Autor |
Zprva |
lukas Muller kultak
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 15:52
vypiju prvni v 7 a druhej v pul 8 a v pul 9 dam veceri a v 10 protejn asi ne uz nebo jo ? a potom pred treninkem mam 3 vajicka a 100 gramu peciva hodinu pred nebo by si doporucila neco jinyho ?
|
Karolina
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 16:01
Vajíčka bych před tréninkem nedávala, jsou těľký na trávení, kdyľ cvičíą uľ hoďku po..dala bych nějakej kefír nebo jogurt s pečivem, ty se tráví lépe, nebo si můľeą dát proteiňák..
I don´t work hard because I hate my body, I work out because I love it
|
lukas Muller kultak
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 16:10
jidlo + protejn pred cvicenim je zbytecny ?
|
Karolina
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 16:14
ne plus, jedno nebo druhy
|
lukas Muller kultak
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 16:20
jasny no a kolik mi doporucujes vypit toho gaineru mam http://www.fitness-eshop.cz/sacharidy-do-20-protei nu/mutant-masss-gainer tento uvadi ve 130 gramech prasku 85 gramu sacharidu ja vazim 92 kg na 1 kg se uvadi 1-1.5 gramu takze minimalne 95 gramu sacharidu to jest nakje 140 gramu prasku ne
|
lukas Muller kultak
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 16:22
myslim samozrejme po cviceni
|
Karolina
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 16:48
Vychází to tak, jak jsi to napsal, ale počítá se to na kila čisté váhy bez tuku, takľe si myslím bude stačit míň.. Myslím, ľe Legi Ti k tomu řekne víc..
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 18:19
Je to závislé na tom, jestli budeą nabírat tuk a hlavně jak rychle. Podle toho ubereą. Nejsou na to přesný vzorečky.
48let @ 195cm @ 135kg
|
lukas Muller kultak
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 20:05
jo dekuju
|
lukas Muller kultak
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 20:14
http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?id=3045 co rikas tomuto gaineru je to velek baleni a celekm za dobre penize bilkovin tam je 18 procent
|
lukas Muller kultak
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 20:17
a nebo tento http://www.vyziva-pro-fitness.cz/zbozi/671/gainery --sacharidy-do-25-vybudovani-svalove-hmoty/massive -1100-7200g/
|
lukas Muller kultak
len
|
# Zaslno: 7 Lis 2013 20:19
http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?id=1367 tento asi bude z nich nejlepsi
|
Slaine
len
|
# Zaslno: 10 Lis 2013 17:01
Čaute. Tieľ by som potreboval poradi» nejaký dobrý gainer. Cena do 35.eur a aspoň 2500g. Poradí niekto?
|
Slaine
len
|
# Zaslno: 15 Lis 2013 20:46
Čaute. No vidím ľe nikto neporadil. Nevadí. Nejaký si uľ vyberiem, poprípade sa poradím s predavačom. Mám, ale ďaląí dotaz. Tetsuo mi niekde hore radil ľe v rysovačke po cvičení 30-45 min. kardio a potom hodinu aľ dve nič nejes». Napadalo ma ale, ľe čo by sa stalo, keby som nejedol tri aľ ątyri hodiny? Spaµovalo by telo stále tuk, alebo by to uľ bolo priveµa a spaµovalo by svaly? Vie to niekto? Ja viem ľe ti tu zaplavujem mojimi otázkami, ale tak jedno rčeni praví: Lepąie je spýta» sa ako nevedie». Dúfam ľe sa za to nehneváte.
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 15 Lis 2013 21:09
Nie, prepáč....
Tělo bude stále spalovat převáľně tuk a jaterní glykogen. Nevýhodou je ovąem brutální nepohodlí, moľné závratě, bolesti hlavy a prodlouľení doplňování jaterního a svalového glykogenu a tím také regenerace. Čili nevidím tam nikde ľádný benefit. Stejně není zdravé shazovat více jak 4-5 kilo měsíčně. Tělo má potom tendenci ten tuk zase nabírat.
48let @ 195cm @ 135kg
|
Slaine
len
|
# Zaslno: 22 Lis 2013 17:16
Čaute. Dneska som len tak náhodou brouzdal sie»ou a naąiel som stránku Fitmagazínu. Sú tam zaujímave videá a pri jednom z nich som sa troąku zarazil. Valihora tam spomína, ľe keď niekto µahko naberá tuk, tak aby na Gainer po tréningu zabudol a kúpil si radąej srvátkový proteín. Znamená to, ľe ten srvátkový proteín sa dá pouľíva» namiesto gainera? A teda po tréningu hodinu a viacej by sa mal bra» viaczloľkový proteín?
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 22 Lis 2013 18:03
To jsou takové kníľecí rady. Organismus z toho proteinu z asi 60% nadělá prostřednitvím glukoneogeneze stejně cukry, takľe takové doplňování svalového glykogenu na místo levných sacharidů se jeví jako neekonomická varianta, diplomaticky řečeno...
Z gaineru přijmutého po tréninku se nenabírá, to je jen taková výmluva těch, co si lehnou večer s brambůrkama k televizi a myslí si, ľe kdyľ silově posilují, tak to spálí....no ani náhodou....
48let @ 195cm @ 135kg
|
Starosta
Administrtor
|
# Zaslno: 22 Lis 2013 20:55
Na gainer nájdeą odliąné názory Legi má pravdu no má ju aj Valihora. Ak máą nábeh na priberanie tukov a dávaą dostatok sacharidov deň pred tréningom a aj v deň tréningu a vlastne si splníą limit sacharidov a eąte dáą rýchlu náloľ po tréningu vo forme gaineru tak čakaj tukové prírastky.
