérií x 6 opakování 60 % 1RM ale to som len tak vybral že čomu nerozumiem a potom jednotlive cviky niektore čitam prvy krat a potom technika cviku.. napriklad toto podsazování pánve vleže: to absolutne a nieto ešte čotoje a technika cviku... vieš na tej stranke f-sport.cz som nasiel trening velmi jednoduchy velmi zrozumitelny plus tam bol presny popis kazdeho cviku ale aj tam som nasiel zoapr veci co som nevedel technku.. nechcem tu vyzerat ako uplny magor co nieve co cvici ale ja som zacal tak cvicit ze som prisiel do posilky a so zobral cinku a cvicil a postupne som zacal pozerat ako niektori co tam cvicia dlchsie a maju aj telo.. tak som zacal cvicit tak jak oni takze vsetko co viem o posilovani tak je to len z vlastnych skusenosti a z posilky do ktorej chodim.. ale skusim stych stranok niečo dostat a urobit si nejaky zakladny trening..
tetsuo

Člen
# Zasláno: 21 Čvc 2009 21:13


Podsazovani panve - http://www.colourplanet.cz/image.aspx?itemid=56896 &width=300&height=&q=80

Naprostou vetsinu cviku najdes diky tomu, ze si jeho nazev zadas v
Googlu nebo na Youtube.
Netreba se omezovat na jednu stranku.
Pokud bys nejaky cvik nenasel, napr. ne vsechno v cestine a slovenstine bude mit obrazek ci video, tak to napis sem, hodim ti odkaz na anglickou verzi.

V jakem treninku bylo 8 serii x 6 opakovani s 60 % 1RM? To je Korte?

Kazdopadne 60 % 1RM znamena, ze musim znat svoje maximum na jedno opakovani (zkratka: rep. max.), Z toho si odpocitas 60 % a s tim budes cvicit.
U Korteho se ale pocita tech 60 % z vykonu, ktere provadis v powerlifterskem dresu, s opaskem a bandazemi. Obvykle se jinak pocita maximum, ktere das bez pomucek.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 22 Čvc 2009 15:46


tak skusim si urobit nejaky trening hodim to tu a povieš mi že či je to ok... kedže chcem nabra silu , vahu tak musim prisposobyt trening ale aj stravu..

a mam este taky problem ze napriklad tento tyzden idem prvy krat cvicit a je streda az teraz mam cas a volno.. no neskvor zacnem robit kratky dlhy tyzden a ked budem mat dlhy tyzden tak budem mat volno iba streda stvrtok ... no ale to budem riesit az potom ked to tak bude..

a možem ta poprosit ze ci by si mi nerozpisal jedlo na cely den...lebo napriklad dnes bol som v robote.. a som rozmyslal co si mam urobit jest no kym som rozmyslal tak som aj robil a aj utekla cas aky som sa zdohdal prebehla aj hodina.. ale ak ta to otravuje tak kasli na to... dik
tetsuo

Člen
# Zasláno: 22 Čvc 2009 16:59


Vyber si jeden z techto treninku

http://kulturistika.ronnie.cz/c-4840-maly-treninko vy-pruvodce-nejen-pro-zacatecniky-iii.html

http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=23

http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=105

http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=362

http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=2587

Vetsina z nich je na 3 dny v tydnu. V pripade, ze muzes cvicit nektere tydny jen dvakrat, soustred se vic na zakladni cviky.


S tim jidlem - nejlepsi je pro tebe fakt ten gainer, ktery muzes pit pravidelne. Odpadne ti starost o jidlo. Jinak jsi jidlem celkem obklopeny.
Celkovy jidelnicek je uz na tomto foru zverejneny mnohokrat.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 22 Čvc 2009 20:32


tak dik nabuduci tžden začnem z novym treningom.. ten co mam teraz tak cvicim mesiac aj nieco ale som zosilnel sam citim aj tie vahy su vysie pricom so dbal na techniku.. a ten jedalnicek si pozriem.. imac ten gainer ked tak tak si kupim az ked budu love elbo momentalen som dal vela na skolu takze tak ale to je iny pribech.,... a jak chuti gainer je to kentus ci sa to da jest?
beky

