Purityforall
Èlen
|
# Zasláno: 23 Èvc 2015 04:06
Dobrý den,
je mi 21 let, cvièím ji¾ nìjakou dobu a nedávno mi byla diagnostikována refluxní choroba jícnu. V souèasné dobì na ní beru lék Helicid. Zajímalo by mì, zda je tu nìkdo se stejným onemocnìním, nebo alespoò nìkdo zku¹eý, kdo by mi mohl odpovìdìt na nìkolik otázek
1) Mù¾u s refluxem pokraèovat ve zvedání tì¾kých vah, nebo je to z va¹eho pohledu zbyteèné ? Jako souèást léèby refluxu se uvádí mimo jiné i "omezení zvedání tì¾kých bøemen". Mohu i pøes to pokraèovat ve cvièení ?
2) Jak pøesnì funguje "zvý¹ený nitrobøi¹ní tlak" ? Mohly by napøíklad aktivity jako plavání a boxování na pytli fungovat jako náhrada cvièení v posilovnì, ani¾ by mìly nepøíznivý vlilv na reflux ? (z mého pohledu by nitrobiø¹ní tlak zvy¹ovat pøíli¹ nemìly)
Prosím o jakoukoli odpovìï. Moje lékaøka mi samozøejmì øekla, ¾e tì¾ký trénink v posilovnì nedoporuèuje, ale tento názor èasto zaznívá od lékaøù prakticky na cokoli, tak bych byl rád za názor nìkoho kdo cvièí a cvièení rozumí. Zhruba dva roky se vìnuji pøedev¹ím silovému tréninku tzn. parametry jako 5x5, 5x2, 3x3 atd. Cvièení mì nesmírnì baví a naplòuje a vzdávat se ho nechci. Nehodlám si ale na druhou stranu nìjak fatálnì znièit zdraví. Mìøím 178 cm, vá¾ím 88kg.
Mockrát dìkuji.
|
Legi
Moderátor
|
# Zasláno: 13 Srp 2015 14:06
1) Pokuï Ti ten reflux nevadí, tak se to dá, nicménì hrozí, ¾e pøijde¹ o zuby.
2) U ka¾dé sportovní èinnosti se zvy¹uje nitrobøi¹ní tlak, u plavání málo, u boxu hodnì. Kdy¾ Ti k tomu nìkdo dá pár na solar, bude¹ mít reflux jak blázen.
Doktorka by mìla pøednì zjistit, jetsli se ten reflux nedá léèit.
42let @ 195cm @ 125kg
|