Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -

forum.posilovani.net / Začátečníci / Posilování
Autor Zpráva
Dusa77
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2010 18:01

Dobrý den, Je mi 17 let. Měřím 182cm a važím kolem 71kg.
Chtěl jsem vás poprosit o rady.
Každý den běhám 2,3km asi o dvě hodiny později si doma zacvičím ( Dám si každou ruku 20x po 5 seriích (13kg) svičím bricho na ňákym tom rocketu 15minut a ještě si udělám par kliků.
Vždy běhám kolem 6 hodiny a cvičím kolem půl 8. ( večer )

Chci se zeptat jak byste mi poradily abych cvičil a měl co nejvíc svalové hmoty a dobré vyrísování.

Doma mám jednu 13Kg činku , Rocket ( na cvičení břisních svalů ) , Hrazdu na zdi a někde totalgym ale na tom necvičím.

Poraďte mi prosímnákou dobrou volbu.

Rád bych měl břísní,prsní a svaly na rukou. Nohy mám dobré z každodenního běhání.

Děkuji.
compact
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 08:56

ahoj mam par otazek a nechtelo se mi zakladat novej topic tak to frknu sem....

Chtel se se zeptat jestli by jsi mi sem mohl hodit nejakej postup nebo slozeni po domacku vyrobenyho gaineru vim ze sem to tady nekde cetl ale za boha to tu nemuzu najit jinac bych s tim neotravoval...
Pak jsem se chtel zeptat jak je to s travenim bilkovin jestli ma vyznam najednou sezrat kilo masa a nebo rozdavkovat do prubehu dne treba na tri davky protoze sem tu od tebe cetl ze telo je schopny najednou natravit zhruba 30-50 g bilkovin tak co je na tom pravdy...
Plus posledni otazka k bilkovinam jak je mozny ze neustale nabiram kdyz nedosahuju ani zakladniho 2g/kb bilkovin na den denni prijem drzim max na 150g a sacharidy okolo 400 mam 100kg..

Predem dikec za odpovedi
tetsuo
Moderátor
# Zasláno: 11 Bře 2010 09:44 - Změnil/a: tetsuo

Podomacku vyrobeny gainer je nejlepe kombinace proteinu (baze: syrovatkovy koncentrat) a smesky sacharidu - Glukopuru (glukozy/dextrozy) a maltodextrinu. Hodi se i 1-2 lzicky lecitinu nebo kvalitniho rostlinneho tuku (repkovy, MCT - otazka, jestli je michat primo do napoje).

Nejake recepty byly i v Arnoldove encyklopedii kulturistiky, vetsinou to byla kombinace mleka, vejce, bananu, medu, nejake smetany a tvarohu, suseneho mleka a nejake ovesne mouky nebo vlocek.

Varianty gaineru:
1) Dětské mléčné výživy (hledej ty, kde je minimum sacharózy) a co nejvic bilkovin. Mají na 100 g výrobku tak 60-70 g sacharidů a 10-17 g bílkovin. Pokud mají tuk do 12 %, je to v pohodě. (Ideál Sunarka krupicová s medem; cena asi 70 korun za 250 g, tedy větsinou 2, maximálně 3 dávky.)

2) Mléko Muller, jedno balení má 53 g sacharidu, 14 g bilkovin a 6 g tuku. (Obsahuje podmáslí, sušenou syrovátku a glukózu/dextrózu a minimum sacharózy. ) Většině lidí by mělo stačit jedno balení hned po tréninku a druhé za půl až tři čtvrtě hodiny. Začátečník po lehkém tréninku nepotřebuje víc než jedno balení. (Cena jednoho balení asi 30 korun.)

3) Domácí pudink - mléko (tak půl litru), pudinkový škrob (40 g sáček s příchutí), glukopur nebo med. Můžeš přidat tak 20 g sušeného odtučněného mléka nebo sladké sušené syrovátky.

