Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -

forum.posilovani.net / Výživa / Gainer a protein po treninku
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Jirka73

Člen
# Zasláno: 30 Led 2014 10:48

Ok Legi,
když jsme zmínili ten Reflex, tak se chci zeptat, jestli nemáš nějakou zkušenost a jestli bys případně doporučil tyhle jejich věci:

http://eshop.aktin.cz/iontove-napoje/reflex-the-ed ge-1500g
http://eshop.aktin.cz/anabolizery-a-no-doplnky/ref lex-performance-matrix-no-caffeine-800g

Ten The Edge si pochvaluje kamarád, že když ho používá v průběhu a hned po tréninku, tak mu prý výrazně zlepšuje regeneraci...
A co se týká toho Performance Matrixu, myslíš, že to může fungovat i bez toho kofeinu? Chtěl bych teď na nějakou dobu kofein před tréninkem vysadit.
Případně máš na to jiný typ?
Oboje bych mohl mít za podstatně lepší cenu.

Jinak mě zaujal ještě tenhle vícesložkáč:
http://eshop.aktin.cz/proteiny/smartlabs-quad-core
Bral bys ho?

Dík za rady a už přestanu zase na nějakou dobu otravovat
Legi

Moderátor
# Zasláno: 30 Led 2014 19:18 - Změnil/a: Legi

Jirko, z těch dvou uvedených suplementů bych nedoporučil žádný....
Přesto, že patří firma Reflex k těm nejkvalitnějším, jde cestou...ostatní to nabízejí taky...tak my taky. Je to obrovskej byznys. První suplement je v podstatě předraženej gainer....i když špičkové kvality. Zde není potřeba připlácet za něco, co udělá i obyčejnej gainer. U vrcholových sportovců je to samozřejmě jinak.
Ten druhej suplement je přímo nebezpečnej, pokuď se užívá před tréninkem. Psal jsem o tom už asi stokrát, že užívání BCAA a Kreatinu před výkonem výkon ve svém důsledku snižuje a ohrožuje sportovce na zdraví. To, že to neobsahuje kofein je naopak dobře, protože kofein roztahuje cévy v mozku, nikoli v těle, což je také velmi nebezpečné. Pokuď někdo užívá kofein (Kávu) jako nakopávač před tréninkem a začne ho bolet hlava, je to velmi pravděpodobně důsledek jeho užívání.

Quad core je velmi slušný vícesložkový protein...

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 31 Led 2014 12:05

Díky moc Legi, alespoň ušetřím
Ty tedy nepoužíváš před tréninkem nic na nastartování?
Ještě k těm mým pozdním večeřím, psal jsi, že z bílkovin je vhodný cottage, vejce, tuńák, ale, že stejně nejlepší je vícesložkový protein.
Je tedy možné dát ten vícesložkový protein jako součást večeře společně s nějakými těmi zmíněnými komplexními sachry? A k tomu třeba trochu té zeleniny, oleje a případně třeba nějaké ořechy? Tam asi už budu trochu znehodnocovat využitelnost toho proteinu, ne?

Jo a ještě jsem objevil tenhle protein, není to vícesložkový, ale kombinaci syrovátkového koncentrátu, izolátu a hydra.
Podle toho co čtu, tak je to úplný zázrak
Co ty na to?
http://obchod.ronnie.cz/s-5173-ultra-speed-80-fair -power.html
Dík.
Legi

Moderátor
# Zasláno: 31 Led 2014 12:29

Ty tedy nepoužíváš před tréninkem nic na nastartování?

Cykluju Synefrin....a pořádně se rozcvičím...

Ne, tekutá náhrada stravy tady není pro to, abys to míchal s klasickou večeří. Dej klasickou večeři 3-4 hodiny před ulehnutím a těsně před spaním (do hodiny) dej ten vícesložkový protein. Dělá se to hlavně z toho důvodu, abys večeři strávil a nešel s plným žaludkem spát, což je nekomfortní a ovlivňuje to kvalitu spánku.

Kdybys něco vyráběl a chtěl na tom vydělat peníze, co bys o tom produktu napsal? V ČR je legislativa jednak benevolentní a jednak si z ní nikdo nic nedělá....
Apriori není na kombinaci těchto syrovátkových bílkovin nic špatného, je to typický potréninkový protein. Ale psát ty kydy o tom, že to je to nejlepší, co můžeš pro své svaly udělat, už vyžaduje určitou dávku osobní odvahy, nebo možná drzosti...to si vyber...

