tetsuo
Člen
|
# Zasláno: 23 Čvn 2010 14:16
a) vajicka obsahuji zdravy tuk - lecitin a CLA, ktere maji velky vliv na budovani svalu a dokonce paleni podkozniho tuku.
b) vejce maji vyvazeny pomer HDL a LDL cholesterolu. Varena, pecena nebo syrova jsou v pohode. (U syrovych panuji jina rizika.) Problem je se smazenymi, kde vznikaji derivaty cholesterolu, teprve ty jsou zdravi skodlive. Jinak pro lidi, co posiluji a chteji nabirat svaly, je cholesterol dobra vec (sterol=steroidni efekty).
c) existuje olej se zkratkou MCT, ktery nema dvojne vazby a neprepaluje se. Na nem lze delat mnohem zdravejsi michana vejce.
NovĂ˝ web a fĂłrum o posilovĂĄnĂ: http://www.body-test.cz/cs/
|
Borecx
Člen
|
# Zasláno: 24 Čvn 2010 15:37
ja si delam hodnÄ Äasto(tak kaÄždej druhej den vejce na pĂĄnvi, buÄ se Ä
unkou, nebo sĂ˝rem, nebo volĂ oko, se slanĂnou a tak rĹŻzne. Ale snaÄžĂm se tam dĂĄvat toho oleje jen troÄžku a pak to rozmaÄžu na celou teflonovou pĂĄnev. Nedelam to uplne na velkej vĂ˝kon, spĂÄ
e delÄ
à dobu, tak by to nemuselo být aĞ tak nezdravÊ ne?
|