Posilovani.net  
 Posilovani.net - Dom - Odpovdt - Statistika - Registrace - Hledat -

forum.posilovani.net / Výľiva / Rada ohledne objemoveho jidelnicku
. 1 . 2 . >>
Autor Zprva
Bajcek

len
# Zaslno: 24 no 2014 21:55

Zdravim, chtel bych poradit s predelanim jidelnicku...
vek 23,vaha 74kg, vyska 178cm
ted jsem jel 2 mesice sacharidove vlny vzdy 3 dny a pak znova 3 dny a furt dokola... posiluju 5x tydne a 2 dny odpocinek
za 2 mesice jsem shodil 10kg a narostly svaly, takze jsem nadmiru spokojen, i kdyz nevim jestli bylo vse dobre reseno ohledne jidelnicku, nicmene fungovalo to na me.
Jidelnicek sacharidovych vln:

1. den - 50g sacharidu
1. jidlo 7:00 - 20g protein b-20g, s-1,6g
2.jidlo 10:00 - 100g kurete b-24g,s-0g
3. jidlo 13:00 - tunak+1/2ryze b-42g, s-40g
4.jidlo 16:00 - cottage b-22g,s-6g
v 17:30 si dam c4 a BCAA(5g) od cellucoru
18:00 posilovani s vlastni vahou + 15min beh
19:00 BCAA(5g)
5.jidlo 19:30 - 100g kurecich prs b-24g,s-0g
6.jidlo 22:00 - 20g protein b-20g,s-1,6g
bilkovin 152g a 49g sacharidu

2. den - 100g sacharidu
1. jidlo 7:00 - 20g protein b-20g, s-1,6g
2.jidlo 10:00 - 100g kurete+1/2ryze b-27g,s-40g
3. jidlo 13:00 - tunak+1/2ryze b-42g, s-40g
4.jidlo 16:00 - cottage +psenicny/ryzovy oplatky b-22g,s-24g
5.jidlo 19:30 - 100g kurecich prs b-24g,s-0g
6.jidlo 22:00 - 20g protein b-20g,s-1,6g
bilkovin 155g a 107g sacharidu

3. den - 300g sacharidu
1. jidlo 7:00 - 20g protein+ ps./ryz. oplatky b-20g, s-26g
2.jidlo 10:00 - 100g kurete+1ryze b-30g,s-80g
3. jidlo 13:00 - tunak+1ryze b-46g, s-80g
4.jidlo 16:00 - 1/2tvarohu+psen./ryz. oplatky b-15g,s-28g
5.jidlo 19:30 - 100g kurecich prs+1ryze b-30g,s-80g
6.jidlo 22:00 - 10g proteinu b-10g,s-1g
bilkovin 151g a 295g sacharidu

obcas tam prdnu vecir trocha orechu... a samozrejme zeleninu jim skoro ke kazdemu masu jako je listovy salat, papriky nejvic... okurky sem tam a kukurici od bonduelu, oliv. olej dycky tak lzicku ke kazdemu masu
samozrejme uzivam kloubni vyzivu a ted jsem si objednal jeste vitaminy od reflexu NEXGEN PRO
protein jsem drive uzival od cellucoru a ted od reflexu, ale cellucor na me vice zapusobil, takze si ted objednam zas ten... ale hodnoty v jidelnicku mam pro reflex.
C4 jedu mesic a pak mesic vynecham a misto C4 jsem mel Grenade Black Ops
Ted chci zacit objem cili ustalit sacharidy na 300g a uvidim co se bude dit, bud pak zvysim ci snizim.
bilkoviny bych mel asi drzet stale na 2g/kg tudis 150g tuky cirka 0,5 -1g/kg
gainer bych rad delal doma a nekupoval, asi z vlocek + protein nevim esi to je dobra varianta... jen tipuju...