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 10:54

Legi, když chci maximálně podpořit regeneraci mezi jednotlivými tréninky (však víš jak to se mnou je), tak čím bys doporučil doplnit ještě potréninkový nápoj?
Ten sám o sobě by měl být asi nejlépe hydro se sacharidy nebo amg gainer, o tom jsme si už v tomhle vláknu psali.Uvažuji i o nějakém
připravovaném gaineru odtud...
Co by bylo vhodné k tomu ještě případně přidat? Četl jsem, že je vhodné přidat k potréninkovému hydru ještě hydrolyzát kolagenu, mct olej, omega3, lecithin, glutamin + ALA + další antioxidanty.
S čím máš nejlepší zkušenost?
Díky.
Legi

Moderátor
# Zasláno: 25 Úno 2014 16:14

No, nejlepší zkušenost mám s tím, co jsi psal. Jestli Ti jde o maximální regeneraci na úkor svalové hmoty, dá se ještě brát Arginin, nebo Citrulin, ale tam hrozí jak říkala správně Bibi opary, tedy pokuď toho hajzla máš v sobě....neznamená to, že to aicky dostaneš. Potom samozřejmě masáže, kryokomora, nebo mladá holka....barvu vlasů nechám na Tobě.

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 26 Úno 2014 14:57

Ten citrulin nebo arginin, ale spíš před tréninkem, ne?
Jinak dá se jako zdroj omega3 mastných kyselin použít případně místo tablet třeba lněný nebo sezamový olej a je v tomhle případě tam potom nutný dávat i ten mct olej? A je výhodný a důležitý tam dávat všechno co jsem psal, dalo by se určit nějaké pořadí podle důležitosti a efektu ?
Já jen, aby případně zbyly nějaké finance na tu mladou holku
Jinak bude muset stačit asi manželka, ale tam ten efekt na regeneraci nějak postrádám
Legi

Moderátor
# Zasláno: 26 Úno 2014 15:04

No ono to pomáhá na regeneraci právě po tréninku, nicméně bere se to jen při závodním sportu, kdy potřebuješ rychle zregenerovat před dalším startem. Je to totiž na úkor svalové hmoty a to asi nechceš.

Těžko říct, co je důležitější...asi ty tuky, kolagen, Glutamin a Lecitin...potom to ostatní...

Mladou holku musíš oslnit intelektem a zkušenostma....financema to bývá nebezpečný...

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 27 Úno 2014 11:12

A z těch tuků je tam potřeba mít oboje?Jak mct, tak omega3?
A Legi, jaký kolagen koupit nejlépe, máš nějaký tip? Bude něco z těch věcí k mání v e-shopu, který se chystá?
Radši ty peníze dám tedy do výživy a zkusím oprášit ten intelekt
Ještě se zeptám, jestli je ok jíst denně jako zdroj tuků sezamová nebo lněná semínka a jestli je jako svačinka ok třeba halva?
Díky.
Legi

Moderátor
# Zasláno: 27 Úno 2014 12:44

Až tak moc ne. Omega 3-6 je základ, na MCT oleje nejsme nastavení, ale pomáhá to urychlovat metabolismus tuků.

Kolagenu jsou 2 základní druhy a většinou se prodávají odděleně. Tady je kolagen I. a III. typu, který je potřeba pro šlachy, membrány atd.....
http://www.namaximum.cz/kategorie/kloubni-vyziva/j oint-flex-gold-kloubni-vyziva/

Kolagen II. typu na klouby není potřeba dodávat, pokuď nemáš artritídu, to stačí multikomponentní kloubní výživa...glukosamin, chondroitin a MSM.

Sezamová a lněná semínka jsou ok, ale střídej ty zdroje Omega3 tuků. Nezapomínej na ryby...a tam obsažený supervitamínek D.

Halva? Si děláš prdel viď?

