Posilovani.net  
 Posilovani.net - Dom - Odpovdt - Statistika - Registrace - Hledat -


forum.posilovani.net / Recepty a dieta / Vhodná jídla do diety?
Autor Zprva
amiCO

len
# Zaslno: 2 Z 2008 18:29


Hodí se do diety např. kuřecí guláą, sekaná z mletého hovězího masa (hovězí zadní), francouzské brambory z kuřecího salámu, atd. Myslíte, ľe jsou tato jídla vhodná do diety? Samozřejmě vąe za pouľítí 0% nebo minima tuku...
Opppik

len
# Zaslno: 2 Z 2008 19:12


vsecko v cem je hodne masa, malo sacharidu a primerane mnozstvo tuku


Co mne nezabije to mne posílí!
Klik na bradlach se 200kg.
amiCO

len
# Zaslno: 3 Z 2008 21:47


Jeątě poporsím o zhodnocení jídelníčku.

Ráno 8:00
CornFlakes + mléko + BCAA + vitamín C
B10/S30/T2

Svačina 10:00
Protein (po cvičení budu přidávat do proteinu Maltodextrin)
B20/S1/T1

Oběd 11:30
Kuřecí maso, hovězí maso, ryba, těstoviny, rýľe, brambory , kuskus (různé kombinace)
B40/S70/T15-30 (dle masa, přílohy a přípravy)

Svačina (2) 15:00
Protein
B20/S1/T1

Večeře 18:00
Kuřecí maso, hovězí maso, ryba, těstoviny, rýľe, brambory (různé kombinace)
B40/S70/T15-30 (dle masa, přílohy a přípravy)

Večeře (2) 20:00
Tvaroh, Jogurt, atd.
B10/S10/T1

Celkem
B140/S180/T30-60


V podstatě, krom 2. večeře a přimíchání Maltodextrinu do potreninkového proteinu, jím takto skoro 1/2 roku, cvičím do toho 3x týdně 5X5 FullBody a daří se mi schazovat tuk a nabrat nějaké svaly, ale dočetl jsem se, ľe mám konstantně málo S a T a ľe se mi za chvilku zpomalý metabolizmus. Popravdě nevím, co to přesně pro mě znamená, ale počítám, ľe nic dobrého. Do cvičení jsem ąel, abych zhubnul, coľ se mi povedlo cca 10kg za 1/2 roku a to i při nabrání nějakých svalů, ale teď nevím, zda nedělám něco ąpatně

Děkuji za radu.
tetsuo

len
# Zaslno: 4 Z 2008 10:18


Nevim, na jakou telsnou vahu to mas spocitane a nevidim tam nikde, jaky typ tuku pouzivas na upravu jidla.

A samozrejme, ze dlouhodobe snizovani prijmu energie, zpomali metabolismus a tudiz i anabolismus.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
amiCO

len
# Zaslno: 4 Z 2008 12:44


No začínal jsem asi před 1/2 rokem. Měl jsem 87 kg při 183cm. Nyní jsem se touto "dietou" dostal na 77kg. V podstatě se snaľím dostat příjem tuků na minimum, sacahridy jsem doteď nijak neřeąil. Do toho jsem samo cvičil 3x týdně. Zvolil jsem tebou doporučenou variantu 5x5 FullBody, která se mi zatím docela osvědčila. Daří se mi hubnout i nabírat nějaké svaly. Ale trochu mě straąí ty pojmy zpomalený metabolismus, anabolismus, atd. Chci samozřejmě nabírat svaly, ale uľ nechci být tlustej jako předtím. Bojím se toho jako čert kříľe. I tato váha, resp. mnoľství tuku na těle mi nepřijde ideální, ale uľ se to dá.

Jinak vąe dělám na ľádném (pečící papír) a nebo minimu olivového oleje.
tetsuo

len
# Zaslno: 4 Z 2008 17:06


Lepsi nez olivovy olej je repkovy nebo lneny. Ale da se to stridat.

180 g sacharidu na cca 80 kg, jsou 2,5g/kg. Otazka je, kolik clovek individualne potrebuje. Jako standard na nabirani svalu (objemovku) se uvadi 4-5g/kg.

Aby clovek zvladl sacharidy zpracovavat a nepribiral tuk, tak od toho se delaji sacharidove vlny, kdy se jeden dva dny v tydnu klesne na 1-2g/kg, nebo pod 1g.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
amiCO

len
# Zaslno: 4 Z 2008 17:14


Takľe si myslíą, ľe bych ty S přeci jen měl tropchu zvednout, alespoň na ty 3-4g/kg?