Objemovy jidelnicek:
1. jidlo 7:00 - 10g protein + vlocky 50g + mleko 400ml b-30g, s-66g
2.jidlo 10:00 - 100g kurete + 100g bezvaj. testovin b-34g,s-73g
3. jidlo 13:00 -1/2 tunak+1/2ryze b-23g, s-40
4.jidlo 16:00 - 10g protein + vlocky 50g + voda b-27g, s-46g
v 17:00 si dam c4 a BCAA(5g) od cellucoru
17:30 posilovani Beast Body(zkusim uvidim)
18:30 BCAA(5g)
5.jidlo 18:45 - 10g protein + vlocky 50g + voda b-27g, s-46g
6.jidlo 21:30 - (1/2tvarohu s medem nebo cottage)+psenicny oplatky b-15g,s-33g
bilkovin 156g a 303g sacharidu

+ teda zelenina k masu a oliv. olej
maso jsem uvadel tedka kure, ale budu to stridat a upravovat gramaze aby to pasovalo do jidelnicku
a tunaka asi denne jist nebudu... tam dam alternativy
kloubni vyziva + vitaminy 3x denne podle doporuceni od vyrobce
Dekuji za kritiku a pripadne rady.
Legi

Modertor
# Zaslno: 25 no 2014 07:16 - Zmnil/a: Legi

Ahoj, nebudu kritizovat, jen Ti řeknu svůj skromný názor. Pokuď jsi si neměřil obsah tuků v těle nějakou vědečtějąí metodou, rozdíl v hmotnosti můľe mít více důvodů, neľ jen úbytek tuků. S největąí pravděpodobností jde o ubýtek tuků, vody a bohuľel i svalové hmoty. Tomu při dlouhodobé negativní energetické bilanci prostě dochází a příjem BCAA to rozhodně nezachrání. To jsou jen reklamní kecy. Popisujeą, ľe Ti narostly svaly. To prostě z biologického hlediska není moľné...jen se Ti vyrýsovaly a jsou více viditelné. Po najetí na objemový jídelníček budeą primárně nabírat tuky, protoľe tělo je inteligentní homeopatický systém a to co ztratí extrémním nedostatkem, to chce zase co nejrychleji zpátky. Je to dané geneticky....střídání doby hojnosti a odříkání....zima, léto. Celkové se mi zdá, ľe máą i v objemovém jídelníčku málo ľivin (nezdá, je to tak). Tělo to nějaký čas vydrľí....ale potom přichází přetrénování, kolaps, nemoc, nebo dokonce i závaľnejąí metabolické poruchy. Naąe holky Ti o tom moľná řeknou víc.

Jeątě poznámečka...ten jídelníček + suplementace.....studuj a ptej se. Ráno např. je potřeba dodat tělu urychleně lehce stravitelné ľiviny. Nic proti mléku, ale mléko není rozhodně ten případ. Ideální je 40g MRP výľivy, nebo si do vody s dľusem namíchat protein+gainer atd., nicméně celý to zavisí i na tom kdy trénujeą atd.

48let @ 195cm @ 135kg
Bajcek

len
# Zaslno: 25 no 2014 07:59

Diky za reakci.. prave "studuj" jsem delal, co jsem se dozvedel bylo ze kdyz drzis bilkoviny na 2g/kg tak ti svaly neopadnou, s BCAA je to jeste lepsi
dale jsem se dozvedel v clancich ze pri objemu neni dobre drzet bilkoviny treba na 2.5g/kg ale zase na 2g cca...
koukal jsem se na objemove jidelnicky a mleko rano normalne bylo... nikdo proti tomu nic nenamital v kometarich...
Tetsuo pred 2ma lety psal ze ma jidelnicek 200g bilkovin a 200-300g sacharidu vazil 106kg a psal ze pomalu hubne a pomalu nabira svaly
proto jsem zkusil udelat jidelnicek podobne akoad vice sacharidu...
zkousel jsem i "ptej se", ale vetsina lidi odpovi, ze to si musim vyzkouset, tak jsem zkousel.) a nejak to dopadlo...
ci odpovedeli ze to je dobre...
tak se te zeptam teda
co bys mi teda ted doporucil abych delal v tom objemu?.)
a jak poupravit jidelnicek teda?
Kriss

len
# Zaslno: 25 no 2014 09:45

Ahojky .. reaguji na Legiho naąe holky ti moľná řeknou více..

