Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domù - Odpovìdìt - Statistika - Registrace - Hledat -

forum.posilovani.net / Recepty a dieta / Vhodná jídla do diety?
Autor Zpráva
amiCO

Èlen
# Zasláno: 2 Záø 2008 18:29

Hodí se do diety napø. kuøecí gulá¹, sekaná z mletého hovìzího masa (hovìzí zadní), francouzské brambory z kuøecího salámu, atd. Myslíte, ¾e jsou tato jídla vhodná do diety? Samozøejmì v¹e za pou¾ítí 0% nebo minima tuku...
Opppik

Èlen
# Zasláno: 2 Záø 2008 19:12

vsecko v cem je hodne masa, malo sacharidu a primerane mnozstvo tuku

Co mne nezabije to mne posílí!
Klik na bradlach se 200kg.
amiCO

Èlen
# Zasláno: 3 Záø 2008 21:47

Je¹tì poporsím o zhodnocení jídelníèku.

Ráno 8:00
CornFlakes + mléko + BCAA + vitamín C
B10/S30/T2

Svaèina 10:00
Protein (po cvièení budu pøidávat do proteinu Maltodextrin)
B20/S1/T1

Obìd 11:30
Kuøecí maso, hovìzí maso, ryba, tìstoviny, rý¾e, brambory , kuskus (rùzné kombinace)
B40/S70/T15-30 (dle masa, pøílohy a pøípravy)

Svaèina (2) 15:00
Protein
B20/S1/T1

Veèeøe 18:00
Kuøecí maso, hovìzí maso, ryba, tìstoviny, rý¾e, brambory (rùzné kombinace)
B40/S70/T15-30 (dle masa, pøílohy a pøípravy)

Veèeøe (2) 20:00
Tvaroh, Jogurt, atd.
B10/S10/T1

Celkem
B140/S180/T30-60

V podstatì, krom 2. veèeøe a pøimíchání Maltodextrinu do potreninkového proteinu, jím takto skoro 1/2 roku, cvièím do toho 3x týdnì 5X5 FullBody a daøí se mi schazovat tuk a nabrat nìjaké svaly, ale doèetl jsem se, ¾e mám konstantnì málo S a T a ¾e se mi za chvilku zpomalý metabolizmus. Popravdì nevím, co to pøesnì pro mì znamená, ale poèítám, ¾e nic dobrého. Do cvièení jsem ¹el, abych zhubnul, co¾ se mi povedlo cca 10kg za 1/2 roku a to i pøi nabrání nìjakých svalù, ale teï nevím, zda nedìlám nìco ¹patnì

Dìkuji za radu.
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 4 Záø 2008 10:18

Nevim, na jakou telsnou vahu to mas spocitane a nevidim tam nikde, jaky typ tuku pouzivas na upravu jidla.

A samozrejme, ze dlouhodobe snizovani prijmu energie, zpomali metabolismus a tudiz i anabolismus.

Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
amiCO

Èlen
# Zasláno: 4 Záø 2008 12:44

No zaèínal jsem asi pøed 1/2 rokem. Mìl jsem 87 kg pøi 183cm. Nyní jsem se touto "dietou" dostal na 77kg. V podstatì se sna¾ím dostat pøíjem tukù na minimum, sacahridy jsem doteï nijak neøe¹il. Do toho jsem samo cvièil 3x týdnì. Zvolil jsem tebou doporuèenou variantu 5x5 FullBody, která se mi zatím docela osvìdèila. Daøí se mi hubnout i nabírat nìjaké svaly. Ale trochu mì stra¹í ty pojmy zpomalený metabolismus, anabolismus, atd. Chci samozøejmì nabírat svaly, ale u¾ nechci být tlustej jako pøedtím. Bojím se toho jako èert køí¾e. I tato váha, resp. mno¾ství tuku na tìle mi nepøijde ideální, ale u¾ se to dá.

Jinak v¹e dìlám na ¾ádném (peèící papír) a nebo minimu olivového oleje.
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 4 Záø 2008 17:06

Lepsi nez olivovy olej je repkovy nebo lneny. Ale da se to stridat.

180 g sacharidu na cca 80 kg, jsou 2,5g/kg. Otazka je, kolik clovek individualne potrebuje. Jako standard na nabirani svalu (objemovku) se uvadi 4-5g/kg.

Aby clovek zvladl sacharidy zpracovavat a nepribiral tuk, tak od toho se delaji sacharidove vlny, kdy se jeden dva dny v tydnu klesne na 1-2g/kg, nebo pod 1g.

amiCO

Èlen
# Zasláno: 4 Záø 2008 17:14

Tak¾e si myslí¹, ¾e bych ty S pøeci jen mìl tropchu zvednout, alespoò na ty 3-4g/kg?