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 10:45

Legi, ten kolagen by se dal i tenhle, ne? To vyjde ještě levněji.
http://www.namaximum.cz/kategorie/kloubni-vyziva/c ollagen-gold-hydrolyzovany-kolagen/

Jako zdroj omega 3-6 do potréninkového nápoje jako variantu místo lněného oleje by se dal použít i tenhle výrobek?
http://www.namaximum.cz/kategorie/esencialni-tuky/ omega-3-strong-330-220-kapsle/

Jinak z toho sortimentu http://www.namaximum.cz/uvod/ mě docela zaujal ten hrachový protein, dal by se použít třeba jako večeře v kombinaci s rýží a olejem?

Jinak ta Halva, Když už jsem byly u toho sezamu, tak jsem jí zmínil,
samozřejmě jsem měl na mysli verzy bez cukru...)
Legi, co bys vlastně doporučil jako nejlepší sladidlo, těch věcí je teď docela dost: stevie, třtinový cukr, hroznový cukr,sukralóza, rýžový sirup,slad, atd..
liliana

Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 10:47

stevie je fajn..

*** KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOBY, KDO NECHCE, HLEDÁ DŮVODY ***
Karolina

Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 13:20

Ahoj, já používám tohle : http://www.lekarna.cz/cukropur-powder-stolni-sladi dlo-100g/, nebo stévii, nebo xylitol občas..teď jsem si koupila i cukr a sirup z kokosových květů..

I don´t work hard because I hate my body, I work out because I love it
Jirka73

Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:07

Díky za tip Co ten rýžový sirup, nezkoušel jste někdo?
Legi

Moderátor
# Zasláno: 28 Úno 2014 16:57

Legi, ten kolagen by se dal i tenhle, ne? To vyjde ještě levněji.

Jo, jasně, vím o tom, jen ten odkaz nikdy nemůžu najít...

Jako zdroj omega 3-6 do potréninkového nápoje jako variantu místo lněného oleje by se dal použít i tenhle výrobek?
http://www.namaximum.cz/kategorie/kloubni-vyziva/c ollagen-gold-hydrolyzovany-kolagen/

Tak určitě, to používám, nejlepší na co jsem zatím narazil...

[i]Jinak z toho sortimentu 4fitness mě docela zaujal ten hrachový protein, dal by se použít třeba jako večeře v kombinaci s rýží a olejem?

Hrachový protein....no, to se zeptej Bibi, s ohledem na Tvoji krevní skupinu, ale upřímně, není to vrchol gurmánství a po požití jsem jednou lítal půl dne u stropu...využitelnost mizerná.

Se sladidlem se to má tak. Stévie v obchodě v podstatě nemá se stévií nic společného. Jsou to glykosidy, které se ze stévie získavájí a zdravotní benefity z příjmu opravdové stévie tam moc nejsou. Chtělo by se to naučit pěstovat doma. Nejsem přítelem umělých náhrad, protože biologicky fungují stejně jako cukry, ale nepřinášejí žádnou energii. Když už musíš sladký, neboj se přírodních věcí jako je med, nebo javorového sirupu.

48let @ 195cm @ 135kg
quakmen

Člen
# Zasláno: 1 Bře 2014 08:16

Legi
Ještě k tomu argininu.
Zrychluje regeneraci, ale jak je to s tím na úkor svalové hmoty?
Jakože je rychlejší regenerace na úkor toho ze je minimální nebo žádný přírůstek svalové hmoty?
Legi

Moderátor
# Zasláno: 1 Bře 2014 13:19

Arginin je anabolicko-katabolická aminokyselina s převažujícími katabolickými účinky. Příjem před tréninkem způsobí lepší prokrvení a zesílení močovinového cyklu, což podpoří výkon a pomáhá odstraňovat odpadní metabolity. Příjmem po tréninku je efekt čistě katabolický, ale zlepší se regenerace. V kulturistice se tedy tyto aminokyseliny, které zesilují močovinový cyklus...Arginin, Ornitin a Citrullin, berou výlučně před tréninkem.

