Posilovani.net  
 Posilovani.net - Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -


forum.posilovani.net / Ostatní / Davkovani
Autor Zpráva
Filas

Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 21:16 - Změnil/a: Filas


Cau, mam otazku. Dneska mi prisla zasilka z body-testu, ktera obsahovala mimo jine i Anabolic Classic Gainer. Na strankach se pise, ze mam davkovat 24g prasku na 250ml vody. V mym pripade beru v jedny davce cca 70g prasku (vyuzivam odmerku z mutant massu). Kolik mam davat vody? Dal jsem 600ml, ale je to hrozne sladky a navic to dela hrozny hrudky.

A jeste se chci zeptat. Zasilka obsahovala i udajne ovesnou kasi, nebo tak to aspon bylo v nadpise na strankach, ale neprecetl jsem si popis. Co ted s tim? Diky
tetsuo

Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 23:42


V šejkru nebo mixéru to hrudky nedělá.

70 g prášku se rozpustí klidně ve 400-500 mů vody; ale na dobré zpracování je dobrých 700 ml celkem, v žaludku a střevech by měl být 10% roztok.

_______________

Zasilka obsahovala i udajne ovesnou kasi, nebo tak to aspon bylo v nadpise na strankach, ale neprecetl jsem si popis. Co ted s tim?
Nechápu otázku.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
Filas

Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 08:33


Ja mam prave sejkr a dela mi to hrudky, tak nevim.

No, videl jsem na bodytestu ovesnou kasi, tak jsem si ji objednal, ale nevsiml jsem si, ze v popisu je napsana ovesna mouka. Neda se to nejak pouzit na snidani?
tetsuo

Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 10:17


Ja mam prave sejkr a dela mi to hrudky, tak nevim.
To je divný. Já teda Anabolic Classic neměl už dlouho, používám jen verzi GF, ale to složení se zas tak moc neliší.
Obvyklý je protřepat to v šejkru s menším množství vody, nechat odstát tak 2-3 minuty, přidat vodu a znovu protřepat. To už by mělo být rozpuštěný dokonale.
Úplně nejlepší systém je rozmixovat to v mixéru s trochou vody a kostkou ledu, ten mikronizuje všechny složky prášku. 2 minuty odstát, přidat vodu a domixovat.
Ale já většinu nápojů jen protřepu v šejkru 5-10 sekund, často i bez sítka, a hrudky v tom nejsou.

______________________________

Ovesnou extrudovanou mouku normálně zalij horkou (ohřátou, ale ne vařící) vodou, dej tam med/glukózu, rozinky, oříšky, případně lecitin, a máš to. Ohřáté mléko taky fajn.
Není v tom žádná velká věda, jsou to rozemletý (a rychle zavařený) vločky.
Jen je potřeba nechat to chvíli odstát, než se natáhne voda/tekutiny.
Není problém dát to do mléka na noc do ledničky v kastrůlku a pak to ráno ohřát.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
Filas

Člen
# Zasláno: 21 Led 2012 00:48


A kolik te vody/mleka? napr. na 100g.
tetsuo

Člen
# Zasláno: 21 Led 2012 12:55


Podle chuti a vlastních zvklostí na hustotu kaše. To se nedá předepisovat univerzálně.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
Filas

Člen
# Zasláno: 21 Led 2012 13:47


Jeste se chci zeptat, v tom Anabolic Classic Gaineru se pise, ze je tam i hydrolyzovaný kolagen. Je ho tam dostacujici mnozstvi na klasickou ochranu kloubu nebo je potreba si jeste dokoupit zvlast dalsi?
tetsuo

Člen
# Zasláno: 21 Led 2012 14:03


Je ho tam takové množství, aby to dorovnalo chybějící aminokyseliny ze syrovátky (nejvíc arginin).

Vzhledem k tomu, že gainer má 16 % bílkovin, a kolagen není primární zdroj bílkovin, rozhodně ho tam nebude třeba 10 g na 100 g prášku. 10 g je takový ten ideální příjem pro výživu kloubů.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
Kone46

Člen
# Zasláno: 11 Úno 2012 23:25


30-45min před tréninkem beru big bamg,před v půlce a na konci si dávám 5.tablet BCAA 6400 od scitec, a tak půl až třičtvtě hodiny po tréninku si vypiji koktejl 100% whey protein profesional 5000g taky od Scitecu.
Chci se zeptat jesti je to tak dobře nebo jestli to mám nějak změnit? Dík.
tetsuo

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2012 10:16


To povede k tomu, že se protein na konci znehodnotí na cukr.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
Kone46

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2012 21:01 - Změnil/a: Kone46


Proč by měl? Já myslím,že tech amin je dost!Tak mám přidat aminy nebo po aminách tak 15.min dát sacharidák?dík předem!
tetsuo

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2012 22:03


Protože tělo po zátěži potřebuje primárně sacharidy. A když je nedostane, tak i je přemění z proteinu. To jde.
Ze sacharidů ale bílkoviny nevytvoříš.

Systém je popsaný tady:
http://www.body-test.cz/jak-jist-pred-a-po-trenink u


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
Kone46

Člen
# Zasláno: 12 Úno 2012 22:29 - Změnil/a: Kone46


Jaký je rozdíl mezi sacharidakem a gainerem po tréninku? A jaký je váš názor na sušené ovoce?
tetsuo

Člen
# Zasláno: 13 Úno 2012 10:42


Nesnáším výraz sachariďák. To může být cokoli. Iontový nápoj, džus, libovolný nápoj se sacharidy.

Gainer je sacharidovo-proteinový nápoj, kde je nejméně 12 % bílkovin/proteinů, obvykle kolem 20 %.

_____________________

Nevím, co bych měl říkat k sušenému ovoci. Po tréninku je nevhodné.


Nový web a fórum o posilování: http://www.body-test.cz/cs/
Vaše odpověď
Tučné  Kurzíva  Podtržené  Odkaz na obrázek  Insert YouTube video   URL    vypnout *Co to je?


   :) ;) :-p :-( :-D smirk :up: :down: :up2: :hi: :clapping: :handshake: :smile: :tease: :wait: :giggle: :winking: :laugh: :cool: :confused: :nodding:
Další smajlíci Zakázat smajlíky
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

[ANTISPAM] Zadejte pismeno "J" zde:
 
Právě online: Hosté - 1
Členové - 0
Nejvíce uživatelů online: 409 [21 Led 2021 16:35]
Hosté - 409 / Členové - 0


Powered by forum software miniBB™ © 2001-2007
TOPlist