Martiinn
Èlen
|
# Zasláno: 27 Led 2011 18:37
Ahoj, chtìl bych se zeptat na pár otázek, které mi vrtají v hlavì. Pøedev¹ím bych se chtìl otázat, kolik je plus mínus norma pøibírání u gainerù(konkrétnì u mutant mass gainerù). Na obalu se pí¹e, ¾e lze nabrat a¾ 2,5 kg svalové hmoty za 14 dní cvièení. Má se nìco dìlat, kdy¾ se nepozoruje zmìna na váze pøi braní gaineru? Problém je v tom, ¾e já jsem si tento gainer sice poøídil a jsem s ním spokojený, sleduji výrazné pokroky v síle, ale nechodím teï to posilovny pøes zimu. Cvièím jenom doma s jednoruèkama rùzné cviky. Ale úplnì vynechávám tøeba prsa anebo nohy.... Tak¾e se chci zeptat, jestli to teï má smysl gainer u¾ívat, anebo s ním poèkat a¾ zaènu chodit do znova do posilovny, abych jej maximálnì vyu¾il. Jestli mi gainer pomù¾e nìco pøibrat do té doby, ne¾ zaènu zase poøádnì cvièit? Doma cvièím 3x týdnì(pondìlí, støeda, pátek), kdy beru i gainer. Je¹tì jsem se nevá¾il, tak¾e nevím, jestli jsem nìco nabral. Bude to zhruba 1 mìsíc, co jsem zaèal brát mutant mass gainer. Díky za jakékoliv odpovìdi.
|
StalinChlapecek
Èlen
|
# Zasláno: 28 Led 2011 11:15
Pøesnì souhlasim s Wuntim.
Tobì unikají zásadní vìci.
Gainer je smìska Sacharidù , bílkovin a tukù. (kde jsou na vý¹i sacharidy, a bílkoviny podle toho jaký to je gainer) + nìjaký MCT oleje apod. (to u¾ zále¾í na gaineru)
Gainer neni nic víc ne¾ napø. 100g pi¹kotù + Litr mléka (jenom pøirovnání, hazarduju)
Gainerem automaticky nenabírá¹ ! Nabírá¹ tím, ¾e pøes den dosáhne¹ toho ¾e má¹ pøíjem vy¹¹í¹ ne¾ výdej. Má¹ stanovený nìjaký normy , kolik toho musí¹ za den pøijmout a podle toho se odvýjíí jestli poroste¹ nebo ne.
Tan gainer je pak u¾iteènej po cvièení. Proto¾e, kdy¾ cvièí¹ trvd¹í treninky tìlo vyèerpá vìt¹inu zásob glykogenu (energetická zásoba pro svaly) a tim gainerem to po cvièení doplní¹ . Díky tomu , ¾e gainer jsou jednodnoduchý pro trávení a ty bílkoviny jsou tam vìt¹inou rychle vstøebatelný apod. je to po treninku nejlep¹í , proto¾e normální jídlo se musí dýl trávit apod. (tìlo má po treninku zhor¹enou schopnost trávit)
Proto je ¹patná otázka, ptát se kolik nabere¹ díky mutantu. Zále¾í na tom jesltli pøes ten den dodr¾uje¹ ty ¾iviny který musí¹ pøijmout apod.
NEEXISTUJE ®ÁDNÝ KOLIK MÁM BRÁT . A¾ na vyjímku po treninku , tam musí¹ brát 1g sacharidu na tìlesnou váhu vìt¹inou , abys doplnil zásobu glykogenu.
Jinak pøes den, u¾ zále¾í jak to jídlo má¹ rozvr¾eno.
Tímdle právì vznikaj pak mýty jako ¾e se kvùli gaineru hodnì nabírá na tuku, proto¾e lidi nechápou základní vìci.
Tak¾e ten gainer po cvièení klidnì ber. Ale pokud necvièí¹ dýl jak 40 minut a ten trenink neni vùbec nároèný ani si nemusí¹ dávat takovou dávku , proto¾e to tìlo nevypotøebuje ten glykogen.
Informace shroma¾duj a ¹iø dál
|