Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -

forum.posilovani.net / Výživa / rýsování postavy
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Milanko

Člen
# Zasláno: 21 Srp 2014 16:54

čau, je mi 17 let měřím 170 cm a važím 65kg. Snažím se o vyrýsování postavy-zbavení se tuku. Asi rok chodim do posilovny,běhám a stále nevidim změny. Prosím vás o váš e-mail zašlu vám fotky moji postavy at to vidite.
Diky
balbi

Člen
# Zasláno: 21 Srp 2014 18:22

Ahoj, tak to mi teda pošli fotku (můj email: balbij@centrum.cz ) protože bych rád viděl, kolik toho tuku můžeš mít při 65kg
balbi

Člen
# Zasláno: 21 Srp 2014 20:08

Tak jsem fotky viděl, sice tuku tam trochu je, jenže když shodíš ten tuk, tak budeš vážit kolem 57kg a co to je? budeš vypadat jak kost a kůže a to.
Těch svalů tam zatím tolik není, prvně trochu přiber, jez kvalitně, snaž se, aby to nešlo tolik do tuků (ale pravděpodobně ještě nějaký nabereš) a až budeš mít váhu kolem 75-80kg, tak pak by jsi dal lehčí dietu a osekal by jsi ten tuk, který by tam byl, ale ted nemá cenu hubnout, toho tuku tam tolik není, ono když nabereš svaly, tak to bude vypadat dobře i s tím trochem tuku. věř mi, prvně cvič, pořádně jez ale kvalitně (převážně komplexní sacharidy) a za půl roku-za rok uvidíš, jak to bude vypadat a co se s tím dá dělat, teď fakt hubnout nemá cenu.
Milanko

Člen
# Zasláno: 21 Srp 2014 20:21

Chápu a je vhodne ze si hodinu pred treninkem a ihned po treninku dam BCAA 3 kapsle? Nebo bys doporučil něco inyho?
balbi

Člen
# Zasláno: 21 Srp 2014 20:23

Ted je to zbytečné a už vůbec v tak malém dávkování, je potřeba dávat nejmíň 5g, ale nech si to pak na dietu, ted na objem to není nutné.

Doporučil bych protein a nebo gainer (ale nějakej, kde není moc rychlých cukrů). A dával to po tréninku.
Milanko

Člen
# Zasláno: 21 Srp 2014 20:43

Kdyžtak jsem můžu napsat stravu a skladbu treninku at se mame od čeho odrazit.
Jinak gainer jsem bral asi 2 mesice ale vysledky na mě žádné znát nejsou.
balbi

Člen
# Zasláno: 22 Srp 2014 08:09

Tak to bude chyba v celkovém postupu, napiš jsem jídelníček (nejlépe i gramáže) a trénink, kouknu na to.
Milanko

Člen
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:18

STRAVA
snidaně: ovesné vločky 100g, med,mléko,skořice,banán
svačina1: jogurt 250g (hollandia), piškoty 50g, ovoce
oběd: kuřecí prsa 200g, rýže 100g v (počítám to v v syrovém stavu), zelenina
svačina2: cottage 150g, chléb 50g, zelenina
večeře: treska 200g, brambory 300g, zelenina
večeře2 (pokud jsem dyl vzhuru zhruba 2 x to tydne): pul vaničky tvarohu
Tohle je strava jen orientacni.
Jinak co jim dal behem dne:
snidaně: cornflakes,celozrnné lupinky,vejce,puding,mléčná rýže,palačinky,krupicová kaše...
svačina1: puding,mléčná rýže,šunka, sýr do 30%, tvaroh...
oběd: maso-kuřecí,králičí,rybí,vepřové,hovězí, lušteniny-čočka,fazole,hrach, prilohy:těstoviny,rýže,brambory, někdy si dopřeji taky: mléčná rýže, buchtičky+puding, nudlový nákyp s tvarohem, krupicová kaše
svačina2: sýr do 30%, šunka,vejce,tvaroh,tuňák ve vlastní šťávě...
večeře:to same co obed
Během dne vypiju asi 4l čisté vody.
a co se tyce ovoce a zeleniny: jablka,banány,okurky,papriky,rajčata
a tuku: ořechy,oleje.....