Člen
# Zasláno: 22 Čvc 2009 20:55


a vlastne som sa ani nespital ze ci si profesionalny sportovec alebo skadial vies tolko otom ze klobuk dole..
tetsuo

Člen
# Zasláno: 22 Čvc 2009 22:12


a jak chuti gainer je to kentus ci sa to da jest?
Vetsina gaineru ma prijemnou sladkou, kremovou chut. A chutnaji o neco lip nez proteiny, ktere casto jsou citit trochu umele. Dnes uz se ale nevyrabeji nejake vyslovene hnusne pripravky.

vlastne som sa ani nespital ze ci si profesionalny sportovec alebo skadial vies tolko otom ze klobuk dole..
Nejsem profesionalni sportovec, ani trener, ani biochemik. Jen trochu pouceny laik. Proste si o tech vecech casto ctu.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 26 Čvc 2009 17:06


tak mam dalsi problem... ze do posilky chodim sam a niekedy som v celej posilke uplne sam takze ked cvicim a nevladzem nema mi kto pomoct ako by som to mohol vyriesit tak aby som ocvicil svoj trening na plno lebo svali zaberaju az vtedy ked uz idem sposledneho ze?

no cely vikend som hral hokejbal preto som tento tyzden vynechal nohy a dobre som spravil lebo citim svalovicu po tom hokejbalovom turnaji a myslim ze ten turnaj dost overil kondycku aj moje nohy..

a este sa chcem spytat ze zajtra planujem ist do posilky rannno asi tak kolo 8 je to dobre ci ani nie.. lebo potom robim cely den pridem o 22 vecer a v utorok mam nieco tak aby som dva dni nestal som sa rozhodol takto co povies hmm mam ist alebo potom az v stredu

a dnes si spravim novy trening stych stranok co si mi dal potom ho tu napisem...
beky

Člen
# Zasláno: 26 Čvc 2009 17:41


co povies na toto trening od Reg Park:
Pondělí
hyperextenze 3x10 – minutu pauzy mezi sériemi
A1) military press s velkou činkou ve stoje 5x5
A2) přítahy velké činky v předklonu 5x5
mezi sériemi u cviků A1 a A2 pauzy 2 minuty
Dřepy 5x5 – 3 minuty pauzy mezi sériemi

Středa
hyperextenze 3x10 – minutu pauzy mezi sériemi
A1) kliky na bradlech se zátěží 5x5
A2) shyby se zátěží 5x5
mezi sériemi u cviků A1 a A2 pauzy 2 minuty
mrtvý tah 5x5 – 3 minuty pauzy mezi sériemi

Pátek
hyperextenze 3x10 – minutu pauzy mezi sériemi
A1) tlaky s velkou činkou nahoru hlavou 5x5
A2) přítahy jednoruček v předklonu pronovaný úchop 5x5
mezi sériemi u cviků A1 a A2 pauzy 2 minuty
dřepy 5x5 – 3 minuty pauzy mezi sériemi

su to cviky ktore viem ako sa maju cvicit takze nebal by byt problem s technikou ale neviem kde a ake zavazia a napriklad zhyby tak tam nespravim ani 1 seriu po 5 ale napriklad take kliky na bradlach tak tam cvicim z 20 kg zavazim po 4x6 a pohoda takze tam zase problem nebude ze 5x5 no uvidime len chcem od teba ze ci mam zacat s tymto ?
Tryggve

Člen
# Zasláno: 26 Čvc 2009 19:23


lebo svali zaberaju az vtedy ked uz idem sposledneho ze?

