metty
Èlen
|
# Zasláno: 25 Led 2015 20:18 - Zmìnil/a: metty
Zdravím,
mám zopár otázok ohµadne cvièenia na chudnutie pre moju priateµku
Vek 17, Meria 169 cm, hmotnos» 61kg, postavu má skôr Endomorfného typu, má zrejme dos» pomalý metabolizmus, denný príjem má maximálne 1500 Kcal, a to mo¾no e¹te preháòam na stravu nekladie veµký dôraz a spapa to, èo má, na raòajky rohlík so syrom alebo d¾emom, to isté aj na desiatu aj obed v ¹kole, doma cca o 4-tej poobede zje napr. krupicu alebo proste to, èo má navarené ( tro¹ka je tu problém v tom, ¾e je to taký výberavý typ v jedle, mäso jej v¹eobecne nechutí, spapá len rezne alebo pa¹tétu)
a to je niekedy aj posledné jedlo, èo zje... medzi tým si dá aj nejaký kexík alebo nejaké ovocie a ták..
Cvièenie:
Otázka:
Ktoré tréningy a ako by sa mali kombinova» + ako èasto a ako dlho (pol hodiny, hodina) ??
HIIT tréningy(20min), tabata tréning(4min), aeróbny tréning, zá»a¾ové cvièenie (cielené cviky), behanie a pod. ... streèing a zahriatie sú samozrejmos»
+ èo by ste e¹te doporuèili ?
Strava:
Predpokladám, ¾e tu je namieste Diéta ;)
jednotlive fázy, ako sú raòajky, desiata, obed, olovrant, veèera snáï viem, èo má papa» a koµko : príklad :
ráno müsli50g s nizk. mliekom 2dcl. to je cca 220Kcal,
desiata nejaké ovocie (jablko, hrozno, banán, ananás, hru¹ka,... alebo s ka¾dého ro¾ku tro¹ku samozrejme v malom mno¾stve),
obed: zeleninovy ¹alát s tofu, ry¾a, atd. olovrant : jogurt s ovsenými vloèkami alebo celozrnné peèivo, racio chlebíèky so syrom atd
veèera : zeleninka, nejaky ¹alát s tuniakom, atd.
to bol len príklad, jedálnièek je samozrejme pestrej¹í s kalorickym príjmom okolo 1100 Kcal na deò +2,5 a¾ 3 litre vody..
otázka : ak je v ¹kole do 4-tej resp. je doma a¾ o 4-tej, to si má do ¹koly nosi» obed alebo je nejaké alternatívne rie¹enie, èo by mala papa» v ¹kole ?
Ka¾dá rada, aj taká, o ktorú som ne¾iadal alebo nespomínal, a mohla by ma» vplyv na výsledok, budem za òu veµmi vïaèný poprípade, ak u¾ tu nieèo také na fóre bolo, staèí mi da» len odkaz na tému
a nazáver: jej cieµom je schudnú» 4-5 kg a spevni» telo no a samozrejme, mne sa páèi taká, aká je teraz, toto bude len taký bonus 
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 26 Led 2015 18:27
Zdarec, Tvá pøítelkynì si huntuje zdraví. Uvedenìý pøíjem kalorií staèí pouze na bazálku a na nic jiného. Aby mohla fungovat (nikoli cvièit!), potøebovala by min. 2000Kcal, se cvièením klidnì i 3000Kcal.
Teï Ti vysvìtlím jak to funguje. Tím jak stra¹nì málo jí, se jí brutálnì zpomalil metabolismus. Mìlo by to mít následující dopady. Návaly ¾ravosti, výkyvy nálad, nepravidelná, nebo vùbec ¾ádná menstruace, bolesti hlavy, anémie, nepravidelnost srdeèního rytmu a dal¹í pìkný vìci, který vedou ve finále do nemocnice na kapaèky.
Váhu má vcelku ok, jen je otázka pomìru svalù a tuku. Kdy¾ je¹tì zhubne, mohly by se zmiòované komplikace projevit v plné síle.
48let @ 195cm @ 135kg
|
metty
Èlen
|
# Zasláno: 26 Led 2015 19:45 - Zmìnil/a: metty
fúha tak urèite jej nechcem spôsobi» ¾iadne dravotné komplikácie, to nie
Ona práve¾e ¾iadne takéto komplikácie nemá a váhu si dr¾í stabilne na tých 60-61 kg ...
Motiváciu si nabrala zrejme odomòa, keï¾e pravidelne behávam, posilka + bojové umenia a stravu mám pestrú ;) povedala mi, ¾e to chce aj ona
Tak som sa jej rozhodol pomôc» .. urèite bude treba zmeni» jedálnièek od základu, zaradi» nejaké nenároèné tréningy alebo cviky do jej voµného èasu...
Nechce vyslovene schudnú» za dajme tomu mesiac 5 kíl, ale proste ¾i» ¹portovej¹ie a zdrav¹ie ako doteraz, sformova» si postavu... a cieµ je schudnú» cca 5 kíl za neurèitú dobu
Tak teraz ma napadá len otázka, ako by (ne)mala zaèa», aby sa jej to neodrazilo v jej zdraví ?
pomer svalov a tukov neviem odhadnú», ale doteraz ¾iadne zásadné aktivity nerobila ( okrem telesnej a bicykla)...
Inaè, viem, aké sú zaèiatky »a¾ké a urèite by som jej nedal hneï HIIT-ko v plnej sile alebo nejake kruhove tréningy, to by sa mi zosypala pred nohami( bo¾e chráò) ;) viem, ako som zaèínal ja a aké chyby som robil, to mi je jasné...
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 26 Led 2015 20:12
To je dobøe, ¾e nemá problémy. Mladej èlovìk vydr¾í hrozný vìci. Problém je, ¾e Ti to potom tìlo spoèítá i s úrokama pozdìji. Nejdøív by mìla zaèít makat na fyzièce, plavat, kolo, brusle, dlouhý svi¾ný procházky. Následnì zaèít cvièit s vlastním tìlem. Pokuï je slabá konstitucí a mentálnì, je ideální ji zaplatit fakt dobrýho vzdìlanýho trenéra, kterej má V© a ví, co dìlá. Ten jí pøedá správný návyky.
48let @ 195cm @ 135kg
|