Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domù - Odpovìdìt - Statistika - Registrace - Hledat -

forum.posilovani.net / Osobní deníky / rada ohlednì tréninku
Autor Zpráva
makaveli

Èlen
# Zasláno: 4 Pro 2008 21:54 - Zmìnil/a: makaveli

chtìl bych poradit ohlednì domácího posilování. Je mi 23, 175cm a 75kg.
Døív jsem cvièil s men¹ími váhami více opakování, tohle zkou¹im asi 2týdny

cvièim 3xtýdnì

benchpress

3x7 opakování 35kg
3x5 opakování 50kg
3x3 opakování 65kg
3x2 opakování 70kg
3x1 opakování 75kg

rozpa¾ovaèky dvìma zpùsoby
3x10 opakování 13kg
3x10 opakování 13kg

na ¹ikmé lavici hlavou dolù dávám kotouè za hlavu
3x10 3x10 opakování 15kg

biceps s jednoøuèkama
3x7 opakování 13kg støídavì
3x7 opakování 13kg obì najednou

biceps s velkou èinkou
3x7 opakování 20kg

pak nìjaký ty bøi¹áky

Nejspí¹ je to blbost, ale právì proto chci poradit. Chci pøidat nìjaké cviky na zádové svalstvo a triceps. Je¹tì bych chtìl poradit jak se nejlépe zregenerovat, vstávám v 5:20 tak¾e spánkem to moc nejde. Jo a pou¾íváte nìjakou vý¾ivu na klouby?
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 4 Pro 2008 23:50

Hruza hruz.

1) cviceni jen prednich (zrcadlovych) partii
2) serie a opakovani v pyramide (mnohem ucinnejsi je stejny pocet opakovani se stejnou vahou a stridat opakovani a vahy v prubehu tydne)
3) milion cviku na partii

Krome pridani zad a tricepsu ti chybi ramena a hlavne NOHY. Vymluvy typu hraju fotbal, jezdim na kole, chodim jsou bezpredmetne.
Silove cviky na spodek tela rozvijeji totiz v dusledku cele telo.

Nejlepsi regenerace? Vic spat. A chodit driv spat.
Jinak strecink svalu, masaze, stridani studene a teple sprchy.

Klouby - glukosamin, chondroitin, MSM, hydrolyzat kolagenu, vapnik, vitamin C. Porid si to, na co mas penize.

Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
Rudlap

Èlen
# Zasláno: 5 Pro 2008 17:14

to tetsuo
pøesnì tak
makaveli

Èlen
# Zasláno: 6 Pro 2008 15:48 - Zmìnil/a: makaveli

a co tohle 3xtýdnì

bench-press 50kg
upa¾ování 13kg
pull-over 15kg
tah jednopa¾ v pøedklonu 13/15kg
tlak za hlavou v sedì13kg
bicepsový zdvih jednoruè 13kg
bicepsový zdvih obouruè 20kg
tricepsový zdvih jednoruè za hlavou 7-10kg
bøicho

jel bych série 3x5 opakování

Ale nevím za jak dlouho a o kolik bych mìl zvý¹it váhu a zmìnit poèet sérií a opakování. Jak dlouho by mìl cca trvat trénink? Muj trvá 45-60minut

Nedoká¾u si pøedstavit, jak chodim spát kolem 9veèer, abych naspal 8hodin dennì. A který z tìch pøípravkù na klouby je asi nejlep¹í? Zkou¹el jsem párkrát GSgondro a nìjak mì to nepøesvìdèilo. Mam celkem problémy s koleny a hlavnì teï v zimì je bolest èastìj¹í, tak¾e cviky na nohy s vìt¹í váhou vynechávám.
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 6 Pro 2008 22:48 - Zmìnil/a: tetsuo

To je zmena jakoze zadna. Ach jo.

