jimbo93
len
|
# Zaslno: 12 no 2011 22:05
Mnozstvi sacharidu se nemeni. Jen se hybe GI. Ono je to tak, ľe kdyľ máą například 100g testovin, kde je 70g sacharidu, a ty testoviny uvaris, tak se jejich hmotnost priblizne zdvojnasobi,takze mas 200g pokrm, a kdyz z toho odvazis 100g tak v tom bude 35g sacharidu. Jinak behem tepelnych uprav nezanikaji ani nevznikaji ziviny, to by bylo trosku proti prirode
|
jimbo93
len
|
# Zaslno: 12 no 2011 22:30
Konkretne u smazeni se treba zvysi zastopeni tuku, kdyz smazis na oleji. Logicky. Nejaka cast se ale kazdopadne vylouci, ale neni to v radech desitek, je to fakt malo. Konkretne pro vareni hoveziho masa,napriklad, se cast bilkovin vyvari do vody,vyvari se i voda a tuk, to je videt na prvni pohled. Nejvice se ztraci vitaminy, pak mineraly a pak az ziviny. Na tohle ma velky vliv a spravne skladovani potravin. Teplota, vlkost, velikost plochy, na kterou pusobi vzduch, svetlo.
|