gymrat
Èlen
|
# Zasláno: 26 Bøe 2014 16:44
K odpovedi na tuto otazku mi chybi informace ohledne stylu tveho treninku (silovka, kardio apod.) a tvuj cil..nabrat aktivni hmotu? Obvykle se glukopur tzn hroznovy cukr bere az po treninku na rychle doplneni cukru, aby se snizil katabolismus (odbouravani svaloviny)..taky zalezi v jake koncetraci to chces pit?
Pokud mas vyvazeny jidelnicek a nedelas sport na zavodni urovni, tak umele vitaminy a mineraly nemusi byt potreba..navic synteticke vitaminy se prirodnim vyuzitelnosti pro organismus nevyrovnaji.. jez hodne zeleniny, ovoce, masa, orechu atd a umelotiny pridavat nemusis..
pokud mas nejake zdrav. problemy napr. ekzemy, slabost, nespavost nebo cokoliv a jsi ochotna se podelit, tak by to mohlo byt i zpusobene nedostatkem nejake latky, ale jinak jsou to podle me vyhozene penize
Popr. pokud znas svou krevni skupinu, tak ti k ni muzu napsat vhodne potraviny popr. suplementy ;)
|
Avones
Èlen
|
# Zasláno: 26 Bøe 2014 23:38
Momentalne som bez kardio. Kedysi som plavala raz za tyzden 3 km prsia, ale po radach od znamych som ho nacas vynechala, kym aspon trosku nenaberiem. Trenink davam silovy 5x za tyzden. Vzdy jednu svalovu partiu plus brucho 2xtyzdenne a teraz som este zapojila hyzde 1 krat naviac (okrem dna treningu noh) Svaly tam uz su urcite, len si myslim, ze tuk ziadny. Chystam sa na zmeranie, uz som hovorila s doktorkou.
Moj zdravotny problem je, ze som 15 rokov trpela poruchami prijmu potravy (bulimia s anorektickym chovanim). Podla vysledkov celkoveho vysetrenia som nastastie po tolkych rokoch sebedestrukcie (drogy-pervitin-2roky, alkohol, poruchy prijmu potravy, fajcenie) "zdrava". Urcite moja zivotosprava na mne zanechala stopy, len nie su viditelne a bezne vysetrenia su negativne. Tolko k mojim zdravotnym problemom... Mam 31 rokov.
Co sa tyka stravy. Moj zaludok samozrejme neznesie vsetko. Najma maso... Takze hovadzie a bravcove nejem vobec. Mam to obmadzene na krutu a ryby. Jem vela zeleniny, rano, ovsene vlocky s orechami, lnenym semienkom, rozinkami, kukuricnym sirupom, kokosom a skoricou, Zalievam ich vodou. Snazim sa zaradit lusteniny. Z priloh jem hlavne pohanku, ryzu, bulgur... Momentalne pijem kazdy den Fresh z cervenej repy a mrkve. Pecivo nejem vobec, mam to nahradene Racio chlebicky, knackebrot a pod. Mam pocit, ze telo travi horsie sacharidy. Cukr si davam max. trtinovy aj to len do kavy so sojovym, alebo pohankovym mliekom. Olej pouzivam vacsinou olivovy. Teraz idem zaradit este dynovy a repkovy plus kokosovy.
Vediem si jedalnicek na www.kaloricketabulky.cz
Zvysila som si prijem kj o 1000 (momentalne zvysujem o 1500 az 2000), ako mam bazalny metabolizmus, pretoze maju nastavenie iba na chudnutie. Snazim sa mat po zohladneni aktivit DDD cez 100%. Sacharidy zostavaju skor okolo 100.
Vacsinou: Bielkoviny: 110 az 120%
Sacharidy 95 az 105%
Tuky: 100 az 110%
Vlaknina nad 150% (jem vela zeleniny)
Pred spanim som si zacalala davat 100% casein s mliekom od Weidera plus cottage. Uz mi bolo zdelene Vasim administratorom Starostom, ze som si vybrala zly protein...
Moja krvna skupina je asi B, ale ruku do ohna za to nedam... Mozem Ta ohladne krvnej skupiny a potravin este kontaktovat, prosim?
Teraz by ma zaujimalo, ci ma ten moj jedalnicek aspon hlavu a patu... Dost sa v tom stracam... Diky za odpoved a hlavne trpezlivost... ![](http://forum.posilovani.net/img/smilies/grin.gif)
|
gymrat
Èlen
|
# Zasláno: 28 Bøe 2014 13:43
Klidne mi pis i do soukromych zprav ;) tenhle nastrel potravin zni dobre, jinak becko je dobra skupina..ma s malocim problem a z masa jsou pro ni nejvhodnejsi kruti, kureci, ryby.. hovez a veprove zle travi ze sve podstaty. po takovem zahulu minulosti je nejlepsi ve strave poslouchat telo, pokud spis v noci kvalitne a vaha stoji nebo se hybe kyzenym smerem, tak to funguje muzes zkusit zaradit i nejake lusteniny, pokud ti nedelaji zle nebo k nim nemas vyhrady. Taky po PPP mi delaji nejlip rychle cukry (ovoce) a s polysacharidy (brambory, testoviny) mam i po ctyrech letech stale obcas problem ;) radsi se naper ovocem ci susenymi plody (svestky, merunky, datle, fiky atd) nez glukopurem.
|