O vlnách vím, ale mìl jsem strach, aby se nedostavil tzv. JOJO efekt a já na to nebyl je¹tì hùø.

Ohlednì sacharidù a proteinù...dopoledne bych mìl pøíjmat hlavnì sacharidy a odpoledne spí¹e bílkoviny? Myslím to spí¹e kvùli tomu mému jídelníèku, zda je takto OK nebo jej mám sestavit jinak? Napø. vyøadit protein dopoledne a dát napø. jeden ve 14:00 a druhý tøeba v 16:00 (vyjma potréninkového proteinu s Maltodextrinem, který piju dopoledne).

Co BCAA? Také je mám brát pøed tréninkem, resp. ke snídani.
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 4 Záø 2008 18:47

Zvedni to o trochu a po mesici uvidis, jestli muzes jeste pridat.

Vlny prave umoznuji, aby jojo efekt nenastal.

Dopoledne/odpoledne - dost velke myty. Telo umi zpracovavat ziviny kdykoli, zalezi JEN na celkovem kalorickem prijmu. Tyhle vyroky typu "od peti hodin nejist sacharidy" jsou pro hloupe celebrity, aby mely co rikat do medii.
To, na co telo reaguje, je pravidelnost prijmu. Tzn, stridat velke a mensi davky bilkovin ve stejnou dobu. Sacharidy by mely byt uprednostnovany v okoli posledni jidlo pred a prvni po treninku.

BCAA - muzes je brat kdykoli, jen pozor na to, ze zvysuji chut k jidlu a na sacharidy.

amiCO

Èlen
# Zasláno: 4 Záø 2008 19:13

S tímto mi je¹tì napadá...

Pakli¾e je v podstatì jedno kdy se co pøíjmá, my¹leno B/S/T. Pøílohy k veèeøi jsou tedy mo¾né? Samozøejmì v normì?

A co kdy¾ si do veèerního tvarohu budu dávat napø. trochu medu nebo granka na dochucení? Opìt by mi to pomohlo trochu zvednout cukry.
´
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 4 Záø 2008 19:54

No, tim by se ti nemelo nic stat. Musis ale dodrzovat ten prijem zivin pravidelny. Tim samozrejme myslim, ze i ty vlny musi byt pomerne pravidelne. Jakmile telo neni zvykle na nejaky standard a kolisa se halabala, tak si okamzite zacne stradat tuk.

amiCO

Èlen
# Zasláno: 4 Kvì 2009 21:10

Chtìl bych se zeptat. Nedávno jsem èetl nìjakou tvoji odpovìï, kde pí¹e¹, ¾e by se mìlo upøednostòovat hovìzí, vepøové, ryby a kuøecí a¾ jako poslední. Myslel jsem si, ¾e hovìzí (zadní, ro¹tìná) má cca 8% tuku a vepøové libové (ale nevím co si pod tím pøedstavit ) má okolo 14% tuku (ale sly¹el jsem i 5% tak nevím) naopak kuøe má 00nic.
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 4 Kvì 2009 21:35

Nejde tolik o tuk, ale dve zakladni veci:

1) Vyuzitelnost bilkovin. Hovezi a veprove se vyuziva zhruba na 80 %, podobne ryby, i kdyz trochu min, a kureci se vyuziva pouze na 65 %. Znamena to, ze sice muzes z kureciho prijmout treba 40 g bilkovin v jednom jidle, ale telo jich pouzije jenom 26 g, zatimco u hoveziho a veproveho to pri stejne davce bude pouzito 32 g.
Vychazi to z Wolfova a Rubnerova zakona o nadbytku aminokyselin.

2) Kureci maso je obecne nejhur "vyrabena" surovina, skoro to ani neni maso. Prijatelna jsou bio-kurata, ale kurata z drubezaren jsou jen takove blato. Samozrejme, muzeme se bavit o tom, ze v morskych rybach jsou zase toxicke latky a ze v hovezim a veprovem se toho taky uklada hodne. Ale maso je to kvalitnejsi i tak. A u liboveho masa par gramu tuku nehraje takovou roli. Dokonce trocha tuku navic a cholesterolu k tomu, prospiva k lepsimu rustu svalu. Na anabolizaci cholesterol potrebujes. Pri supernizkotucne diete svaly nerostou. Cili propagovany ideal - sucha kureci prsa a ryze - je dost mimo.
(V zasade nejlepsi je jakekoli domaci vypestovane zvirectvo a sladkovodni, ceske ryby - cili produkty biozemedelstvi.)

amiCO

Èlen
# Zasláno: 5 Kvì 2009 11:18

A kolik by se mìlo +/- pøíjmat masa, jako takového, v jednom jídle? Já mám 150 - 300g.