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 3 Bře 2014 11:55

Jo, jedna známá tu Stévii pěstuje, tak možná udělám taky pokus

Legi, tak to raději zůstanu u toho hydra a vícesložkového proteinu.
A k tomu bych se hned zeptal:
Myslíš, že by šlo v rámci těch mých pozdních večeří kombinace
rýže(jáhly, pohanka) + olej (rýžový, lněný) + vícesložkový protein?
To by se dalo, ne? Psal si sice, že s jídlem by se sice ten protein míchat neměl, ale tohle mi přijde podobné jako když dávám k snídani kombinaci vloček s proteinem a ovocem a to jsme si psali, že je ok.
A ještě k tomu hydru. Když dám hned po tréninku AMG gainer,
tak dávám, jak už jsem psal, asi za 30 min hydro a k tomu chci pořídit ty omega3-6 a kolagen. A pak za cca 40 min-60min je snídaně.
Je to takhle ok nebo je to hydro s kolagenem po AMG už zbytečné?

Díky moc a doufám, že už zase moc neotravuju...
Legi

Moderátor
# Zasláno: 4 Bře 2014 15:34

Juro, nech těch řečí, nebo se naseru...

Ta večerní kombinace samozřejmě možná je, pokuď nemáš problém usínat s plným žaludkem tuhé stravy, příp. to neovlivňuje kvalitu spánku (ovlivňuje ). Tady nejde o míchání, ale o kvalitu spánku.

Podívej, AMG gainer je taková hodně specializovaná věc, která už hydrolizovaný kolagen mj. obsahuje. Pokuď dáváš AMG ihned po tréninku,
volil bych do hodiny vícesložkáč doplněný o pomalé cukry a tuky. Ten AMG gainer totiž vyškolí slinivku dostatečně. Taky se dá to hydro dosypat k tomu AMG gaineru.

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 5 Bře 2014 11:17

Dík Legi
Co se týká toho usínání, tak je to v pohodě. Jsem někdy tak zmordovanej, že lehnu a spím A to chodím spát, tak hodinu po jídle. Snažím se ale jíst fakt lehčí věci, to jsme si asi už psali. S tím proteinem mě to napadlo jako varianta. Nerad bych dělal zbytečné chyby a dával tělu něco špatnýho, už takhle dostává při všech těch trénincích docela záhul. Na druhou stranu nechci, aby nějak strádalo a chyběly pak živiny a energie...Je fakt, že někdy prostě ta šťáva chybí. Nevím, jestli se v rámci té pozdní večeře zbytečně nehlídám se sacharidy...
Co se týká těch mých aerobních delších tréninků (1,5hod a více) nebo třeba intenzivnějších, dával bys po tréninku stejné věci jako dávám teď po silovce? To je ten AMG gainer nebo Hydro se sacharidy (glukopur+malta), akorát,že po silovce dávám to hydro v poměru 1:2 a po dlouhých trénincích 1:3. No a teď chci tedy ještě přidávat ty omega3-6, lecithin a kolagen. Uvažuji i o té ALA a MCT. Regenerace prostě někdy vázne...
No,jo asi už jsem takovej opotřebovanej sportovní důchodce
BCAA už jsou k hydru zbytečné, je to tak?
Legi

Moderátor
# Zasláno: 5 Bře 2014 12:15

Tak večer trošku komplexních sachrů ještě nikoho nezabilo. Vytrvalci, kteří umí jezdit přednostně na tuky, je taky musí doplňovat, aby měli příští závod z čeho brát. To se dělá nejlépe fruktózou, nikoli bůčkem. (přesně opačný postup, než u lidí, co chcou zhubnout)
Po aerobce nemusíš dávat rychlý cukry, nemá to moc smysl, leda že bys upadl na záda do hypoglykemického šoku. Normálně stačí pomalý sacharidy a doplňovat dlouhodobě. Bílkoviny samo musí být taky, ale co nejvyužitelnější. Doporučil bych Ti spíš zařadit Glutamin...to je první AMK, které jde jednak ze svalu do háje a Glutamin umí doplňovat i glykogen, čili báječně regeneruje. BCAA mají po tréninku také smysl....nejlépe vícekrát denně po menších dávkách, taky to pomůže v regeneraci.