Já sama jsem dodrľovala jídelníček, ve kterém jsem na určitých ľivinách strádala. Prvotní boom byl fantastický tak sem si jásala, ale po pár měsících mi úsměv rychle spadl ... Na váze jsem ąla o nějakých 8 kg dolů není to pěkné ? Můľu říct ľe bylo .. ale to bylo je tam velmi podstatné .. . Ve chvíli kdy se tělo troąku vzpamatovalo začalo chaoticky ukládat na horąí časy. Výsledek .. dřeą se jak mezek máą pocit ľe jídlo drľíą tak jak máą zuby nehty se toho nechceą vzdát a tělo se brání a nikam dál Tě nepustí .. Teď sem ve fázi kdy nejdu ani tam ani tam ... Cvičím poctivě hlídám stravu a dál studuji a upravuji chyby které jsem dělala a hledám ty, které dělám do dnes .. Věř, ľe je třeba studovat od úplných začátků i kdyľ uľ za sebou máme dost odcvičeno .. Ono je to vąe začarovaný kruh a pokud uděláą chybu v základu budeą se plácat dokolečka dokola. Tak tohle je moje zkuąenost

Jinak zdravím KIKA

Never back down ...
Wake up . work out and Be Happy
Bajcek

len
# Zaslno: 25 no 2014 10:08

Tady na forku jsem cetl ze ztratit 1-1,5kg za tyden je normalni prirozena vec... coz je muj pripad... naopak 5kg napriklad je spatne pac se vse vrati zpet, tak ted nevim kde cerpat, kdyz jsem zjistil ze to co jsem dodrzoval je i tak spatne:D
Kriss

len
# Zaslno: 25 no 2014 10:11

A kdo to sem napsal ? Tak 1,5-2kg za měsic je to pravé ořechové myslím sama za sebe .. a asi bych se za to i bila

Never back down ...
Bajcek

len
# Zaslno: 25 no 2014 11:04

nenasel jsem to tedkym primo... nevim kde to presne bylo
ale tady to tak chapu z komentaru... mozna chapu spatne:D

URL

jinak o sacharidovych vlnach jsem si precetl dost clanku a nevim co presne bylo v tom mem spatne
liliana

len
# Zaslno: 25 no 2014 11:17

mě 4kg za měsíc přijdou ok..

*** KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOBY, KDO NECHCE, HLEDÁ DŮVODY ***
Kriss

len
# Zaslno: 25 no 2014 11:31

Kaľdý má svůj názor ... mohou soudit i jiní ale při 4 kilech za měsíc shazovaní no nevím nevím .. mám na to odliąný pohled

Never back down ...
Bajcek

len
# Zaslno: 25 no 2014 11:38

ty sacharidovy vlny jsou dost efektivni a myslim si ze vetsina lidi hubne vice nez 1-2kg za mesic
no kazdopadne to uz mam stejne za sebou a to nezmenim... ted potrebuju poradit s tim objemem, abych predesel chybam
Kriss

len
# Zaslno: 25 no 2014 12:09

Teď kdyľ půjdeą do objemu po sacharidových vlnách jako první bude přibíraní a myslím ľe zejména tuku. Určitě Ti kluci poradí. Ale já bych začala výpočtem kolik čeho máą do sebe za den dostat. Potom bych se odpíchla od nekvalitních surovin a nahradila je těmi vhodnějąími. Určitě bych se poohlédla i tak abych nezatěľovala zaľívací systém. Dále dobrá suplementace. Určitě záleľí i kdy trénujeą nahoře sem si vąimla ľe navečer. Teď kdy chodíą spát viď? Určitě bych si na véču nedala tvaroh je to jak beton do ľaludku. Lehčí večeře pak protein a budeą spinkat jak miminko je toho váľně spousta na co musíą brát ohled ..