Tohle je blbost. Da se cvicit i kdyz jsi cely trenink v podstate cerstvy a rostes. A vlastne ani nepotrebujes sparinga. Pokud mas namahavou manualni praci, tak nechod jeste rano cvicit, protoze to neuregenerujes. Ten trenink Rega Parka je dobry, muzes ho zacit. Jen je treba nejit az do selhani, jinak skoncis driv nez zacnes.
beky

Člen
# Zasláno: 27 Čvc 2009 08:25


no je pondelok 8:15 uz mam po treningu teraz utekam do prace.. ale ak mam pravdu povedat nejak ma ten trening nezaujal...

tu hyperextenziu som cvicil aj z 11 kg zavazim a niejak nič moc si myslim že by som zvladol ovela viac..
military press tak tam som nalozene cez 34 kg ako to bola akurat vaha no len pochybuje ze budem mat svalovicu..pritahy s velkou cinkou v predklone tam som mal 47 kg myslel som ze bude dost no potom som pridal v dalsej sierie a dlasie som ocvicil s 57 kg.. ¨

no a nohy tak tam som si na prvu seriu nalozil cez 80 kg lebo som mal strach ze si nalozim vela a sa zranim no druhu uz som dal 120 no pri tych drepoch som sa uz trosku zapotil ale tiez nic moc... a nohy su velky sval nemalo bys acvicit viac cvikov.. ok utekam do prace... zatial tolko
tetsuo

Člen
# Zasláno: 27 Čvc 2009 17:14


Shyby - muzes je nahradit jednim z techto cviku.
http://www.youtube.com/watch?v=Ba7q14s5-2w
Nemusis umet anglicky, hlavne sleduj techniku tech cviku.

Taky muzes cvicit tak, ze pojedes jako 1 serii treba 2+2+1 shyb, s pauzou, kdy normalne slezes s hrazdy na zem a pak se zase povesis, pauzu treba 15-20 vterin. Vsechno to funguje.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 8 Srp 2009 09:51


Tak neviem ten trening toho Parka mi nejak nesedi neviem a čo som cvičil v pondelok pri military press s velkou činkou som si nejak natahol rameno alebo nejaky sval v ramne ma bolelo je teraz sobota.. a idem druhý krat do posilky ale neviem či amm pokračovať v tom treningu toho parka.. lebo keď aj ocvičim všetko jak mam tak na druhy deň necitim ani svalovicu jakeby som tam chodil na prazno a bez pocitu že mi to niečo dava.. neviem noa si niečo robim zle ale neviem čo a dnes chcem isť do posilky ale čo budem cvičiť vobec netušim...
tetsuo

Člen
# Zasláno: 8 Srp 2009 10:12


To nema co delat s programem Rege Parka, ale s tim, ze nejsi na ty cviky zvykly, neovladas techniku nebo si davas prilis male vahy.

Druha vec je, ze bolest svalu na druhy den po treninku neni zadny ukazatel dobreho cviceni. Bolet to muze, ale taky nemusi. S hodne kvalitni vyzivou a doplnkama nejakou bolest necitis skoro vubec.

Ale jestli chces, pridej si ke kazdemu treninku jeste 2-3 serie kliku na zemi, bicepsovych zdvihu a vyponu na lytka nebo nejakeho cviku na bricho.
Nebo proste nejaky 2-3 cviky po trech seriich.
Kliku mas spoustu druhu
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_ body_training_performance/everything_pushups&cr=
bicepsovych zdvihu taky, vypony minimalne tri varianty (ve stoje, v sede, na legpressu)
bricho, resp. tred tela se da cvicit obrovskym mnozstvim cviku
http://www.youtube.com/watch?v=Ngli8774oXA
http://www.youtube.com/watch?v=tYV-JbZtK_A
http://www.youtube.com/watch?v=KZ7UgRqf86A
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_ body_training_performance/best_of_abs


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 8 Srp 2009 10:42


no ok som si prečital tie članky čo si mi dal no zistil som že svalovica nieje až tak dobrá ako som myslel aspoň som to tak pochopil a že mam cviči 5x5 ale neviem s jakymi vahamy.. tie serie maju by takto že 1-50% z max , 2-75% z max a 3,4,5 seria maximum čo zdvihnem????
tetsuo

Člen
# Zasláno: 8 Srp 2009 13:51


Existuje vice variant. Jedna je ta, ze vsech 5 serii po 5 opak se cvici se stejnou vahou a ta ma byt pocatecne nastavena na 75 % tveho maxima na 1 opakovani. Predtim si das 1-3 rozvicne, opravdu lehke serie.