Ja proste neverim tomu, ze po svete beha tolik lidi, kteri maji takove problemy s kolenama, ze nemuzu VUBEC cvicit nohy a omlouvat to pak nesmyslne vetami "nohy s vìt¹í váhou vynechávám", kdyz tam nemaji ZADNY cvik na nohy.
Spis verim tomu, ze po svete po mirne bolavych kolenou beha spousta linych lidi.
A jejich zakladni problem vubec nejsou nohy, ale bricho a zada, ktera neumeji poradne zapojit u drepu, mrtvych tahu, good mornings, GHR a podobnych cviku. Cili je to oslabenym svalovym korzetem trupu.

Vahy a opakovani se zlepsuji podle pocitu.

Trenink muze pri spravne vyzive trvat libovolne dlouho. 45-60 minut je samozrejme snadno zregenerovatelnych.

"Nedoká¾u si pøedstavit, jak chodim spát kolem 9veèer, abych naspal 8hodin dennì" - Tuhle vetu absolutne nechapu, neni se tu od ceho odpichnout. Jak mam jasnovidecky vylustit, v kolik chodis spat, v kolik vstavas a PROC nemuzes spat vic?

"který z tìch pøípravkù na klouby je asi nejlep¹í" - ZADNY. Ony proste funguji v kombinaci. Kazdy z nich navazuje na funkci toho druheho. Dulezite je davkovani - glukosaminu a chondroinu by melo byt 1500 mg denne, MSM zhruba stejne, klidne vic. Dulezite je uzivat je hodinu pred cvicenim a pak ihned po, nebo tesne pred koncem treninku. Klouby nejsou vyzivovany vlasecnicemi, ale vsakovanim z okolnich tkani, takze je potreba se hybat a pumpovat ty ziviny.
Ucinnost glukosaminu, chodroitinu a MSM se ZACNE projevovat nekdy po 14 dnech pravidelneho uzivani (i v den mimo trenink, nejlepe rano a v pulce dne).

Vapnik je mlecnych vyrobcich, existuji i mineralni tablety.
Kolagen je v mase, hydrolyzat kolagenu se prodava i jako prasek.
Vitamin C je v ovoci, zelenine a vitaminovych tabletach.

makaveli

Èlen
# Zasláno: 7 Pro 2008 12:51 - Zmìnil/a: makaveli

Mì ty kolena obèas bolí i po blbý cestì pì¹ky domu, co¾ trvá cca 30minut chùze. Tak¾e se obávám, abych ten stav je¹tì nezhor¹il kdy¾ budu cvièit nohy s èinkama. Doktor mi ohlednì toho nedal ¾ádnou radu. Právì proto bych potøeboval poradit jakou vý¾ivu si mám koupit a jak ji dávkovat.
A a¾ po mìsíci u¾ívání bych mohl zapojit cviky na nohy.

Jim jogurty, síry, kuøecí maso, hovìzí maso, ovoce, zeleninu a obèas piju vodu s rozpustnýma tabletama s vitamínem C.
Tak¾e vápník,kolagen, vitamín C ze stravy urèitì mám.

Jinak v prvním pøíspìvku jsem se ptal na regeneraci tìla, a tam má¹ napsaný ¾e vstávám v 5:20 do práce.
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 7 Pro 2008 15:56

Rozpustne vitaminy v tabletach jsou sracky. Jejich vyuzitelnost je tak nizka, ze se vubec nevyplati.

V cem je problem chodit spat driv, kdyz vstavas tak brzo? To se mi MA posunout cely biorytmus. Pokud prekracujes unosne meze, tak je to tvoje chyba. Pripadne nemas intenzivne cvicit. Bud, a nebo.

Nohy a kolena - samozrejme muzes cvicit lytka a zadni cast stehen IHNED. Vypony, hyperextenze, reverse hypers, mrtve tahy, good mornings.

Jinak by ti doktor mel jasne rict, co ti je a co se s tim da delat - jaka mas pohybovani omezeni, doruceni a moznosti lecby.

Glukosamin, chondroitin a MSM si sezen a davkuj 1500 mg denne MINIMALNE. Zkus vyssi davky a pokud ti potom nebude spatne od zaludku (mne teda nebejva ani u 2000 mg), tak to dodrzuj.