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 5 Bře 2014 14:12

Glutamín jsem svýho času dával, asi se k němu i vrátím.
Ty bcaa po tréninku přidávat ještě k tomu hydru? Kolik 3-5 g?
Jinak přes den před jídlem,t ak 2 x 3 g?
Co se týká té fruktózy, tak tedy zvýšit podíl ovoce ve stravě a dávat ho i večer? To jsem právě před nějakou dobou přestal dělat a místo ovoce dávám spíše zeleninu.
Viděl bys Legi v mém případě přínos v používání koenzymu Q10?
Legi

Moderátor
# Zasláno: 5 Bře 2014 15:08

Na ty BCAA bych se po tréninku vykašlal, když máš ten AMG gainer...úplně tím změníš poměry těch AMK. Dávej to před jídlem jak píšeš.
To s tou fruktózou jsem psal jak obnovit tukové zásoby pro vytrvalce, když má někdo standartně velmi nízký obsah tuků v těle. Jestli jsi ten případ, je lepší si pořídít přímo gainer, který má vysoký obsah fruktózy, nebo přímo čistou fruktózu a přimíchávat to kam se dá.
S koenzymem Q10 se to má stejně jako s Karnitinem. Když si ho tělo neumí samo vyrobit, exogenně to nejsi schopen absorbovat a neptej se mě, proč se to teda prodává a doporučuje...

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 6 Bře 2014 11:21

No, AMG gainer už pomalu dochází a zatím další pořizovat nebudu, tak teď počítám spíš jen s tím hydrem se sacharidy. A k tomu ty BCAA dávat nebo ne?
Tuků mám poměrně málo, kdysi při nějakém měření mi naměřili cca 7%,
myslím si, že by to teď nemělo být o moc víc. Měl bys případně tip na nějaký ten zmíněný gainer?
Jinak si říkám, jestli to fakt není blbost se takhle snažit kombinovat silovku s vytrvalostním tréninkem. K těm vytrvalostním věcem mám ale vlastně celoživotní vztah, ikdyž už závodní ambice nemám, zdraví to nedovoluje.
Na druhou stranu mě ta silovka fakt chytla. Však jsme si to vlatně už psali..
Snad to půjde nějak rozumně poskládat...
Apropó Budeš mít Legi pro mě nějaký ten silový trénink, ikdyž to máme rozjeté v jiném vláknu...
Jinak škoda, že Brno je pro mě docela z ruky, někdy bych docela pokecal i naživo
Legi

Moderátor
# Zasláno: 6 Bře 2014 15:18

No, AMG gainer už pomalu dochází a zatím další pořizovat nebudu, tak teď počítám spíš jen s tím hydrem se sacharidy. A k tomu ty BCAA dávat nebo ne?

Jo.

Měl bys případně tip na nějaký ten zmíněný gainer?

Ne, když vidím, jaký sračky do toho cpou...radši si kup čistou fruktózu...

Budeš mít Legi pro mě nějaký ten silový trénink, ikdyž to máme rozjeté v jiném vláknu...

Určitě, ale s časem je to na prd....pořád nestíhám a k tomu jedu příští týden na veletrh, takže zase o víkendu do práce, abych to všechno dohnal...

Jinak škoda, že Brno je pro mě docela z ruky, někdy bych docela pokecal i naživo

Tak můžem si dát někde scuka, nebo si můžem zavolat...zkama?

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 7 Bře 2014 13:19

A tu fruktózu tedy fakt dávat, kam se dá? Tj. ráno do vloček s proteinem, k svačině nebo i po večeři do jogurtu nebo tvarohu, apod.?
Nemůže to pak jít časem do tuků? Dá se použít i med, ten je dobrý zdroj fruktózy, je to tak?
Co se týká těch bcaa, tak před jídlem tak 15 min? Máš nějaké oblíbené, upřednostnil bych nějspíš nějaké instantní sypané, ty vyjdou finančně asi nejlíp.
Stálo by investovat i do MCT oleje a ten dávat taky jak před tréninkem,
tak i po tréninku a během dne?
Jinak ještě ke kolagenu, ten by se měl brát dlouhodobě, tak 10 g.denně a stačí v jedné dávce po tréninku nebo to spíše rozdělit na více dílů?
Docela teď v poslední době cítím kolena a ramena, tak uvažuju vedle kolagenu i o nějaké kůře něčeho takového:
Tohle mi přijde slušný svým složením:
http://eshop.aktin.cz/kloubni-vyziva/mvp-flex-4-jo ints-315g
http://eshop.aktin.cz/kloubni-vyziva/animal-flex-u niversal-nutrition-44-balicku
Tohle si zase hodně pochvaluje jeden kamarád běžec:
http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?id=3071
A tohle je zase cenově nejlepší http://www.namaximum.cz/kategorie/kloubni-vyziva/c ollagen-gold-hydrolyzovany-kolagen/
Máš s něčím z toho případně zkušenost?
Koukám, že jsem Tě zase zasypal dotazama..., já když se rozepíšu
Už toho raději nechám
Pro toho scuka bych i byl, ale já až, z dnes už bohužel zastavěného okraje Prahy, dříve z jedné středočeské malebné vísky)
Legi