Druhy system uvadi primo Reg Park. V clanku je to popsano takto:
Pokud je vaší pracovní vahou na military press 90 kg, pak se rozcvičte takto: 70 kg x 5, 80 kg x 5, 90 kg x 3 série po 5 opakováních

70 kg ku 90 kg dava asi 75 % vahy, s niz neudelas vic nez 5 opak.
89 kg ku 90 kg dava asi 90 % vahy, s niz neudelas vic nez 5 opak.
pak jedes tri serie po 5 opakovanich s vahou, ktera je pro tebe technicky dobre zvladnutelna, ale vic nez 5 opakovani bys nedal. Teoreticky to nemusi byt 75 % z maxima na 1 opakovani, ale klidne i 80 %. Uvidis sam. Cele je to vec pomeru intenzity (vahy) a objemu (poctu serii).
S lehci vahou udelas vic serii.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 23 Srp 2009 15:37


Prvý Mesiac:
Pondelok:
Hyperextenze 3x10
Bench press: 1x5 50% z max
1x5 80% z max
3x5 maximum

Military press s velkou činkou v sede 1x5 50% z max
1x5 80% z max
3x5 maximum
Brucho rozne cviky

Streda:

Hyperextenze 3x10
Kliky na bradlach so zaažou 5x5
Shyby so zatažou 5x5
Mtrvý tah 1x5 50% z max
1x5 80% z max
3x5 maximum
Biceps s ez uzky uchop 5x5 maximum

Piatok:
Hyperextenze 3x10
Tlak jednoručkami hore hlavou 5x5
Pritahy velkej činky v předklone 5x5
Tlaky nohamy na leg-press 1x5 50% z max
1x5 80% z max
3x5 maximum

chcel som zmeni svoj trening a tak som spojil dva do jedneho a vzniklo mi toto čo povieš nato a po mesiaci si urobim iny a budme ich strieda aby si telo nezviklo na zataž a aby som nestal.. tak napiš tvoj nazor ak maš čas
tetsuo

Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 10:14


Proc necvicis drepy?

Chapu, ze delas jen 3 tezke cviky?


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
beky

Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 10:45


ok hej už som rozmyšlal že tam nemam drepy... hne´d ich aj dam niekde len chcem žeby si nohy nezvikli na jeden cvik veď možem cviči aj leg-press alebo zakopy nie ale viem že drepy su zakladný cvik ok dam to tama le inač čo hvoriš na trening može by....

a že teraz som prišiel z posilky a som fakt spokojný a som aj prekvapený že na bench press som dal viac než pred mesiacom kedy som naposledny cvičil bench press.. asi ten Parkou trening nebol odveci som posilnil asi chrbat nohy a to mi pomohlo...
hydro

Člen
# Zasláno: 24 Zář 2010 14:01


Bližšie informácie (vrátane popisu zloženia a krátkeho opisu výroby)