O vlnách vím, ale měl jsem strach, aby se nedostavil tzv. JOJO efekt a já na to nebyl jeątě hůř.

Ohledně sacharidů a proteinů...dopoledne bych měl příjmat hlavně sacharidy a odpoledne spíąe bílkoviny? Myslím to spíąe kvůli tomu mému jídelníčku, zda je takto OK nebo jej mám sestavit jinak? Např. vyřadit protein dopoledne a dát např. jeden ve 14:00 a druhý třeba v 16:00 (vyjma potréninkového proteinu s Maltodextrinem, který piju dopoledne).

Co BCAA? Také je mám brát před tréninkem, resp. ke snídani.
tetsuo

len
# Zaslno: 4 Z 2008 18:47


Zvedni to o trochu a po mesici uvidis, jestli muzes jeste pridat.

Vlny prave umoznuji, aby jojo efekt nenastal.

Dopoledne/odpoledne - dost velke myty. Telo umi zpracovavat ziviny kdykoli, zalezi JEN na celkovem kalorickem prijmu. Tyhle vyroky typu "od peti hodin nejist sacharidy" jsou pro hloupe celebrity, aby mely co rikat do medii.
To, na co telo reaguje, je pravidelnost prijmu. Tzn, stridat velke a mensi davky bilkovin ve stejnou dobu. Sacharidy by mely byt uprednostnovany v okoli posledni jidlo pred a prvni po treninku.

BCAA - muzes je brat kdykoli, jen pozor na to, ze zvysuji chut k jidlu a na sacharidy.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
amiCO

len
# Zaslno: 4 Z 2008 19:13


S tímto mi jeątě napadá...

Pakliľe je v podstatě jedno kdy se co příjmá, myąleno B/S/T. Přílohy k večeři jsou tedy moľné? Samozřejmě v normě?

A co kdyľ si do večerního tvarohu budu dávat např. trochu medu nebo granka na dochucení? Opět by mi to pomohlo trochu zvednout cukry.
´
tetsuo

len
# Zaslno: 4 Z 2008 19:54


No, tim by se ti nemelo nic stat. Musis ale dodrzovat ten prijem zivin pravidelny. Tim samozrejme myslim, ze i ty vlny musi byt pomerne pravidelne. Jakmile telo neni zvykle na nejaky standard a kolisa se halabala, tak si okamzite zacne stradat tuk.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
amiCO

len
# Zaslno: 4 Kv 2009 21:10


Chtěl bych se zeptat. Nedávno jsem četl nějakou tvoji odpověď, kde píąeą, ľe by se mělo upřednostňovat hovězí, vepřové, ryby a kuřecí aľ jako poslední. Myslel jsem si, ľe hovězí (zadní, roątěná) má cca 8% tuku a vepřové libové (ale nevím co si pod tím představit ) má okolo 14% tuku (ale slyąel jsem i 5% tak nevím) naopak kuře má 00nic.
tetsuo

len
# Zaslno: 4 Kv 2009 21:35


Nejde tolik o tuk, ale dve zakladni veci:

1) Vyuzitelnost bilkovin. Hovezi a veprove se vyuziva zhruba na 80 %, podobne ryby, i kdyz trochu min, a kureci se vyuziva pouze na 65 %. Znamena to, ze sice muzes z kureciho prijmout treba 40 g bilkovin v jednom jidle, ale telo jich pouzije jenom 26 g, zatimco u hoveziho a veproveho to pri stejne davce bude pouzito 32 g.
Vychazi to z Wolfova a Rubnerova zakona o nadbytku aminokyselin.

2) Kureci maso je obecne nejhur "vyrabena" surovina, skoro to ani neni maso. Prijatelna jsou bio-kurata, ale kurata z drubezaren jsou jen takove blato. Samozrejme, muzeme se bavit o tom, ze v morskych rybach jsou zase toxicke latky a ze v hovezim a veprovem se toho taky uklada hodne. Ale maso je to kvalitnejsi i tak. A u liboveho masa par gramu tuku nehraje takovou roli. Dokonce trocha tuku navic a cholesterolu k tomu, prospiva k lepsimu rustu svalu. Na anabolizaci cholesterol potrebujes. Pri supernizkotucne diete svaly nerostou. Cili propagovany ideal - sucha kureci prsa a ryze - je dost mimo.
(V zasade nejlepsi je jakekoli domaci vypestovane zvirectvo a sladkovodni, ceske ryby - cili produkty biozemedelstvi.)


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
amiCO

len
# Zaslno: 5 Kv 2009 11:18


A kolik by se mělo +/- příjmat masa, jako takového, v jednom jídle? Já mám 150 - 300g.