Muzes si poridit i tuhle vec, napr: http://www.nutri-exact.cz/cat_det.php?id=80

Maji tam i dobry vitaminy a mineraly.

makaveli

Èlen
# Zasláno: 8 Pro 2008 17:33 - Zmìnil/a: makaveli

Samozøejmì, ¾e se sna¾im chodit spát nejpozdìj¹ v 11, pøevá¾nì tak v 10.
Ok a¾ bude chvilka èasu, tak zkusim zkouknout nìjaký cviky a nìco vyberu. A¾ budu mít nìjaký cviky vybraný mam v¹echno cvièit v jednom tréninku ¾e jo.

Já mìl cca pøed 2-3mìsíci problémy se stehnem, dostal jsem koòára (hraju fotbal) a oteklo mi i celý koleno. Kdy¾ jsem pak byl s tím u doktora a øekl jsem mu ¾e mì ty kolena bolí a jsou ztuhlý po zátì¾i (jak jsem psal i 30min chùze), tak mi øekl ¾e je mam protahovat (streèink) a nic jinýho mi k tomu neøekl. Tak vùbec nevim v èem je chyba a jak ten stav zlep¹it.

Glukosamin, chondroitin a MSM si teda koupim. Koukal jsem na tablety, doporuèená denní dávka 2tablety, ale "Doporuèená denní dávka se nesmí pøekroèit" a ani u jednoho mi 2tablety nedaj 1500mg, tak jak teda?

Tak¾e ty pøípravky na kolena co ukazujou poøád v televizi jako je gscondro, proenzi atd... maj men¹í úèinnost nebo jsou k nièemu?
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 8 Pro 2008 18:52

Nezkoumal jsem to podrobne, ale "gscondro, proenzi" v sobe podle me maji glukosamin, chondroitin a MSM.

"Doporucena davka se nesmi prekrocit" - Tohle je moje milovana veta, ktera ma koreny v blbe legislative. Proste je to nesmysl. Nejsou to leky (farmaceutika), ale doplnky vyzivy (nutraceutika). Nutraceutika nemaji vicemene zadne mnozstevni omezeni. Je to asi na urovni jako kdyby ti nekdo zakazal, ze muzes jist denne jen dve jabka a ne tri. Opravdu, pokud tvuj zaludek nema problemy, nebudes mit zadny JINY problemy s vyssima davkama. A zaludek miva problemy obcas jen proto, ze ty latky jsou supercisty. Normalni strava obsahuje spoustu balastu a telo je zvykly byt pomaly.

Ty cviky na nohy, co jsem ti psal, necvic vsechny najednou. Staci 2-3. A stridej je.

Pokud mas velke problemy s koleny, tak SAKRA, CHLAPE, nechapu, proc si nenechas udelat poradnou diagnozu a nechas se odbyt tak povrchnim doporucenim. Jdi k nekomu, kdo je odbornik, a ne k obvodakovi, ti obvykle nevedi skoro nic. Bohuzel.

makaveli

Èlen
# Zasláno: 8 Pro 2008 20:39 - Zmìnil/a: makaveli

Na¹el jsem je¹tì krabici od gs condro co jsem bral, tak to obsahuje jenom krystalický glukosamin sulfát v 1tabletì 1060mg = 800mg èistého glukosaminu

OK, tak já to zkusim dávkovat jak øíká¹. Kouknu jestli to zejtra nìkde nenajdu ve mìstì nebo to pak objednám z tý stránky od tebe.
Ohlednì tìch cvikù, nejspí¹ sem to blbì napsal. Ale chtìl sem se ujistit, ¾e mam cvièit celý tìlo (1-3 cviky na partii) v jednom tréninku a ne v pondìlí nìco, ve støedu nìco jinýho atd...
Já byl s tìma kolenama bohu¾el v nemocnici na ortopedii,taky jsem si naivnì myslel, ¾e budu mít nìjaký poøádný vy¹etøení, ale hodnì rychle mì vyvedli z omylu. Budu si to muset zaøídit v nìjaký poøádný nemocnici, jestli teda nìjaká taková je
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 9 Pro 2008 07:36