TRENIK
rano na lacno: běh 45 min nebo shyby 3 serie po 5 opakovaních + svisy 3x10
cvicim vzdy mezi obedem a svacinou- 2 hodiny po obědě
jeden den cvičim: biceps,prsa,záda- zvedání 10 kilové činky 3 serie po 10 opakováních, kliky 3 serie po 20, na záda jedu shyby 3 serie po 5 opakováních
další den posiluju stehna,břicho,lýtka: dřepy 3x20, sed leh 3x20 nebo svisy na hrazdě 3x10, výpony 3x20, dřepy s výskokem 3x20
A takhle to střídám jeden den jedu hlavne ruce a druhej den nohy.
balbi

Člen
# Zasláno: 22 Srp 2014 18:15

Ten jídelníček nevypadá zle, jen když tedy váha stojí, tak prostě přidej na porích, místo 100g vloček dej 150g, místo 300g brambor dej 400g a tak. Zkus to tak 14 dní držet a pak se zvaž a uvidíš, zda se váha pohne.

Ten trénink začínej vždy prvně velkýma partiema a pak až ty malé.
Takže, prsa, záda, a až pak biceps nakonec.
Stehna, lýtka a pak břicho.

A přidej tam ramena a triceps.
Milanko

Člen
# Zasláno: 22 Srp 2014 18:22

co se týká te stravy denně asi do sebe nahazím: cca 100g bílkovin, 300g sachru, 50g tuku.
Zajímá mě jestli je to správný poměr živin protože někde vidím že by posilující jedinec měl do sebe nasoukat 2-3gbílkovin na kilo někde vidím že 1-2g na kilo, že okolo 2 to už tělo nestráví a vznikají v těle toxicke latky...
A s těma sacharidama a tukama to je stejny-všude je napsany něco jinyho.
Diky za odpověď
balbi

Člen
# Zasláno: 22 Srp 2014 19:16

Ty bílkoviny drž max na 2g na 1kg TH, to bohatě stačí, ale ty sacharidy zkus přidat, dej tak 400g sacharidů a uvidíš, zda už to bude stačit a váha se pohne.
Tuky drž kolem 60g.
Milanko

Člen
# Zasláno: 22 Srp 2014 20:09

Vadí když jím třeba palačinky, pudingy, mléčny rýže, piškoty?
Nebo to jsou špatné zdroje sachru?
balbi

Člen
# Zasláno: 22 Srp 2014 20:14

Při objemu jednou za čas nevadí, pokud člověk je v dietě, nic takového by tam být nemělo.
Vše to obsahuje rychlé cukry, ty je potřeba držet co nejmíň.
Sacharidy ber z rýže, těstoviny, brambory, luštěniny....
Milanko

Člen
# Zasláno: 22 Srp 2014 20:31

Potřeboval bych ještě radu ohledně jogurtu. Většinou si kupuju selský jogurt hollandia bílý ten ale obsahuje poměrně dost tuku. Které jogurty bys mi doporučil?
balbi

Člen
# Zasláno: 23 Srp 2014 19:21

Ten je výborný. Jogurt bez tuku není jogurt, lepší je vždy tam nějaký mít, v jogurtech to vůbec neřeš.
Milanko

Člen
# Zasláno: 23 Srp 2014 19:49

Většinou si dávám jogurt na svačinu (250g). Do jogurtu přidám ovoce-vetšinou jahody ale sem tam i boruvky,maliny, +piškoty+1 čtvereček hořké čokolády. Je to vhodná varianta?
balbi

Člen
# Zasláno: 23 Srp 2014 20:33

Jak už jsem řekl hodněkrát, záleží, co člověk chce.
Když chceš nabrat, tak je to v pořádku, klidně si takové jídla dávej, nevadí to.
Pokud chceš hubnout, tak by tam takové věci neměly být vůbec, ani dá se říct ovoce když dietíš, opravdu v omezené míře.
Ovoce, čokoláda, piškoty - to vše obsahuje rychlé cukry, ty by v dietě neměly být téměř vůbec.
Milanko