Moderátor
# Zasláno: 7 Bře 2014 14:13

Fruktóza se dá přidat opravdu kamkoli, teda samozřejmě do sladkýho. Fruktóza ve vyšších dávkách jde jednoznačně do tuků, proto ji taky vytrvalci používají. Med má tu nevýhodu, že má vysoký GI, což fruktóza nemá...a tím šetří slinivku. Ano, BCAA tak 15 min. před jídlem. Oblíbené mám sypané z 4fitness.cz MCT olej je pro vytrvalce nepostradatelný, protože jeho pravidelným užíváním lze naučit tělo spalovat přednostně tuky, nikoli glykogen, což má velkou výhodu pro výkon. MCT olej se přidává postupně ve více dávkách...je projímavý...ve finále tak max. 10-15g, protože při vyšších dávkách se zvyšují hodnoty triglyceridů v krvi.

MVP Flex - výborná věc
Animal Flex - výborná věc

V Práglu jsem celkem často...pošli mi tel...ozvu se..

48let @ 195cm @ 135kg
Jirka73

Člen
# Zasláno: 11 Bře 2014 13:15

Díky Legi, jestli dáme nějakého toho scuka, tak to bude super.
Mám Ti poslat ten tel. na mail?
Jinak ještě doplňkově, ten MCT olej používat i před tréninkem? Ono je vůbec otázkou co nejlíp před tréninkem. Lehčí aerobní tréninky jdu ráno nalačno (tam třeba dát tem mct?) Jinak před brzkou ranní silovkou nebo delším aerobním tréninkem dávám tak cca 1/2 proteinové Reflex tyčinky nebo
nějaké ovesné (Voltage, nějaký Flapjack) na víc tam není prostor. A samozřejmě tekutiny a to i v průběhu.
Jít s tím MCT až na ty dávky, jak píšeš, přestože se v poslední době snažím zařazovat denně i jiné zdroje tuků jako lněná, sezamová semínka nebo olej, rýžový olej, ořechy, mandle a teď jsem si hodně oblíbil arašídové a mandlové máslo, které přidávám ráno do vloček nebo dávám na rýžové chleby, je to ok?
A ještě se zeptám, myslíš, že má smysl u mě suplementace kreatinem?
Sice o nějaký nárust hmoty usiluju, ale zároveň je pro mě hodně důležitá regenerace mezi častými tréninky a tam ten kreatin moc službu neudělá a možná tu regeneraci může i zpomalovat, ne? Je to přece jen zátež na ledviny a ty při vytrvalostních trénincích dostávají myslím zabrat i tak...
Ještě jednou dík
Legi

Moderátor
# Zasláno: 16 Bře 2014 19:52

MCT olej hlavně i před tréninkem, pokuď jsou v krvi mastné kyseliny, tělo si paradoxně bere přednostně energii z tuků.
Před tréninkem je ideální si udělat proteiňák s troškou malty, MCT oleje, případně Lecitinu, glutamovky a citrulinu.
Ty tuky si musíš samozřejmě spočítat a MCT olej započítat do denního příjmu.
Kreatin samozřejmě bude mít efekt na sílu i objem, ale zvaž to. Už nejsme nejmladší....

48let @ 195cm @ 135kg
vlaydimir

Člen
# Zasláno: 24 Říj 2021 04:42

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertape
gageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleave
gascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreating
generalizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituate
hackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblings
hallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwinding
hardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphere
headregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecrane
jobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannels
justiciablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotation
keymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottle
kneejointknifesethouse
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď
Tučné  Kurzíva  Podtržené  Odkaz na obrázek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?

:) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Další smajlíci Zakázat smajlíky
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:

Právě online: Hosté - 1
Členové - 0
Nejvíce uživatelů online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Hosté - 409 / Členové - 0