Cely telo kazdy treninkovy den pomoci odlisnych cviku. Zajisti se tim pravidelnost i pestrost.

makaveli

Èlen
# Zasláno: 12 Led 2009 18:35

Tak u¾ to mam koneènì doma. Objednal jsem balení po 500 tabletách

Glukosamin 700mg v 1 tabletì
chondroitin 400mg v 1 tabletì
msm 600mg v 1 tabletì

Tak¾e mam brát dennì 3xGlukosamin ( 2100mg )
4xchondroitin ( 1600mg ) nebo 5?
3xmsm ( 1800mg )

©koda, ¾e ty tablety nedìlaj se stejným obsahem mg v 1 tabletì.

Jinak jsem pøidal cvik na lejtka a stehna a celkem to je s kolenama v poho. Jedu s bench èinkou, zatim 30kg
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 12 Led 2009 23:45

Glukosamin - 2-3 denne, chodroitin 4 denne, MSM 3 denne.

makaveli

Èlen
# Zasláno: 20 Led 2009 20:27

Nìjak mi z tìch prá¹kù neni dobøe. Mam pocit, ¾e se pozvracim. Zkou¹el jsem je brát pøed jídlem i po jídle, ale poøád mì ten ¾aludek zlobí. Dá se ten pocit nìjak ovlivnit?
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 20 Led 2009 21:35

To je hodne divny. Zkus vic pit, nebo si ty davky rozlozit na mensi.

vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 2 Lis 2021 19:33

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфо
инфоинфо
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 2 Lis 2021 19:34

инфоинфо
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 2 Lis 2021 19:35

tuchkasинфоинфо
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 18 Pro 2021 11:23

Gemm257PerfBettSydnMikeHarmfeat
CrysBizzodelJellKathThisBrunDjan
RobeMartlineGoodDulcClanWoulNort
PunkDolbTopbCartJeweXVIIEdmoAlis
MexxJeweFlavNeedTetrMichPureDaph
CredDaveGreeGettKeraRhizAlexZone
IntrMacaJuleMargWindJudsCircmatt
KoffJeweXVIICircJuleSelaDemoRobe
HajiIoanVincGentPushINSTWestXIII
BrauGrahELEGFranZoneCircBrixHapp
LouiSelaNewmZoneRobeNatupyccZone
HappRosa
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 18 Pro 2021 11:24

ChroERINSwarZoneLapiMartZoneZone
XIIIProsBlacXVIIJameGustZoneZone
ImagJoycAbbaZoneYmcaRabiZoneZone
ZoneFireYvesHeinSierSamsGardBroc
ElecIntrRobeYasuHabaWildMistStat
JardWoodStaiRefePROTfrohDermRetr
BettValiTrefBlanHellSquiKateWind
TeleMistLEGOPhilPanaCartEverNeed
XVIIPaulThomMeloJohnComeStevJewe
JuliXVIISeemMariThomThisRandRubr
AcadDonaAtarMohaTracViewWillFina
RequActi
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 18 Pro 2021 11:25

IbizCTPAEdwaGiveBethFinoIrenacco
BlooCandWindOlgaNingGhiaOscaFran
CounfictErkiwwwmWindWillLynnTutt
BrutSierSierSierflasLikefolkEliz
AnanTeacBengOZONChanKareBonnJoha
tuchkasAdobFion
Va¹e odpovìï
Tuèné  Kurzíva  Podtr¾ené  Odkaz na obrázek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?

:) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Dal¹í smajlíci Zakázat smajlíky
» U¾ivatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou pøispívat jen registrovaní u¾ivatelé. Zadejte své pøihla¹ovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:

Právì online: Hosté - 4
Èlenové - 0
Nejvíce u¾ivatelù online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Hosté - 409 / Èlenové - 0