Člen
# Zasláno: 24 Srp 2014 09:16

Ok.
Ještě mám takový problém co se týká stravy. Chodím do školní jídelny, kde se vaří dobře ale ne příliš zdravě. Potřeboval bych radu co je vhodnější si vybrat. Dám se několik variant:
1.vepřová pečeně,špenát,brambory x špagety se žampiony a slaninou x zeleninový talíř+salát z masa krabů
2.hovězí vařené zadní+rajská+houskové knedlíky x kapustové karbenátky+brambory
3.kuřecí plátek se šunkou a se sýrem, bramborová kaše, kompot, x zape
čený květák s uzeným masem,, vařené brambory, okurek x zeleninový talíř paela z kuřecího masa, 1x pečivo
4.vepřová plec na kmíně rýže,červená řepa x smažené vdolky
5.hejk na česneku, vařené brambory s cibulkou, zeleninový salát x zape
čené těstoviny s uzeným masem, okurek
6. hovězí přirodní plátek, zeleninová rýže, kompot x houbový kuba, chléb, zelný salt x zeleninový talíř ,salát z kyselých ryb, 2x pečivo
7.moravský vrabec, kyselé zelí, bramborové knedlíky x nudle s mákem, kompot
8.hovězí maso vařené zadní, koprová omáčka, vařené brambory x dukátové buchtičky s krémem x zeleninový talíř, těstovinový salát se zeleninou a kuřecím masem, 1x pečivo
9.pečené kuřecí stehno za zázvoru, rýže, zeleninový salát x žemlovka s tvarohem a jablky
10. smažený karbenátek, bramborová kaše, okurek x brynzové halušky, zelný salát
11.hrachová kaše, šunková klobása, chléb, okurek x krůtí plátek přírodní, bramborová kaše, kompot x zeleninový talíř, vlašský salát, 2x pečivo
12. špagety s vepřovám masem x nudlový nákyp s tvatohem x
13. záhorácky závitek x rýžová kaše se skořicí
Díky za rady
balbi

Člen
# Zasláno: 24 Srp 2014 14:11

1.vepřová pečeně,špenát,brambory x zeleninový talíř+salát z masa krabů
2.kapustové karbenátky+brambory
3.kuřecí plátek se šunkou a se sýrem, bramborová kaše, kompot, 4.vepřová plec na kmíně rýže,červená řepa
5.hejk na česneku, vařené brambory s cibulkou, zeleninový salát
6. hovězí přirodní plátek, zeleninová rýže, kompot x
7.moravský vrabec, kyselé zelí, bramborové knedlíky
8.zeleninový talíř, těstovinový salát se zeleninou a kuřecím masem, 1x pečivo
9.pečené kuřecí stehno za zázvoru, rýže, zeleninový salát
10. brynzové halušky, zelný salát
11.krůtí plátek přírodní, bramborová kaše, kompot
12. špagety s vepřovám masem
13. záhorácky závitek

Snažil jsem se vybrat vždy to nejměnší zlo. Samozřejmě některé nejsou ani tak ideální, ale v rámci možností to jde, je to přece jen jedno jídlo dne, tak se podle toho dá upravit zbytek jídle v dne, aby to sedělo.
Milanko

Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 13:54

A nevadí když po tréninku konzumuju med? (1lžíce)
balbi

Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 18:54

A na co by jsi prosímtě konzumoval med po tréninku?
Milanko

Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 19:10

na doplnění energie. Co jsem slyšel tak obsahuje hodně cukru.
balbi

Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 19:19

Ano, obsahuje hodně cukru, ale ty nejsou po tréninku vůbec potřeba.
Jestli máš protein, tak dávej jen ten, pokud nemáš, nedávej nic a za hodinku se normálně najez, na nějaké doplnování energie medem po tréninku se vykašli.
Milanko

Člen
# Zasláno: 26 Srp 2014 17:03

Dobře
a jaké pečivo je při posilování nejlepší?
balbi

Člen
# Zasláno: 26 Srp 2014 17:41

Pokud nějaké chceš, tak nejlépe celozrnné.
Milanko

Člen
# Zasláno: 26 Srp 2014 19:28

může být třeba selský rohlík?
balbi

Člen
# Zasláno: 26 Srp 2014 19:45

Pokud je to všude stejné, tak je to klasické bílé pšeničné pečivo s přídavkem sójové drti a různých semínek. V objemu proč ne.
Milanko

Člen
# Zasláno: 27 Srp 2014 17:34

a říkals že BCAA je pro mně nevhodné?
Můžu se zeptat proč?
Díky za odpověd
balbi

Člen
# Zasláno: 27 Srp 2014 19:28

Neříkal jsem nevhodná, ale momentálně zbytečná.
BCAA se hodí v dietě (ale dávkování minimálně kolem 5-10g (proto je lepší kupovat sypké a ne tablety) ).
Ty potřebuješ prvně nabrat pár kilo a pak teprve shazovat nějaký tuk, který tam bude, ale teď dietit nemá cenu (tudíž ani užívat BCAA).
Milanko

Člen
# Zasláno: 27 Srp 2014 21:48

BCAA je spíš na ochranu svalů než na nárůst svalů že?
. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď
Tučné  Kurzíva  Podtržené  Odkaz na obrázek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?

:) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Další smajlíci Zakázat smajlíky
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:

Právě online: Hosté - 1
Členové - 0
Nejvíce uživatelů online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Hosté - 409 / Členové - 0