Proteíny (bielkoviny) sú makromolekulové organické látky. Molekuly proteínov sú zložené z peptidov a tie z aminokyselín (AMK). Väčšina potrebných AMK sa u človeka vytvára v pečeni. AMK, ktoré si organizmus sám nevie syntetizovať (vytvoriť) sa nazývajú esenciálne - nenahraditeľné, a preto ich musí prijímať v potrave.
Prvotný význam proteínov vo výžive človeka spočíva predovšetkým v dodávaní stavebného materiálu, teda aminokyselín pre obnovenie vlastných tkanivových proteínov. Proteíny sú hlavnou stavebnou látkou tkanív človeka a základnou látkou pre chrupavky a spojivové tkanivá. Plnia tiež mnohé fyziologické funkcie, zúčastňujú sa na výstavbe enzýmov, hormónov, transportných zložiek - proteíny sa napríklad podieľajú na prenose genetickej informácie. Svojím koloidným charakterom majú význam pre viazanie vody v organizme a transport vody, čím ovplyvňujú turgor (napätie) tkanív a sú aj transportným médiom pre rôzne látky v krvi.
Druhoradý význam majú ako zdroj energie. Stávajú sa zdrojom energie v situáciách, keď nie je dostatok iných substrátov (sacharidov, tukov). Premena proteínov na energiu je veľmi náročná a trvá v priemere 3 až 6 x dlhšie ako premena tukov alebo sacharidov.
Odporúčaná denná dávka proteínov je približne 10-15 percent spotreby celkovej energie, t.j. min. 0,7-1 g/kg telesnej hmotnosti. Vyšší príjem proteínov je potrebný iba v určitých vývojových etapách organizmu – v prenatálnom štádiu, v období rastu, v období dospievania alebo v adaptačných fázach organizmu – zlá životospráva, nadmerný stres, niektoré pooperačné stavy, nadmerná záťaž organizmu (ťažká práca, extrémne pracovné prostredie), no a samozrejme rôzne odvetvia športu, najmä vrcholového.
Odporúčaný podiel proteínov v prijatej strave by nemal prekročiť 30-40%. Vyšší percentuálny podiel proteínov zostáva nevyužitý a následne je z tela vylúčený.
Nedostatočný príjem proteínov vedie na druhej strane k vývojovým poruchám (deformácia kostry, svalstva, ochorenia kože), k zníženiu odolnosti na infekcie, k zhoršeniu hojenia rán, k zníženej, resp. nedostatočnej adaptácii organizmu. Naopak, nadmerný prísun proteínov zaťažuje látkovú premenu (najmä obličku a pečeň), a preto je tiež nežiaduci.

Mliečne proteíny sa získavajú z odstredeného mlieka (zbaveného tukov). Mliečne proteíny obsahujú 18 z 22 známych aminokyselín, potrebných na stavbu a udržiavanie organizmu a sú aj zdrojom esenciálnych aminokyselín. Z proteínov obsiahnutých v mlieku dominuje : kazeín (cca 82 %) a srvátkové proteíny = (proteíny mliečneho séra) (cca 12%): alfa-laktalbumín, beta-laktoglobulín, imunoglobulíny, bovinný sérový albumín, atď.

Organizmus na to aby mohol proteíny využiť ich musí najskôr spracovať – naštiepiť v žalúdku pomocou HCl, posunúť do tenkého červa, vylúčiť ďalšie potrebné enzýmy (napr. pepsín) potrebné na spracovanie proteínov do vstrebateľnej podoby, následne vylúčiť enzým laktázu na rozloženie laktózy na jednoduchšie cukry…atď. …atď.
Jednoducho organizmus dosť zaťažíme len tým aby proteíny spracoval. Tu si treba uvedomiť len koľko energie na to organizmus minie (ktorá mohla byť využitá inde – spotrebovaná na cvičenie). Nehovoriac o tom koľko času organizmus potrebuje, kým sa zaoberá trávením. To znamená čím koncentrovanejší komerčný proteínový prípravok organizmus prijme, tým väčšie energetické nároky má už len na jeho trávenie. Zároveň tu však narážame na hranicu využiteľnosti objemu prijatej potravy (platí všeobecne). Pre zaujímavosť: v našich zemepisných končinách len jeden jediný živočích dokáže konvertovať až skoro 100% prijatej potravy na živiny a to je jeleň. U človeka sa táto hranica pohybuje okolo 40% - 60% v závislosti od somatotypu. Preto ani extrémne dávky proteínov neprinášajú tak túžobne očakávaný efekt. Všetko je limitované schopnosťou ľudského metabolizmu, ktorý má samozrejme svoje hranice resp. obmedzenia.

