koudi
Člen
|
# Zasláno: 12 Srp 2011 12:08
Ahoj,
chtěl jsem se optat zda nemá někdo zkuąenosti s Bechtěrevovou nemoc�
Já sám jà mám uľ 6 let, je mi 26 a pořád s nà chodim do posilovny.
Jedu silovĂ© trĂ©ninky (fullbody,vĂcekloubovĂ© cviky) viz mĹŻj log http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=3763
k tomu taky dost běhám, hraji hokejbal, badminton, volejbal.
Nemoc mám ve druhém stadiu a kaľdodennà bolest rozhýbávám sportem.
ChtÄ›l jsem se zeptat (pokud má nÄ›kdo zkuÄ…enosti) jak je to se silovĂ˝m trĂ©ninkem. MÄ› tĹ™eba posilovna vyhovuje a daleko vĂc mÄ› SI klouby bolĂ pĹ™i bÄ›hánĂ a aerobnĂch aktivitách. S rozumem asi skonÄŤim s tahánĂm těľkĂ˝ch MT a dĹ™epovánĂm těľkĂ˝ch vah. ChtÄ›l bych jet, ale klasickĂ© fullbody rutiny jako vÄľdy. Máte s tĂm nÄ›kdo osobnĂ zkuÄ…enost nebo nÄ›jakĂ˝ názor?
|
Wolf
Člen
|
# Zasláno: 1 Led 2012 14:47
Ahoj,
je mi 31 mám takĂ© bechtÄ›reva ve II. stupni. PĹ™iÄ…li mi na to na vojnÄ› pĹ™ed 12 lety. NÄ›kolik let s pĹ™estávkami chodĂm do posilovny. MĹŻÄľu jen potvrdit co jsi zde psal. Posilovna mi vyhovuje daleko vĂce neÄľ běľnĂ© sporty (bÄ›h, fotbal, tenis,...) pĹ™i sportu mám velkĂ© bolesti páteĹ™e i ostatnĂch kloubĹŻ neÄľ v posilovnÄ›, proto takĂ© kromÄ› posilovny a plavánĂ v podstatÄ› nemĹŻÄľu nic jinĂ©ho dlouhodobÄ› provozovat. V posilovnÄ› se ĂşplnÄ› vyhĂ˝bám dĹ™epĹŻm s ÄŤinkou a obecnÄ› na nohy jedu menÄ…Ă váhy neÄľ bych zvládl.
Jen jednu zkuÄ…enost tu jeÄ…tÄ› napĂÄ…u. PĹ™ed 3 lety jsem to s tĂm sportem taky celkem hnal do krajnostĂ. V podstatÄ› kaÄľdĂ˝ den nÄ›co. Posilovna, plavánĂ, hory, snowboard,... no a po pĹŻl roce jsem zkonÄŤim s takovĂ˝ma bolestma 3 mÄ›sĂce na nemocenskĂ©, v podstatÄ› uÄľ jsem skoro nemohl chodit. Shodil jsem s pracne nabranĂ˝ch 94 kg na 76 bÄ›hÄ›m 3 mÄ›sĂcĹŻ. Nekolikrát jsem se pak pokouÄ…el vrátit do podobnĂ©ho tempa, ale aÄľ teprve pĹ™ed 3 mÄ›sĂcĂ jsem mohl pravidelnÄ› zase chodit do posilky a zaÄŤĂt plavat. Tak doufám, Äľe se mi podařà vydrÄľet co nejdĂ©le.
PĂÄ…i to tu jen proto,Äľe ÄŤlovÄ›k musĂ mĂt pořád na pamÄ›ti, Äľe jeho tÄ›lo mám trochu jinĂ© limity neÄľ tÄ›lo zdravĂ©ho ÄŤlovÄ›ka.
KaÄľdopádnÄ› si myslĂm, Äľe posilovna je jeden z mála sportĹŻ, kterĂ© lze provozovat (tĹ™eba i omezenÄ›) i kdyÄľ máą tyhle problĂ©my. A po pravdÄ› mi to hodnÄ› pomáhá. Nejen fyzicky, ale i psychicky-ÄŤlovÄ›k v posilovnÄ› zapomene na bolest.
|