tetsuo
Člen
|
# Zasláno: 17 Dub 2008 10:04
nejde mi o to abych byl nějaká šílená korba
To se neboj. Ani s pomerne tezkym treninkem, velkymi davkami kalorii a mnozstvim doplnku to genetiky nenadanym moc nejde. Kulturisticka postava se ziskava vyhradne pomoci steroidu.
nyní jsem si pořídil domů posilovací stroj a chci se do toho trošku zase obout
S posilovacim strojem se do treninku moc neobujes. Zaklad jsou cinky a cviceni s vlastni vahou.
Rád bych si v každém případě koupil nějaký proteinový přípavek a Creatin - pomožte mi prosím s výběrem..
Kreatin vezmi klasicky monohydrat. Nic lepsiho neexistuje, at si reklamy rikaji cokoli. V pomeru cena/vykon monohydrat jasne vitezi. Kup si cistej, nemichanej, mikronizovanej, bez ruznych transportnich systemu. Nejsou treba. Jedine, co k rozmichani kreatinu potrebujes, je tepla nebo horka voda a ke vstrebavani jsou idealni jednoduche sacharidy - glukoza/dextroza/glukopur nebo maltodextrin. Slusne pomahaji i BCAA.
Nemyslim si, ze 76 kilovy clovek potrebuje nutne proteinovy pripravek. Staci lip jist. Davkuj tak okolo 1,5g bilkovin/kg telesne vahy denne, muzes jit az nekam na 2g, pokud neucitis nejake travici potize.
Protein (coby rozpustny prasek) ma smysl jen tehdy, pokud nejsi schopny jist rano (clovek je schopny spis pit), tam se ale hodi radeji gainer. Ty se daji bud koupit uz namichane, nebo si lze namichat dohromady proteinovy koncentrat s nekterym praskovym sacharidem (viz vyse).
Nejlepsi proteiny jsou ty, ktere jsou namichane tak, aby jejich aminokyselinovy profil, odpovidal slozeni materskeho mleka (tedy proteinu, ktery dokaze telo samo vyrobit a taky nejlepe zuzitkovat). V soucasnosti v CR na trhu tohle slozeni deklaruje pouze Matrix od Syntraxu a ceska firma Nutri Exact u vsech vyrobku.
Za zakladni doplnky vyzivy ale prede vsemi proteiny a kreatiny pokladam vitaminy, mineraly, lecitin a kloubni pripravky (prinejmensim glukosamin).
Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
|