Na tomto mieste je potrebné uviesť, že na trhu športovej výživy sa aj z vyššie uvedených dôvodov objavili produkty obsahujúce hydrolýzou naštiepené bielkoviny. Je to na základe úrovne súčasných poznatkov tá najsprávnejšia cesta v oblasti proteínovej suplementácie. A týmto produktom v dnešnej dobe naozaj nemožno nič vyčítať. Ani cenu. Keďže do distribúcie nejdú čerstvé, ale v dehydrovanom sušenom stave je výroba finančne náročná.
Technologický postup pri masovej výrobe týchto produktov nie je vo svojej podstate zložitý, čo však nevylučuje jeho náročnosť. Vstupuje sem nie len cena samotného výskumu a vývoja ale najmä cena samotnej technológie, energetická náročnosť, legislatívne predpisy (hygiena potravín, obsahy povolených látok, spôsob balenia, distribúcie, trvanlivosť...), zohľadnenie finálnej podoby vzhľadom na celý distribučný reťazec (sušený prášok, pridané konzervačné, stabilizačné, protihrudkujúce látky), oželenie cenných látok vznikajúcich počas výroby na úkor finálnej podoby výrobku (ich zničenie pri tepelnej úprave, sušení...). Samozrejme je to cesta kompromisov.

Preto sa javí cesta domácej výroby ako nutrične (zachovanie všetkých cenných látok) tak aj ekonomicky (iba cena vstupnej suroviny) výhodná najmä z pohľadu cvičenca a jeho nárokov na dostatočný príjem všetkých potrebných (v domácom produkte dostupných) výživových látok v tom najideálnejšom pomere a pre telo v najvyužiteľnejšej podobe.

V našej definícii potravinárskeho priemyslu (v definícii pre potreby tohto článku) zahrňujeme veľmi rôzne skupiny použitia enzýmov. Rozdelené sú nasledovne: výživné/dojčenské jedlá, hydrolýzy bielkovín, extrakcia GAGov (Glucose-Amino-Glucans), mliečne jedlá. Pre tieto aplikácie je bežné že ich základom je použitie proteáz. No využívame aj iné skupiny enzýmov, napr. lipázy a karbohydrázy. Nižšie nájdete ďalšie popisy niektorých aplikácií.



Proteázy

Základnou funkciou proteáz je schopnosť konvertovať proteíny na peptidy a voľné aminokyseliny. Rozlišujeme dve hlavné skupiny proteáz: endoproteázy and exopeptidázy. Endoproteáza je schopná štiepiť peptidové väzby vo vnútri proteínovej štruktúry, zatiaľ čo exopeptidázy štiepia peptidové väzby z koncových aminokyselín v proteínovej štruktúre. Preto exopeptidázy dovoľujú produkovať viac voľných aminokyselín keď degradujú proteín, zatiaľčo endoproteázy produkujú viac peptidov.

Tieto rôzne vlastnosti môžu byť využité v rôznych aplikáciach na dosiahnutie rôznych konečných výsledkov. Napríklad: znižovanie scitlivujúceho účinku, zlepšovanie rozpustnosti a vyvíjanie príznačnej príchuti pre daný proteín.

V našej Bio kultúre máme sériu endoproteáz a exopeptidáz, ktoré táto kultúra produkuje.

Príklad z minulosti: už viac ako 50 rokov sa na výrabanie dojčenského mlieka z kravského používali proteázy. Proteázy sa používajú na konverziu mliečnych proteínov na peptidy a volné aminokyseliny. Hlavným dôvodom je že nedegradované proteíny z kravského mlieka môžu vyvolať citlivosť u dojčiat, keď je im mlieko podané. Keď je vysoké percento mliečnych proteínov degradované, riziko spôsobenia citlivosti alebo alergickej reakcie je minimalizované. Toto je velmi dôležité pre kojencov, ktorý majú vysoké riziko získania alergie alebo pre tých čo už na kravské mlieko alergickí sú. Iba niektoré časti mliečnych proteínov predstavujú pre kojencov potencionálne riziko. Tieto časti sa volajú epitopy. Epitopy sú eliminované odstránením jednej alebo viacej častí peptidových väzieb vnútri epitop. Odstránením týchto peptidových väzieb sú proteázy nástrojom na prípravu dôležitého výživného produktu, ktorý môže byť použitý keď matka z nejakého dôvodu dieťa nekojí. Okrem toho sa výživná hodnota kojeneckého mlieka zväčšuje keď sa proteíny degradujúd na menšie peptidy.