Aj Petr Fort nejak pri posilovaní moc neodporúča rýchle cukry tvrdí, ľe ich nepotrebujeą ak cvičíą do 1,5 hodiny.
Ja som zástancom da» síce sacharidy po tréningu no len tak do 40 g samozrejme kto priberá aj z vody by som nedával ľiadne a orientoval by som sa na pomalé sacharidy no jasné, ľe názorov je veµa.
Kto nevie čo je pribra» do tuku toho sa nejaké zamyslenie či da» alebo neda» gainer samozrejme netýka.
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 22 Lis 2013 21:43 - Zmnil/a: Legi
Starosta...napsal jsi to přesně. Záleľí na dodrľování diety a výľivového plánu. Logicky kdyľ mám stanovených např. 380g sacharidů na den v objemu a nezapočítám tam gainer, nemůľu se potom divit, ľe větąina toho nad plán přijmutého půjde do tuku. Opakuji, hlavní důvod, proč se bere gainer po tréninku není doplnění svalového glykogenu (ten se doplňuje průběľně aľ 3 dny), ale aktivace sekrece nejanaboličtějąího hormonu v těle - inzulínu! Bez toho nelze efektivně budovat svalovou hmotu a je to i důvod, proč je inzulín zneuľíván kulturisty a injekčně aplikován. Člověk s inzulínovou rezistencí, čili cukrovkou II. typu, nemá ąanci vybudovat novou svalovou hmotu. Dochází k tomu pouze po přijmutí dostatečného mnoľství sacharidů, které mají za následek aktivitu pankreatu a vyloučení inzulínu do krevního řečiątě. Kaľdý má jinak citlivý organismus a individuální potřebu glykemické náloľe k docílení odezvy. Problém je v tom, ľe si to těľko někdo dokáľe změřit. Platí zásada, ľe zdraví je na prvním místě, proto se často doporučují rychlé cukry vůbec nepouľívat, ale potom si musíte rozmyslet co chcete. Svaly a nebo diabetes? A stojí takhle vůbec tenhle dotaz? Podle mě je to mnoho povyku pro nic. Spočítejte si, kolik rychlých cukrů do sebe nasouká denně obyčejný spotřebitel, který jí bílé pečivo, sladkosti, limonády a alkohol. Dostanou vąichni takoví diabetes? Ne, jen Ti co na to mají genetickou dispozici a Ti co to přehánějí. S porovnáním s tím, je 10-20g glukózy, potaľmo 50g (jednorázová dávka) gaineru úplná prkotina...
48let @ 195cm @ 135kg
|
Slaine
len
|
# Zaslno: 23 Lis 2013 13:51
Díky moc za rady. To stým dávkovaním ma totiľ napadlo, ale nebol som si istý, či keď si ho dám menej nebude to zle. Skusil by som buď: Hard Mass Gainer 6,8 kg za 44,90.eur čo je dobrá cena za také balenie, ale neviem aký je. Zatiaµ som na nete nenaąiel naňho názor v slovenčine. Alebo: BSN Truemass 2,6kg za 42,90. O tom som naąiel ľe je velmi dobrý.
|
liliana
len
|
# Zaslno: 23 Lis 2013 16:17
Legi? co se týká hormonu a tak.. to máą vąechno v hlavě? Nebo chytře čteą? Jestli v hlavě, tak budu jezdit na hodiny do Brna
*** KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOBY, KDO NECHCE, HLEDÁ DŮVODY ***
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 23 Lis 2013 16:27
No nejdříve jsem hodně četl a čirou náhodou jsem si to zapamatoval...
48let @ 195cm @ 135kg
|
liliana
len
|
# Zaslno: 23 Lis 2013 16:30
čirou náhodou já si v anatomii musela vąe kreslit, abych to pochopila, pokud jsme to pochopila, mám to v hlavě... pokud ne, za pár dní to tam nebude
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 23 Lis 2013 16:34
Nemám problém to pochopit, mám problém si to zapamatovat...
Ehm...na co jsi se to ptala?
48let @ 195cm @ 135kg
|
liliana
len
|
# Zaslno: 23 Lis 2013 16:44
|
Slaine
len
|
# Zaslno: 23 Lis 2013 18:03
HHHH. A mimochodom Karolína tá fotka je krute sexy.
|
Karolina
len
|
# Zaslno: 23 Lis 2013 20:10
Děkuju,a hlavně o 100% lepąí neľ před miminem
|
Slaine
len
|
# Zaslno: 1 Pro 2013 16:27
Čaute. Dámy ale asi skôr páni, čo pouľívate na odstránenie ochlpenia? Máte na to nejaký strojček, lebo ľiletka mi príde ako naprostá ąialenos» na celé telo.
|
Slaine
len
|
# Zaslno: 1 Led 2014 21:16
Čaute. ©tastný nový rok pre vąetkých a hned mám aj novoročnú otázočku. Keď človek z nejakého dovodu nemoľe mliečne výrobky, ako by mal chránit svalovu hmotu počas spánku? Je naozaj ten katabolický efekt cez noc taký staąný, alebo je to len straąiak, aby µudia kupovali rozne proteínovy doplnky?
|
Legi
Modertor
|
# Zaslno: 2 Led 2014 09:23
Katabolický efekt není nikterak zásadní. Jde spíą o to, vyuľít potenciál ke svalovému růstu...
Jestli máą laktózovou intoleranci, ideální je právě vícesloľkový protein neobsahující laktózu (např. Reflex Nutrition) rozmíchaný ve vodě.
48let @ 195cm @ 135kg
|