Never back down ...
Bajcek

len
# Zaslno: 25 no 2014 12:45

Takze co za jidelnicek bys doporucila po tech vlnach?
Vypocital jsem si kolik spotrebuju kJ za den a vyslo mi 7600 a k nabrani svalove hmoty jsem cetl ze pricist 2000
objemovy jidelnicek nahore mi vychazi kolem 8200kJ
2g/kg bilkovin 4g/kg sacharidu a 0,5-1g/kg tuku
proto 150g bilkovin,300g sacharidu,35-75g tuku
timto jsem si myslel ze zacnu a uvidim co se bude dit...
psal jsem to na zacatku...
je to ten vypocet co mas namysli?
nekvalitnich surovin jsem se snazil stranit, ale klidne mi rekni co v tom jidelnicku myslis jako nekvalitni, abych vedel pro priste
a spat chodim ve 22:30-23:00
jo ten tvaroh jsem si taky rikal ze na noc neni dobry... spis ten cottage
Kriss

len
# Zaslno: 25 no 2014 13:09

Tak úplně out mi příjde kuřecí kuřecí a zase kuřecí .. ¨
Co třeba hovězí steak ? Nebo pěkně duąené hovězí ve vlastní ą»ávě s ryľí je to velmi dobré kmín česnek nacpeą to do tlakového hrnce a máą upe dobrotu.

Nějaké ryby? Tuňák je opravdu málo .. občas losos či jiná ryba ? přílohy jen rýľe či těstoviny ... stereotyp ... aspoň pro mě .. Lze dobře pouľít i tortily pečené brambory batáty .. udělat si domácí ąpenátové noky to jsou teprve mňamky .. Jídelníček by měl být pestrý .. Dá se kouzlit ... chce to jen troąku času a chuti

Třeba u snídaně .. jen vločky mléko protein .. jdou udělat velmi dobré kaąe z vloček s tvarohem kouskem ovoce třeba stevie na chu» oříąky juj je toho kopec ..
·uplně mi tady jeątě chybí vajíčka .. taková fajn omeletka vaječná s krutí ąunkou brokolicí či ąpenátem kouskem ľitného chleba taky není ąpatná volba ... co říkáą ?

Never back down ...
Kriss

len
# Zaslno: 25 no 2014 13:29

Ukazka :

Název: tortilla wraps
Energie: 845,06 kJ
Kalorie: 201,97 kcal
Jednotka: 1x kus (62 g)
Bílkoviny: 5,58 g
Sacharidy: 33,48 g
Z toho cukry: 0,620 g
Tuky: 4,34 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Transmastné kyseliny: -
Cholesterol: -
Vláknina: 1,86 g
Sodík: -
Vápník: 0 mg
GI: -

Never back down ...
Bajcek

len
# Zaslno: 25 no 2014 13:42

jasny ja tam psal ze kure je jen jako priklad... mel jsem tam napsat raci maso jako obecne...
ja ten jidelnicek bral jako takovou strukturu... od ktery se to bude vyvijet... udelam si pak treba dopredu na tyden jidelnicek a kazdy den neco jineho
spis jsem potreboval vedet, jestli hodnoty jsou na ty casy dobre
a jestli kdyz udelam gainer z vlocek proteinu a vody ci mleka bude ok..

nadruhou stranu jsem cetl ze nejvetsi kouzlo tkvi v jednoduchosti jidelnicku a stereotypu:D ze nejlepsi vysledky maji lidi co si moc nevymejsli:D
jeste ukazu jak jsem vypadal a jak vypadam ted

URL
Karolina

len
# Zaslno: 25 no 2014 16:57

Kriss paráda Ahoj, pokusím se k tomu taky něco říct..v 1. jíídle bych radąi přidala na proteinu a ubrala na mléku, nebo dala protein půl hoďky před snídaní..ráno potřebujeą rychle tělu dodat ľiviny..klidně bych tam dal dopoledne i nějaké ovoce..2. jídlo bych prohodila se třetím, tuňáka bych dala na svačinu..4. jídlo místo toho tvarohu bych dala radąi kefír nebo jogurt, nebo protein..jak psala Kika je dost těľký..po cvičení bych dala jeątě normální jídlo(maso +příloha), třeba jen menąí porci, ale dala, po tom proteinu,místo toho tvarohu na noc, jídlo po tréninku je nejdůleľitějąí jídlo dne, nebo na noc uľ jen větąí proteinový koktejl..a úplně mi tam chybí zdravé tuky, avokádo, ořechy, ryby, semínka, zdravé oleje..tuk bych drľela na 1g/kg, jsou v objemu taky dost důleľité..

