Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -


forum.posilovani.net / Recepty a dieta / rychlé a jednoduché recepty
Autor Zpráva
elp

Člen
# Zasláno: 9 Dub 2013 14:16


Ahoj,
chci se zeptat na nějaké jednoduché recepty při sach. vlně, aby byl co nejméně pouzit olej. Jak zpracováváte kuřecí prsa, pangasia nebo filé? Normálně to smazím, ale při "dietě" mi to nepřijde vhodné.
Protoze moc času na přípravu nemám, tak nějaký rychlý a jednoduchý tip. Neodkazujte mě prosím na internet a poraďte jak to připravujete vy, dík za rady ;)
maacher

Člen
# Zasláno: 9 Dub 2013 18:16 - Změnil/a: maacher


prsa lze udelat jako cinu, v papinaku, v parnim hrnci, troska bylinek na ochuceni, nebo upect v alobalu ,pangas to same.
Legi

Moderátor
# Zasláno: 9 Dub 2013 19:24


Dobře, smažení není zrovna nejzdravější, ale nechápu proč chceš omezovat tuky? Sach. vlny jsou o manipulaci se sacharidy, nikoli s tuky. Každej si myslí, že když je dieta, tak žeru jen proteiny. Jenže když není přísun energie z tuků, tělo z těch proteinů udělá sacharidy a ty uloží zase do tuku, pro všechny případy. Takže asi tak nejhorší co můžeš udělat.


42let @ 195cm @ 125kg
elp

Člen
# Zasláno: 10 Dub 2013 00:29


Dík, no teď mám kuř. prsa smažený na pánvi skoro pořád, tak to chci taky zkusit jinak. Rozhodně si nemyslím, že stačí jíst jen proteiny, to je hloupost. O ten tuk ani tak nejde, olej používám např. i když vařím špagety. Spíš mi jde o to, že chci minimalizovat smažený aspoň při těch vlnách. Ještě by mě zajímalo co říkáš na slunečnicový olej, asi to není nejlepší volba, ale je to velkej problém? A poslední věc bych chtěl vědět, jestli se tou tepelnou úpravou ztrácí nějaké množství bílkovin? Dnes jsem si například smažil filé a z původních mražených 100g mi zbylo na pánvi tak čtvrtina, tak mám počítat gramáž v původním stavu nebo jak? Dík za reakce
Legi

Moderátor
# Zasláno: 10 Dub 2013 05:56


Určitě není nejvhodnější na smažení, přepaluje se a zničíš tím všechny vitamíny co obsahuje. Na smažení používej řepkový olej.

Tepelnou úpravou se neztrácejí bílkoviny, ale tuna vody, kterou do filé dávají výrobci zcela záměrně. Čím levnější produkt, tím více vody, takže se šetřit nevyplácí. Lepší je si kupovat chlazené ryby. Je to také výrazně chutnější.


42let @ 195cm @ 125kg
elp

Člen
# Zasláno: 10 Dub 2013 10:35


Ok, dík za odpověď, je mi jasné, že bych mohl jíst kvalitnější potraviny, bohužel jsem docela omezen finančně, proto si nemůžu dovolit zase tak kvalitní maso. Takže jím hlavně smažený kuřecí prsa.
Legi

Moderátor
# Zasláno: 10 Dub 2013 13:52


Tak to je lepší si koupit kvalitní vícesložkový proteiňák. Když si to přepočítáš na přijmutou a využitou bílkovinu na 1g materiálu, vychází to levněji tak o jednu galaxii.


42let @ 195cm @ 125kg
Vaše odpověď
Tučné  Kurzíva  Podtržené  Odkaz na obrázek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?


   :) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Další smajlíci Zakázat smajlíky
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:
 
Právě online: Hosté - 1
Členové - 0
Nejvíce uživatelů online: 299 [4 Dub 2017 04:49]
Hosté - 299 / Členové - 0


Powered by forum software miniBB™ © 2001-2007
TOPlist