Pri produkcii v nízko-alergenických kojeneckých receptúrach, je typ použitého enzýmu veľmi dôležitý. Enzýmy by mali byť volené podľa ich špecifík. Endoproteázy hydrolyzujú hydrofóbne aminokyseliny, a môžu byť na tento účel použité za predpokladu, že proces je dostatočne kontrolovaný.


Proteínové hydrolyzáty

Proteínové hydrolyzáty obsahujú širokú škálu aplikácií od želatinových hydrolýz po funkčné mäsové extrakty a sojovú omáčku.



Hydrolyzovaná želatina

Hydrolyzovaná želatina je príklad produktu pri ktorom proteázy v podstate menia funkčnosť produktu. Keď želatinový roztok ochladíme - pri normálnych podmienkach - utvorí sa z neho gél. Už len mierna hydrolýza želatiny má dramatický efekt na vlastnosť zoželatinizovať. Schopnosť želatinovať rýchle zmizne a proteín sa stáva rozpustným, aj pri nízkych teplotách. Hydrolyzovaná želatina je používaná ako výživný proteínový doplnok pre ľudí, ktorí potrebujú viac proteínu.

Zvýšená rozpustnosť po hydrolýze sa vzťahuje nielen na želatinu: je to všeobecný efekt hydrolýzy a je často využívaný pre iné proteíny; ako doplnkové produkty základom ktorých je kazeín, srvátkový proteín, sójový proteín, mäsový proteín, atď.

Hlavnou výzvou vo výrobe týchto produktov je získať dostatočne neutrálnu chuť. Nato treba veľmi dobré znalosti špecifík rôznych enzýmov a povahu rôznych zdrojov surovinových materiálov.

Mnoho proteínových surovín má tendenciu získať horkú alebo inú poškodenú chuť po hydrolýze, kým iné sú prírodnej nasladlej chuti aj po extenzívnej hydrolýze. Želatina zriedkakedy získa horkú chuť - na rozdiel od kazeínu, ktorý môže získať horkú chuť aj pri veľmi nízkych stupňoch hydrolýzy. Horká chuť súvisí s aminokyselinovou sekvenciou a štruktúrou peptidov. Je známe že hydrofóbne aminokyseliny v koncovej pozícii peptidu získajú horkú chuť. Keď sa hydrofóbne aminokyseliny odstránia, dosiahnutá zmes nemá horkú chuť. Takže opatrným výberom enzýmov a optimálneho spracovania môžeme predísť väčšine týchto problémov.






Škála enzýmov, produkovaných Biokultúrou:

Zloženie Bio kultúry je nastavené tak, aby škála Bio kultúrou produkovaných enzýmov a ostatných látok vyprodukovala požadovaný výsledný produkt, optimálnej chuti, v požadovanej kvalite a s maximálnou možnou nutričnou využiteľnosťou pre ľudský organizmus. Štandardná škála je nasledovná:
(väčšina enzýmov produkovaných Bio kultúrou je dostupná ako v kvapalnej tak aj v tuhej forme a v rôznych koncentráciách)

-Bakteriálne proteázy na zlepšenie funkčnosti, nutričných a chuťových
david11

Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:46


tetsuo
david11

Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:48


Tetsuo prosim ta, mohol by si mi poradit dake veci ohladom benchu ?
. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď
Tučné  Kurzíva  Podtržené  Odkaz na obrázek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?


   :) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Další smajlíci Zakázat smajlíky
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:
 
Právě online: Hosté - 2
Členové - 0
Nejvíce uživatelů online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Hosté - 409 / Členové - 0


Powered by forum software miniBB™ © 2001-2007
TOPlist