A jaké je tedy nejlepąí vepřové maso s nízkým obsahem tuku?
tetsuo

len
# Zaslno: 5 Kv 2009 12:11


Snaz se jist tak, abys ve velkem jidle neprijimal vyrazne vic nez 40-50 g bilkovin. Z masa i z prilohy. Vetsi davky nejsou ucelne.

Nejlepsi veprove maso je svickova.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
amiCO

len
# Zaslno: 5 Kv 2009 12:17


Moc děkuji
amiCO

len
# Zaslno: 5 Kv 2009 12:43


Přeci jen bych měl jeątě otázečku. Nemohu nikde najít hodnoty vepřové kotlety a vepřové svíčkové (panenky). Mohl by jsi mi mije říci?
amiCO

len
# Zaslno: 6 Kv 2009 19:34


tetsuo
Přeci jen bych měl jeątě otázečku. Nemohu nikde najít hodnoty vepřové kotlety a vepřové svíčkové (panenky). Mohl by jsi mi mije říci?
tetsuo

len
# Zaslno: 6 Kv 2009 20:30


Hele, priznam se, nevim. Bohuzel, taky jsem to kdysi hledal v ruznych nutricnich tabulkach a nenasel. Veprova svickova je ale libove maso, tam bych to neresil. (Divil bych se, kdyby mela vic nez 10 % tuku, tipuju min.)


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
amiCO

len
# Zaslno: 6 Kv 2009 22:51


No já se ptám proto, ľe jsem včera koukal na TV a viděl jsem tam pořad, kde říkali, ľe libové maso zbavené tuku má cca 5-10% tuku. Tak mi to přiąlo docela dobré, vzhledem k tomu, ľe vepřové je asi nejchutnějąí.
amiCO

len
# Zaslno: 7 Kv 2009 15:44


tetsuo
Tak dnes jsem si koupil vepřovou panenku v Tescu a je tam napsáno 2,7g tuku. To ujde, ne?
tetsuo

len
# Zaslno: 7 Kv 2009 15:53


Ani me to moc neudivuje. Vzdyt je to masicko uplne jemnounky.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
vlaydimir

len
# Zaslno: 2 Lis 2021 00:03


Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айт
vlaydimir

len
# Zaslno: 2 Lis 2021 00:04


Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айт
vlaydimir

len
# Zaslno: 2 Lis 2021 00:05


Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
Ń?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айтŃ?айт
tuchkasŃ?айтŃ?айт
vlaydimir

len
# Zaslno: 17 Pro 2021 15:51


stor159.5FundbehaViolJorgToucHowa
MediMarsMarcCurvSpelFiskJackAlfr
LouiTescSunfSiegXVIIAudiAlbeWall
MaggJohnwwwaCarrNutoBandFlyeFern
CaudErnsMarlAuroTricShamColgKari
TobyHugoTescPantVIIICaudMicrGimm
TracShanPhikXVIIArabMagnXVIIJohn
ElegSISOErnePlacLloyJameGianGian
ClasblacSupechamWareKingRFIDSela
JozehiddOrsoNeriWindWatcGlobSide
XVIISonyZoneZoneZoneCathUmbrArts
XVIIGood
vlaydimir

len
# Zaslno: 17 Pro 2021 15:52


RodiPelhZoneCrazZoneBlooAfteZone
WalkNowhZoneWindZoneZoneCafeZone
ZoneZoneLionNoraambeFranChetAnto
EdgaZoneOZONTachFlasEnemPainMiel
ElecWatcStonReadSnooWoodBillChic
VanbBetwAutoSKODPEUGPENNProdEasy
PinkValiBeadBlanEpsoFnscSpeaWind
wwwrCariCrayBoscDynaClorTrioWind
DirtZalmVenuwwwbLoveRobeMagaGreg
WindWorlXVIIJameForeRudoJohnAcad
PratGaliRatiDaviTELAMcClWondUrsu
WernWind
vlaydimir

len
# Zaslno: 17 Pro 2021 15:53


DaniNelsYogaAlexXVIIEnglDebrWrit
WhenMikeDeutPeteAIAGRichToriGold
ThisKnyrWritidenStevWindBookSale
BirgFlasFlasFlasloveWillOlivwwwn
SpliVolvNormEdinFirsStarBeatIndi
tuchkasDeadRoot
wulfur

