Autor |
Zpráva |
Illusion Will
Člen
|
# Zasláno: 14 Zář 2014 06:57 - Změnil/a: Illusion Will
Dobrý deň, rozhodol som sa urobiť si poctivý jedálniček, v ktorom som sa snažil zohľadniť:
1. príjem správneho množstva bielkovín:sacharidov (z toho cukrov):tukov v správnu dennú dobu
2. zásady zdravej výživy (čo s čím jesť, a čo nie)
3. splniť svoje DDD normy na takýto netréningový deň, aby som ani
nechudol, ani nepriberal
Somatotyp: Endomorf
Moja výška: 180 cm
Moja váha: 57,3 kg (viem, snažím sa priberať)
Obvod pása: 68 cm
Denný príjem:
Bielkovín = 1,4 x 57,3 g = 80 g (netréningový deň)
= 1,6 x 57,3 g = 91 g (tréningový deň)
Tukov = 1 x 57,3 g = 57,3 g
Sacharidov = 3 x 57,3 g = 172 g (netréningový deň)
= 3,5 x 57,3 g = 200 g (tréningový deň bez aerobnej aktivity)
= 4,5 x 57,3 g = 258 g (tréningový deň s aerobnou aktivitou)
4. Snažil som sa zaradiť do tohoto dňa aj niečo "sladšie" vymykajúce sa
bežnej strave počas takéhoto obdobia (tie placky sú mnou myslené
palacinky z vlastného receptu, s ktorým sa s vami podelím v blízkej
budúcnosti aj tu na fóre )
Neberte to doslova ako netréningový deň, tam by boli ešte isté zmeny aby som lepšie doplnil hladinu glykogénu vo svaloch s kvalitnejších zdrojov sacharidov, išlo mi predovšetkým o splnenie hore uvedených noriem a zaujíma ma, čo si proste o tomto jedálničku myslíte, nakoľko som pre svoje skúsenosti s rôznou stravou začal neignorovať zásady zdravej výživy a snažil som sa ich aplikovať do tohoto jedálnička (dalo to zabrať )
Jedálniček je robený na netréningový deň s aerobnou aktivitou nasledujúcou po prvom jedle, 45 min po jeho zjedení, trvajúcou 90 min a následne o hodinu nasledujúcim obedom Viem, že sacharidov tam chýba niekoľko, ale chcel by som hlavne aby ste sa vyjadrili k skladbe jedál, a či v netréningový deň bez aerobnej aktivity by bol takýto jedálniček vporiadku pri udržaní váhy po nabratí/počas naberania do objemu v budúcnosti Tých 4,5 g sacharidov som si len neni istý, či to nie je veľa, čo myslíte?
[/u] [u]
|
RifleMan
Moderátor
|
# Zasláno: 14 Zář 2014 12:47
Ahoj, jak víš, že jsi endomorf? Podle váhy jsi typický ektomorf, můžeš přidat fotku?
Bílkoviny bych držel na 1,7g z živočišných bílkovin = maso, tvaroh, vejce, cottage, šunka ... Zbytek bílkovin z rýže, brambor, atd.. může spolu s živočišnými přesáhnout i 2g ...
Obecně Ti poradím - na každého funguje něco jiného, nelze takto spočítat sacharidy nebo tuky,..
1700 Kcal je strašně málo, to měla přítelkyně s 45 Kg ...
Začal bych takto, na stránce www.iifym.com si v kalkulačce spočítej svůj příjem, klidně Ti poradím, když napíšeš kolik ti je let ..
S pozdravem
Jan Jícha
|
Illusion Will
Člen
|
# Zasláno: 14 Zář 2014 13:45 - Změnil/a: Illusion Will
Ahoj, pridávam sem odkaz na rar súbor (heslo je: vision) , kde sú moje fotky z 29.8.2014 po troch mesiacoh posilovania (5x týždenne) + beh 4x týždenne + cvičenie brucha, je tam aj porovnanie ako som vyzeral po mesiaci cvičenia (ľavá fotka) a ako to vyzeralo v deň keď som sa fotil
http://ulozto.sk/xTAJWkkr/pak-ja-sk-rar
Ja som si celkom prišiel ako endomorf podľa širokých bokov, vypuklého brucha a takej hranatej postavy + aj kamaráti čo sa do posilovania celkom vyznajú mi to povedali tak som nemal dôvod pochybovať
Vždy som ľahko priberal, no aj som veľmi veľa (4-5 hodín denne) športoval (trénoval som Freestyle Football) takže sa mi to ťažšie odhadovalo, no vždy ako som šport vynechal, mi to išlo rýchlo na váhu a celkovo do tuku (i keď ak sa teraz nad tým zamyslím, môj jedálniček vtedy a teraz je absolútne neporovnateľný)
Snažím sa spočítať si to na tej kalkulačke tam, ale neviem či to zadávam zle, ale po kliknutí mi ani na jednom prehliadači nevyhodí výsledok :/
Mám 20 rokov, váhu 57,3 kg, výšku 180 cm, kvôli zdravotným problémom momentálne ešte minimálne 1 a pol mesiaca neposilujem iba robím aerobnu aktivitu (točenie hula hop kruhom) 90 minút denne.