A jaké je tedy nejlep¹í vepøové maso s nízkým obsahem tuku?
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 5 Kvì 2009 12:11

Snaz se jist tak, abys ve velkem jidle neprijimal vyrazne vic nez 40-50 g bilkovin. Z masa i z prilohy. Vetsi davky nejsou ucelne.

Nejlepsi veprove maso je svickova.

amiCO

Èlen
# Zasláno: 5 Kvì 2009 12:17

Moc dìkuji
amiCO

Èlen
# Zasláno: 5 Kvì 2009 12:43

Pøeci jen bych mìl je¹tì otázeèku. Nemohu nikde najít hodnoty vepøové kotlety a vepøové svíèkové (panenky). Mohl by jsi mi mije øíci?
amiCO

Èlen
# Zasláno: 6 Kvì 2009 19:34

tetsuo
Pøeci jen bych mìl je¹tì otázeèku. Nemohu nikde najít hodnoty vepøové kotlety a vepøové svíèkové (panenky). Mohl by jsi mi mije øíci?
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 6 Kvì 2009 20:30

Hele, priznam se, nevim. Bohuzel, taky jsem to kdysi hledal v ruznych nutricnich tabulkach a nenasel. Veprova svickova je ale libove maso, tam bych to neresil. (Divil bych se, kdyby mela vic nez 10 % tuku, tipuju min.)

amiCO

Èlen
# Zasláno: 6 Kvì 2009 22:51

No já se ptám proto, ¾e jsem vèera koukal na TV a vidìl jsem tam poøad, kde øíkali, ¾e libové maso zbavené tuku má cca 5-10% tuku. Tak mi to pøi¹lo docela dobré, vzhledem k tomu, ¾e vepøové je asi nejchutnìj¹í.
amiCO

Èlen
# Zasláno: 7 Kvì 2009 15:44

tetsuo
Tak dnes jsem si koupil vepøovou panenku v Tescu a je tam napsáno 2,7g tuku. To ujde, ne?
tetsuo

Èlen
# Zasláno: 7 Kvì 2009 15:53

Ani me to moc neudivuje. Vzdyt je to masicko uplne jemnounky.

vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 2 Lis 2021 00:03

Ñ?айтÑ?айтÑ?айтÑ?айтÑ?айтÑ?айтÑ?айтÑ?айт
Ñ?айтÑ?айт
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 2 Lis 2021 00:04

Ñ?айтÑ?айт
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 2 Lis 2021 00:05

tuchkasÑ?айтÑ?айт
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 17 Pro 2021 15:51

stor159.5FundbehaViolJorgToucHowa
MediMarsMarcCurvSpelFiskJackAlfr
LouiTescSunfSiegXVIIAudiAlbeWall
MaggJohnwwwaCarrNutoBandFlyeFern
CaudErnsMarlAuroTricShamColgKari
TobyHugoTescPantVIIICaudMicrGimm
TracShanPhikXVIIArabMagnXVIIJohn
ElegSISOErnePlacLloyJameGianGian
ClasblacSupechamWareKingRFIDSela
JozehiddOrsoNeriWindWatcGlobSide
XVIISonyZoneZoneZoneCathUmbrArts
XVIIGood
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 17 Pro 2021 15:52

RodiPelhZoneCrazZoneBlooAfteZone
WalkNowhZoneWindZoneZoneCafeZone
ZoneZoneLionNoraambeFranChetAnto
EdgaZoneOZONTachFlasEnemPainMiel
ElecWatcStonReadSnooWoodBillChic
VanbBetwAutoSKODPEUGPENNProdEasy
PinkValiBeadBlanEpsoFnscSpeaWind
wwwrCariCrayBoscDynaClorTrioWind
DirtZalmVenuwwwbLoveRobeMagaGreg
WindWorlXVIIJameForeRudoJohnAcad
PratGaliRatiDaviTELAMcClWondUrsu
WernWind
vlaydimir

Èlen
# Zasláno: 17 Pro 2021 15:53

DaniNelsYogaAlexXVIIEnglDebrWrit
WhenMikeDeutPeteAIAGRichToriGold
ThisKnyrWritidenStevWindBookSale
BirgFlasFlasFlasloveWillOlivwwwn
SpliVolvNormEdinFirsStarBeatIndi
tuchkasDeadRoot
Va¹e odpovìï
Tuèné  Kurzíva  Podtr¾ené  Odkaz na obrázek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?

:) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Dal¹í smajlíci Zakázat smajlíky
» U¾ivatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou pøispívat jen registrovaní u¾ivatelé. Zadejte své pøihla¹ovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:

Právì online: Hosté - 2
Èlenové - 0
Nejvíce u¾ivatelù online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Hosté - 409 / Èlenové - 0