Otto von Bismarck
len
|
# Zaslno: 4 Led 2018 17:06
Dobrý den,
rád bych se Vás optal, co si myslíte o kombinaci kefír + protein, její účinnosti a případných negativních vlivů na trávení.
Nedávno jsem se odstěhoval na V© kolej a z časových, logistických i prostorových důvodů jsem bohuľel nebyl schopen udrľovat pravidelný reľim pití proteinu. Jednoho dne, kdy mě přepadl hlad, jsem si v Albertu koupil 900 ml neochuceného kefíru zn. Kunín a jeho chu» mě natolik okouzlila, ľe jsem se rozhodl zaexperimentovat a nasypat do něj denní dávku vanilkového proteinu. Chu»ově se výsledná substance ukázala být velice příjemná (kdybych do ní přidal lentilky, chu» by se takřka ničím neodliąovala od dětského jogurtu Kostíci) a celkově jde o koncept velmi praktický - kefír se prodává v papírové lahvi, do které ráno stačí nasypat protein, protřepat a průběľně pít, načeľ po spotřebování lze láhev bez jakéhokoliv mytí vyhodit.
Kefír má údajně blahodárné účinky na trávení a navíc obsahuje 18 g bílkovin. Je mi naprosto jasné, ľe vstřebávání bílkoviny bude výrazně pomalejąí, ale napadlo mě, ľe při stálém a pravidelném příjmu menąích dávek během dne by se tato nevýhoda moľná mohla vykompenzovat.
Čím si vůbec nejsem jistý, je moľný negativní vliv příjmu téměř kila kefíru denně, navíc tento recept vyuľívám krátce a nemám ověřenu jeho účinnost. Velmi rád bych znal Vaąe názory, zda by tato kombinace mohla mít nějaký účinek na růst svalů, nebo jestli je to absolutní nesmysl :D
Děkuji, O.
|