Ďakujem vám za ochotu a ak by ste mi poradili bol by som vám veľmi vďačný, potrebujem pribrať ale chcem ísť kvalitný objem, čo najmenej do tuku ako to len pôjde a čo najviac do svalov a celkovo zdravej hmoty a tak to chcem už držať nakoľko mi zmena stravy na zdravú pomohla vyriešiť veľa zdravotných problémov, aj tie ktorými som trpel roky a bolo mi vždy len hovorené, že jedoducho to už úplne nevyliečim Som samouk a infomrácie študujem deň čo deň vo voľnom čase na internete a skúšam na sebe, takže mám určite aj vo vedomostiach veľké rezervy, preto budem len rád, ak sa na to pozrie niekto, kto sa viac vyzná. Ono som dosť pedantný ako som to na fóre už viackrát spomínal, preto aj tak veľa píšem a pýtam sa, hádam budete mať so mnou trpezlivosť
P.s. Ešte dodám, že aktuálne robím spomínanú aerobnu aktivitu 6x týždenne, a že cez školský rok nebudem mať toľko času na cvičenie takže asi budem cvičievať 3-4x týždenne a aerobku 2-3x týždenne, ale bol by som rád, ak by ste mi poradili tak prehľadnejšie ako na to v netréningový deň a zvlášť v tréningový bez aerobnej aktivity a zvlášť z aerobnou aktivitou čo sa týka jedálnička, aby som si bol istý, ak teda by ste bol taký milý a takto sa ma tu v komentári ujal 
|
RifleMan
Moderátor
|
# Zasláno: 14 Zář 2014 14:42
Jsi typický ektomorf... Předně bych omezil aerobní aktivitu na 1x týdně, a cvičil bych 3x týdně obden. Trénink, pauza, trénink, pauza, trénink, pauza, pauza.
Tvůj bazální metabolizmus je 1600 Kcal, takže tvůj jídelníček je absolutně drasticko hubnoucí ...
Viděl bych to na 2400 kcal v netréninkový a 2700 v tréninkový den.
120g bílkovin
50g tuku
400g sacharidů
Čím snadnější jídelníček si uděláš, tím déle ho dodržíš ...
S pozdravem
Jan Jícha
|
Illusion Will
Člen
|
# Zasláno: 14 Zář 2014 15:29 - Změnil/a: Illusion Will
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, ale chcem sa opýtať, ste si istý tým Ektomorfom? Nie som skôr mezomorf alebo kombinovaní ekto/mezomorf? Len sa chcem poistiť, pretože čo si pozerám znaky ešte raz, tak mi to jednoducho celkom nesedí (nemám úzke ramená, ani dlhé končatiny, a aj boky mám širšie, i keď možnože čo som zhodil sa to javí na ektomorfa, ale proste...Chcem si byť len istý vaším tvrdením, podľa čoho ste usúdili pri pohľade na fotky, že som ektomorf?
http://ulozto.sk/xrYrBbbB/pakchild-ja-rar
P.s. Tu je ešte v rare súbor s fotkou z detstva, neviem no mne sa to jednoducho nezdá (alebo tomu nechcem nadšený veriť, ani sám neviem), sú tam tri štádia mojej "puberty" počas ktorej bolo aj obdobie bratia liekov z dôvodu zlomenín komplikovaných, problémov so žalúdkom, imunitou...myslíte, že práve tie stály za mojou endomorfnou postavou, avšak akonáhle som sa voči tomu vzoprel, telo zareagovalo a ustálilo sa na inom somatotype, alebo že som bol (som) endomorf stále?
|
RifleMan
Moderátor
|
# Zasláno: 15 Zář 2014 11:01
Na somatotypu nezáleží, jestli jsi vyhraněný ten či onen. Je to je k tomu, kolik kcal začneš používat ve svém jídelníčku ...
Jak jsem psal,
"Viděl bych to na 2400 kcal v netréninkový a 2700 v tréninkový den.
120g bílkovin
50g tuku
400g sacharidů "
Udělej si jídelníček na toto, začni makat full body trénink 3x týdně, 1x týdne vlož aerobní aktivitu.
A uvidíš, jak hmota poroste.
S pozdravem
Jan Jícha
|
Illusion Will
Člen
|
# Zasláno: 15 Zář 2014 11:47
Vporiadku, ďakujem veľmi pekne za odpoveď i trpezlivosť so mnou
Včera som začal s jedálničkom, dnes už pekne papám, ani nevládzem :D ALe nie, no je to zmena, ale pozitívna, taká "psychická vzpruha" až by som povedal, oslobudzujúcejšie pri zostavovaní a tak aj viac mi už jedlo chutí 
|
vlaydimir
Člen
|
# Zasláno: 24 Říj 2021 10:56
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertape
gageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleave
gascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreating
generalizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituate
hackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblings
hallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwinding
hardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphere
headregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecrane
jobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannels
justiciablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotation
keymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottle
kneejointknifesethouse
|
vlaydimir
Člen
|
# Zasláno: 24 Říj 2021 10:57
knockonatomknowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtree
lacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransition
laminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreform
landuseratiolanguagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeant
layaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcaries
negativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystem
offsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoating
paraconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoney
quenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowth
rattlesnakemasterreachthroughregion
|
vlaydimir
Člen
|
# Zasláno: 24 Říj 2021 10:58
readingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigen
regeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodity
scrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticflux
semifinishmachiningspicetradespysalestunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrection
tappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuilding
tuchkasultramaficrockultraviolettesting
|
vlaydimir
Člen
|
# Zasláno: 8 Pro 2021 19:17
kbps672.6CHAPBettAbstCorsGoleLand
RomaMichSOCORondAlexLoveTescAldo
loveThreSideWeseLawrBonuArnaWill
ExceBonnApplGarnNariNaivSoonReal
SummGoldPaniHarrXVIIOralNatuOrea
PureSHARSwamButtVisiLuxuOppoJoli