I don´t work hard because I hate my body, I work out because I love it
Legi

Modertor
# Zaslno: 25 no 2014 17:08

Holky naąe super...

48let @ 195cm @ 135kg
Bajcek

len
# Zaslno: 25 no 2014 17:33

tuky jsem psal nahore ze davam ke kazdemu masu oliv. olej a orechy si davam na noc, ne kazdy den ale kazdy 2., zkusim zaradit i to avokado, zatim jsem se mu vyhybal, protoze mi nejede:D

diky za reakce urcite budou uzitecne
Legi

Modertor
# Zaslno: 25 no 2014 17:50

Nedávej pořád jen oliv. olej, není to dobré. Zařaď hlavně řepkový, ořechový...

48let @ 195cm @ 135kg
Karolina

len
# Zaslno: 25 no 2014 18:38

Díky,LegiMůľu také doporučit dýňový a lněný, jsou moc dobré

I don´t work hard because I hate my body, I work out because I love it
Bajcek

len
# Zaslno: 25 no 2014 18:45

aha me kazdy rikal ze pouziva oliv. ze je nejlepsi
zakoupim tedy nake nove a vyzkousim
Kriss

len
# Zaslno: 26 no 2014 09:08

Ahojky teď přemýąlím jak ti zpestřit to avokádo? Já sem ho třeba zkouąela udělat jako pomazánku na ľitný chlebík a je velmi dobrá

Posílám Tip.

Dělala jsem ji z tvarohu a avokáda + sem přidala vajíčko na tvrdo cibulku česnek bílý pepř a ąpetičku soli vąe sem uąlehala .. Bylo to dobré tak zkus třeba tomu příjdeą na chu» v téhle formě

Never back down ...
gymrat

len
# Zaslno: 26 no 2014 10:04

musim taky reagovat.. nikde jsem nezastihla, jak dlouho mas po sachvlnach.. taktez nechapu postup vlny a pote objem.. ale tak proc ne :D

prosim povaz, paklize jsi dovlnil a vrhnes se na objem.. lidove receno.. priberes jako svina.. dej telo apson 6 tydnu pauzu na S, B, T v norme, abys pokryl bazal a energeticky vydej.. telo si 4-6 tydnu zvyka na urcity stravovaci rezim..

zvykni si chodit na inBody (svaly, tuk, vody, hustota kosti atd.).. abys vedel jestli se ubiras dobrym smerem a skutecne budujes svaly

za dalsi na vlnach v idealnim pripade shazovat 1kg tydne.. pokud je to vic, tak jde na 100% i sval do pryc.. dat dolu 4-7kg za mesic je uplne ok, pokud jde clovek z nadvahy a jojo vubec nemusi byt, pokud dotycny neni na palicu a nezacne ve velkem prasit

dal pokud chces hodne hrotit stravu, tak mi napis, jakou mas krevni skupinu.. poradim ohledne stravy i suplementace ;) prosim dietologie podle krevnich skupin neni nesmysl, dle vyzkumu dodrzovani stravy dle krevnich skupin zracuje dobu rekonvalescence po operacich a zranenich o 40% + je vzhodna kvuli dostatku zivin pro mozek
liliana

len
# Zaslno: 26 no 2014 10:15

Můľe se zeptat? Co by neměla jíst Ačka?

