Thommy91
len
|
# Zaslno: 14 vn 2023 14:26
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, co si lidé, kteří tomu rozumí podstatně líp neľ já, myslí o způsobu jakým se aktuálně stravuju a cvičím. Několik posledních měsíců si poctivě hlídám stravu a zapisuju do kalorických tabulek. Můj průměrný kalorický výdej mám napočítaný na nějakých 2450 kcal (sedavé zaměstnání, nárazová aktivita, mírná nadváha). Bazální metabolismus bych měl mít 1850 kcal. Poslední dobou jsem se drľel stabilně na denním příjmu kolem 2100 kcal. Něco málo jsem zhubl, ikdyľ vůbec ne tolik, co jsem doufal (počítám opravdu poctivě, jídlo si připravuju sám, neujídám nic jen tak ze stolu apod...). Začal jsem do toho obden dělat silový trénink - série cviků s činkami, opakování blízko hranici technického selhání.
Poslední týdny se tedy stravuji tak, ľe den, který necvičím drľím stravu na cca 2100 kcal. Den který cvičím zvyąuju příjem na cca 2700 kcal. Takľe jedu vyloľeně stylem - 1. den deficit bez cvičení, 2.den surplus s cvičením, 3. den deficit bez cvičení, 4. den surplus s cvičením a tak pořád dál...
Dělám vůbec dobře? Má smysl takto střídat zvýąený a sníľený příjem na denní bázi? Zatím to dělám proto, ľe bych chtěl jeątě něco zhubout a vyrýsovat svaly, později bych chtěl přejít do stabilního surplusu a cvičit na zvýąení objemu svalů. Kolik by měl tak ideálně dělat kalorický surplus, aby tělo zátěľí z cvičení nestrádalo, popř aby mělo dost pro tvorbu svalů? Jeątě bych doplnil, ľe se stravuju v pořádku co se týká makroľivin. ®ádný junk food, hodně masa, vajec, zeleniny, mléčné výrobky, střídmě s přílohama...
Děkuji za jakoukoliv radu.
|