4) Neslazený kysaný mléčný výrobek (jogurt, kefír, acidofilní mléko) a bílé pečivo nebo rýže. Možno malý banán (je tam nějaká fruktóza, ale ne tak moc).

5) Rýžový nákyp (rýže, mléko, vajíčka, rozinky, vanilka, glukopur/med)

6) Marinované sledě (ne jiný typ masa; tento je nejstravitelnější) a rýže nebo těstoviny

7) Silný masový vývar (ale bez masa a zeleniny), rýžové nebo klasické nudle

(Všechny tyto možnosti jsou podstatně horší než kvalitně dělaný gainer a vyjdou podobně draho nebo dráž. Nicméně jsou o něco lepší než ostatní běžné jídlo a lze je tedy využít, když není po ruce gainer.)

Podle me je nejlepsi koupit si gainer uz hotovy.

jak je to s travenim bilkovin jestli ma vyznam najednou sezrat kilo masa a nebo rozdavkovat do prubehu dne treba na tri davky protoze sem tu od tebe cetl ze telo je schopny najednou natravit zhruba 30-50 g bilkovin tak co je na tom pravdy..

Telo ma evolucne geneticky zakodovano (za mnoho tisicu a milionu let), ze zaludek ma tri travici vrcholy denne - rano, poledne a vecer. Kdy mas sve vlastni rano, poledne a vecer, si urcujes dlouhodobym zivotnim stylem.
V techto travicich vrcholem telo zvlada stravit kolem 40-50 g bilkovin bez problemu. V jinych castech dne to nezvlada a neda se to nijak naucit. Castecne muze pomoct brani travicich enzymu, ale ty zdaleka nevyresi vse. (Dokonce ani prirozene zvyseni enzymu v zaludku nepomaha jist nekolikrat denne za sebou davky 40-50 g bilkovin. Vetsinou se to nezpracuje a jidlo jen tak "ohrivas".)
Jinak - je obrovsky rozdil v traveni, vstrebavani a vyuzivani.
Stravit muzes opravdu i kilo masa najednou. Akorat to trva dlouho a je to narocne (a nemel bys jist delsi dobu predtim a dlouho potom). Ale to, ze neco stravis, vubec nesouvisi s tim, jestli to vyuzijes. Naprosta vetsina lidi nevyuzije asi 40-50% bilkovin, co sni (a to i kdyz neji najednou kvanta masa).

Je to dano Rubnerovym a Wolfovm zakonem o nadbytku aminokyselin. A kdokoli ti bude tvrdit, ze muzes jist velke porce bilkovin vice nez 3x denne a ze nevyvazenost aminokyselin neni problem a ze nevyuzitych bilkovin je podstatne mene nez 40-50 %, tak se ho zeptej na to, jestli vi neco o Rubnerovi, Wolfovi a tzv. ideal human protein podle Svetove zdravotnicke organizace.
Pokud nevi, tak jeho reci vubec neposlouchej. Je to, jak kdyby se zacek prvniho stupne zakladky pokousel vyvracet neco profesorovi z vysoke skoly.

A co se tyce toho mnozstvi - 2 g/kg NEJSOU zakladni, ale maximalni, dokonce to je uz za beznou hygienickou hranici toxicity bilkovin.
Anabolizace probiha i pri davkach 1 g/kg, dokonce i min. Neni tedy nijak zvlastni nabirat pri 1, 5 g/kg.

# Zasláno: 11 Bře 2010 21:27

ok diky moc za podrobny informace... muzu se jen zeptat odkud tohle vsechno vis? to sis zjistil sam nebo se nekde tohle uci??
tetsuo
Moderátor
# Zasláno: 12 Bře 2010 10:08

Hodne knizek, clanku, konzultace s odborniky. A upozornuju, ze sam jsem jen trochu poucenejsi laik. Nemam na to zadny titul ani certifikat.
(Nicmene, spousta lidi s certifikatem "vyzivovy poradce" nevi o bilkovinach a aminokyselinach skoro nic.)

:) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Další smajlíci Zakázat smajlíky
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.