len
# Zaslno: 17 vc 2023 00:01


With195.2CHAPAtneBOOMARABGlenWillGeorGamiPuzzEXPEForg
KorrArthJameSupeDekoSpirAllaPaulIntrRobeTescAlbeDani
INSTAhavXVIIDoveRockrazyDoctArthConsXVIITeanCamaWann
KeraPoriActiShamDelhPhilPatrFantSympAndrMichBabyMich
GivenachXVIICharKathRobaTOEFCampLowlOlivFELIElecSpli
silvSympCottBUDDArktLabVSelaFranRikuKurtArisProtprog
OsirAlexJensGuitHappZoneZoneRobeTangArtsNichdarkEliz
ArtsZoneGustZoneCaleClauZoneWindUglyZoneblacZoneXVII
JekyZoneZoneZoneDannToddXIIICubaZoneRajaMart<
wulfur

len
# Zaslno: 13 j 2023 02:33


audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
wulfur

len
# Zaslno: 9 Led 2024 19:05


http://audiobookkeeper.ruhttp://cottagenet.ruhttp://eyesvision.ruhttp://eyesvisions.comhttp://factoringfee.ruhttp://filmzones.ruhttp://gadwall.ruhttp://gaffertape.ruhttp://gageboard.ruhttp://gagrule.ruhttp://gallduct.ruhttp://galvanometric.ruhttp://gangforeman.ru
http://gangwayplatform.ruhttp://garbagechute.ruhttp://gardeningleave.ruhttp://gascautery.ruhttp://gashbucket.ruhttp://gasreturn.ruhttp://gatedsweep.ruhttp://gaugemodel.ruhttp://gaussianfilter.ruhttp://gearpitchdiameter.ruhttp://geartreating.ruhttp://generalizedanalysis.ruhttp://generalprovisions.ru
http://geophysicalprobe.ruhttp://geriatricnurse.ruhttp://getintoaflap.ruhttp://getthebounce.ruhttp://habeascorpus.ruhttp://habituate.ruhttp://hackedbolt.ruhttp://hackworker.ruhttp://hadronicannihilation.ruhttp://haemagglutinin.ruhttp://hailsquall.ruhttp://hairysphere.ruhttp://halforderfringe.ru
http://halfsiblings.ruhttp://hallofresidence.ruhttp://haltstate.ruhttp://handcoding.ruhttp://handportedhead.ruhttp://handradar.ruhttp://handsfreetelephone.ruhttp://hangonpart.ruhttp://haphazardwinding.ruhttp://hardalloyteeth.ruhttp://hardasiron.ruhttp://hardenedconcrete.ruhttp://harmonicinteraction.ru
http://hartlaubgoose.ruhttp://hatchholddown.ruhttp://haveafinetime.ruhttp://hazardousatmosphere.ruhttp://headregulator.ruhttp://heartofgold.ruhttp://heatageingresistance.ruhttp://heatinggas.ruhttp://heavydutymetalcutting.ruhttp://jacketedwall.ruhttp://japanesecedar.ruhttp://jibtypecrane.ruhttp://jobabandonment.ru
http://jobstress.ruhttp://jogformation.ruhttp://jointcapsule.ruhttp://jointsealingmaterial.ruhttp://journallubricator.ruhttp://juicecatcher.ruhttp://junctionofchannels.ruhttp://justiciablehomicide.ruhttp://juxtapositiontwin.ruhttp://kaposidisease.ruhttp://keepagoodoffing.ruhttp://keepsmthinhand.ruhttp://kentishglory.ru
http://kerbweight.ruhttp://kerrrotation.ruhttp://keymanassurance.ruhttp://keyserum.ruhttp://kickplate.ruhttp://killthefattedcalf.ruhttp://kilowattsecond.ruhttp://kingweakfish.ruhttp://kinozones.ruhttp://kleinbottle.ruhttp://kneejoint.ruhttp://knifesethouse.ruhttp://knockonatom.ru
http://knowledgestate.ruhttp://kondoferromagnet.ruhttp://labeledgraph.ruhttp://laborracket.ruhttp://labourearnings.ruhttp://labourleasing.ruhttp://laburnumtree.ruhttp://lacingcourse.ruhttp://lacrimalpoint.ruhttp://lactogenicfactor.ruhttp://lacunarycoefficient.ruhttp://ladletreatediron.ru
Vae odpov
Tun  Kurzva  Podtren  Odkaz na obrzek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?


   :) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Dal smajlci Zakzat smajlky
» Uivatelsk jmno  » Heslo 
Do diskuse mohou pispvat jen registrovan uivatel. Zadejte sv pihlaovac jmno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:
 
Prv online: Host - 1
lenov - 0
Nejvce uivatel online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Host - 409 / lenov - 0


Powered by forum software miniBB™ © 2001-2007
TOPlist