gymrat

len
# Zaslno: 26 no 2014 10:20

a jeste pokud pristoupis na ten "normalni" jidelak na 4-6 tydnu, tak bych doporucila kazdy tyden zaradit jednodenni detox.. bud cely den byt na vode a zeleninove stave a bcaa nebo aspon odpoledni, kdy dopoledne jis, jak jsi zvykly a odpo a vecer nic.. sachvlny jsou skrz mnozstvi bilkovin pro organimus dost zahul.. podporuje to vznik plisni a podobnych sracek v organismu.. telo z jidla odvadi toxiny az 4-6 hodinach.. jelikoz jsme vetsinou ted vsichni zvykli na jidlo 5-xkrat denne, tak k odvadeni toxinu prakticky nedochazi.. ono se pak muze stat, ze zacnes za par let trpet na zanety atd. a bud to vyresis zobanim od lekare, cemuz bych se vyhla obloukem nebo veganskou ocistou, coz je pro chlapa jakozto vrcholneho masozravce smrt.. tkz je tohle dobra prevence
ten den detoxu by mel byt v netreninkovy den v idealnim pripade prvni netreninkovy den, po kterem budes dalsi den jist a bud budes mit taky volno nebo trenink az vecer ;)
gymrat

len
# Zaslno: 26 no 2014 10:31

u krevnich skupin je dulezite hlavne 0 a Acko.. jsou evolucne nejstarsi a maji nejvice specifik
pro acko je idealni zdroj bilkovin lusteniny, ryby a krůtí (veprove je vseobecne nevhodne pro vsechny)
sachry brat z brambor a celozrnych zdroju
nejvetsi problem ma acko s poranenim svalu, slach, kloubu
trenink by pro ne mel byt pomalejsi s vic opakovanimi
ze suplementace urcite nechat pichat B12 intramuskularne (oralni vyuziti je jen 2%), acko ma lysinu a B12 nedostatek, neumi si ho brat ze stravy
-papat para orechy (je v nich selen) toho maji nedostatek vsichni, idealne v doprovodu vitaminu C v max. 250mg (kdyz je vic Cecka tak uz telo zacne vylucovat sve zasobicky cecka z tela)
-brat neco s lysinem (prevence atrofie amygdaly - velmi dulezite)
-papat neco na klouby.. u acka se to nejvic vyplati.. skvely je alavis - je to pro kone, ale vsichni si ho nesmirne chvali, davkovani je urcity pocet g na kg vahy.. jediny rozdil mezi lidskou a zvireci vyzivou je, ze pro cloveka se testuje 10 let a pro zvirata 5
-pokud spatne spis a mas caste chute na cokoladu, tak suplementit tryptofan, pokud na neho kyvnes, tak ti napisu davkovani
+ ohledne bezneho jidla pro acko http://www.dietologie.cz/vyziva/smery-ve-vyzive/di eta-podle-krevnich-skupin/krev-skupiny-dieta.html

-je to blby, ze clovek pak ji hodne jednostranne a musi si zvyknout podle toho nakupovat, ale tak pozvolna to resit neni spatne, aspon ochutnas veci, ktere jsi doposud treba nekupovala
liliana

len
# Zaslno: 26 no 2014 10:37

děkuji ;) to vysvětluje mou lásku k luątěninám vařím je tak 4-5x týdně a nedělají mi ľádné problémy

Legi

Modertor
# Zaslno: 26 no 2014 10:44

A vysvětluje to Tvou lásku k čokoládě.......tady bych si jen dovolil poznámku, ľe kdyľ suplementujeą proteiňákem, kde je tryptofan větąinou v nadbytku, daląí dodávání můľe býti kontraproduktivní....

48let @ 195cm @ 135kg
liliana

len
# Zaslno: 26 no 2014 11:10

tak já zatím suplementuju jen čokoládou

gymrat

len
# Zaslno: 26 no 2014 11:12

DDD tryptofanu je 500mg, bezne v jedne odmerce proteinu je cca 250mg.. tkz jeste si lupnout pred spanim neni spatne ;) od doby co ho beru, tak spim jak kote a zda se mi spousta snu, ktere si dokonce pamatuju :D
. 1 . 2 . >>
Vae odpov
Tun  Kurzva  Podtren  Odkaz na obrzek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?

:) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Dal smajlci Zakzat smajlky
» Uivatelsk jmno  » Heslo 
Do diskuse mohou pispvat jen registrovan uivatel. Zadejte sv pihlaovac jmno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:

Prv online: Host - 2
lenov - 0
Nejvce uivatel online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Host - 409 / lenov - 0